5 Ways To Use A Food Smoker For Cocktails

5 Ways To Use A Food Smoker For Cocktails

Posted on: September 10, 2021
Read time: Read Time: 10 minKoppel tekst aan een afbeelding om de nadruk te leggen op het door u gekozen product, collectie of blogpost. Voeg details toe over beschikbaarheid, stijl of geef zelfs een recensie.

Als je er klaar voor bent om de winter te verwelkomen met wat rook en een verleidelijk aroma, dan is hier iets dat je zal interesseren. Rokerige cocktails zijn de beste drankjes voor koude avonden. Vooral als je niet altijd een chique bar hoeft te bezoeken en een fortuin moet uitgeven. Met de Food Smoker kunt u thuis uw eigen gerookte cocktail maken. Het enige wat je nodig hebt zijn de ingrediënten, een hoogwaardige voedselroker en een adapter voor koude rook.

Hoe je een voedselroker gebruikt om rokerige cocktails te bereiden

Binnen enkele minuten kunt u van uw voedselroker een cocktailroker maken. Hiervoor moet je een soort dubbele keteltechniek volgen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de cocktail tijdens het roken opwarmt, omdat we hem allemaal graag gekoeld hebben. Neem om te beginnen een grote, hittebestendige bak of magnetronkom, bij voorkeur ondiep, zodat de rook er van alle kanten in kan komen. Neem nu nog een hittebestendige kom, iets kleiner van formaat dan de vorige. Doe wat ijs in de eerste kom of de grotere kom. Giet nu de cocktailmix in de kleine kom en plaats deze in de grote kom. Je cocktail is klaar om gerookt te worden.

Gebruik koude rook voor cocktails. Verander uw hete roker in een koude roker met een koude rookadapter. Deze geavanceerde functie is beschikbaar in hoogwaardige voedselrokers, zoals Bradley-rokers. Deze voedselrokers worden geleverd met dubbele warmte-elementen die zowel warm als koud voedsel kunnen roken. Bradley heeft een geïntroduceerd adapterset voor koude rook die eenvoudig kan worden geïnstalleerd voor recepten waarbij koud roken vereist is, zoals het roken van cocktails.

Steek nu de voedselroker aan en bewaar de reeds klaargemaakte kom erin. Laat de cocktail de rokerige smaak even intrekken, bij voorkeur 30 seconden tot een minuut. Haal het eruit en zet het nog een paar minuten opzij voordat je het serveert.

Cocktail voor uw gerookte eten

3 manieren om een rokerige smaak aan je cocktail toe te voegen

Je zult vast enthousiast zijn om deze truc met je voedselroker uit te proberen om de smaak van je drankje naar een hoger niveau te tillen. Hier zijn een paar manieren om wat meer diepte toe te voegen aan de rokerige smaak van je cocktail.

#1. Rook spoelt het glas

Dit is de eerste stap om een rokerige cocktail met een intense rokerige toon te bereiden. Voordat je de cocktail in de voedselroker doet. gebruik dezelfde dubbele kommethode om het serveerglas te roken. De duur bedraagt hier bij voorkeur 30 seconden. Haal het glas uit de smoker en laat het staan totdat de cocktail gerookt is. De met ijs gevulde kom zorgt ervoor dat het glas niet warm wordt en de rooksmaak wordt geabsorbeerd.

#2. Rook de garnering

De meesten van ons geven de voorkeur aan onze cocktails, gegarneerd met iets als garnalen, spek, kersen, enz. Je kunt deze garnituren in de voedselroker roken volgens de dubbele kommethode. Dit zal de rokerige smaak van de cocktail aanvullen.

#3. Rook het ijs

Hoe raar het ook klinkt, ijs kan ook worden gerookt om de intense rooksmaak te verkrijgen. Wees niet bang om het te smelten, want als het eenmaal de smaak heeft opgenomen, blijft het ook nadat het opnieuw is ingevroren. Dit is een truc die door populaire bars wordt gebruikt en die ze nooit aan hun klanten zullen onthullen.

Bonustip: gebruik gearomatiseerde rook

Als je indruk wilt maken op je gasten met een gearomatiseerde cocktail, dan is deze tip een must-try. Creëer fruitige rook met houtsnippers die de natuurlijke smaken van de rokerige cocktail in evenwicht brengen en deze op vele niveaus naar een hoger niveau tillen. Bradley-bisquetten zijn de veiligste manier om rook te produceren voor elk soort voedsel dat wordt gerookt. Deze samengeperste houtzaagselchips zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals hickory, appel, els, eik, pecannoot, kers, esdoorn, enz.

Supermakkelijke gerookte cocktails

5 supereenvoudige gerookte cocktails

Dit artikel zou niet compleet zijn zonder enkele verleidelijke rokerige cocktailrecepten. Deze recepten kunnen binnen enkele minuten in uw voedselroker worden bereid en vereisen niet al te veel voorbereiding. Bekijk hieronder jouw favoriete gerookte cocktails.

Gerookte Bloody Mary

#1. Gerookte Bloody Mary

Deze populaire rode cocktail kan worden gerookt in een voedselroker. Voeg 3 delen wodka toe met 1 deel citroensap, 6 delen tomatensap en een beetje tabasco. Vergeet de Worcestershire-saus en wat zout en peper niet om de pit te creëren.

Methode: Rook een glas spoelen. Voeg in een ander glas alle ingrediënten toe en meng grondig. Rook het volgens de dubbele kommethode en giet het mengsel in het met rook gespoelde glas om te serveren.

Gerookte Drakenadem

#2. Gerookte Drakenadem

Deze konden we simpelweg niet missen. Neem 1 theelepel St. Germain, 2 ons bourbon, eenvoudige siroop en Cointreau.

Werkwijze: Rook het glas af met behulp van de voedselroker. Haal het er nu uit en bedek de opening van het glas met een onderzetter om de rook binnenin op te vangen. Meng alle ingrediënten gedurende minimaal 20 seconden. Verwijder de onderzetter, schenk de cocktail in en geniet ervan.

Gerookte Martini

#3. Gerookte Martini

De rokerige martini is misschien wel de beste martini-versie die je zult hebben. Neem 1 ons droge witte vermout, 6 ons gin, een reepje citroenschil en ijsblokjes.

Werkwijze: Rook het glas af, maar zorg ervoor dat het gekoeld is. Doe alle ingrediënten in een shaker, zeef het en giet het in het glas. Haal de olie uit de citroenschil in het drankje en geniet ervan.

Gerookt Manhattan

#4. Gerookt Manhattan

Deze tijdloze cocktail wordt bij het roken een klassieker. Je hebt 1 deel zoete vermouth, twee delen rogge en een paar scheutjes cocktailbitter nodig.

Werkwijze: Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en meng goed. Giet het mengsel nu in een met rook gespoelde pot en roer gedurende een minuut. Laat even rusten en serveer gegarneerd met gerookte kersen.

Ouderwets gerookt

#5. Ouderwets gerookt

Deze met rook doordrenkte stijlvolle cocktail kan de ster van elk feest zijn. Je hebt cocktailkers, suiker en wat ijs nodig.

Methode: Koud Rook suiker, cocktail, kers en sinaasappelschil gedurende 2 minuten in de voedselroker. Geef een tweede booster roken gedurende nog eens 2 minuten om de rijke rooksmaak in deze garnituren te laten trekken. Meng nu de gerookte suiker met water. Voeg de garnituren met het ijs toe. Rook de mix voor de derde keer volgens de dubbele bowl-techniek. Giet in een glas en serveer.

Dat is alles voor deze gids over gerookte cocktails. Ik hoop dat deze Bradley-tips en -trucs je zullen helpen je voedselroker op meerdere manieren te verkennen.

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, bekijk de geweldige artikelen op onze Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.