Voedsel Roken

Waarom is koude rook belangrijk?

Rook creëren zonder hitte is de beste manier om de smaak van het gerookte voedsel onder controle te houden.

Koud roken is een techniek die wordt gebruikt om voedsel, vooral vlees, vis en kaas, op smaak te brengen en te conserveren, door het bloot te stellen aan de rook van Bradley-rookbisquetten.

In tegenstelling tot warm roken, waarbij het voedsel wordt gekookt terwijl het rookt, verhoogt koud roken de temperatuur van het voedsel niet voldoende om het te koken, maar helpt het in plaats daarvan bij het uitdrogen van het voedsel en voegt het een rooksmaak toe. Dit maakt het een ideale methode voor het conserveren van voedsel, omdat de lage temperatuur en langdurige blootstelling aan rook de groei van schadelijke bacteriën, schimmels en andere micro-organismen die voedsel kunnen bederven, remmen.

Wat is een vleeskuur?

Een vleeskuur is een combinatie van zout en suiker. Het kan vloeibaar zijn (een pekel) of grof en korrelig (een kuur). Het kan veel andere ingrediënten bevatten om de smaak te verbeteren of het vlees te conserveren. Je kunt een vleeskuur kopen bij supermarkten, vleeswinkels of bij slagerijen die gespecialiseerd zijn in worsten en hammen. Je kunt ook je eigen maken; Zorg er echter voor dat u een goed rookrecept heeft en dat u de juiste verhoudingen kent voor het type product dat u rookt.

Kun je voedsel koud roken zonder het eerst te laten drogen?

Ja, dat kan. Dit is een van de drie manieren waarop u voedsel koud kunt roken. Probeer vleesproducten vers uit de koelkast te halen en op de laagst mogelijke temperatuur te roken. Laat uw voedselroker niet boven de 100F graden komen. Breng op smaak of marineer. Rook slechts 1 tot 2 uur en kook dan zoals u normaal zou doen. Houd de demper aan de bovenkant van uw roker wijd open, omdat dit helpt de temperatuur laag te houden. Dit kan midden in de zomer een beetje lastig zijn als de luchttemperatuur boven de 60F graden is. De nieuwe smaken die je kunt creëren zijn fantastisch.

Hoeveel kost het om te roken met een Bradley-roker?

De kosten om te roken met de Bradley Smoker bedragen ongeveer £ 1/€ 1 per uur. Dit is ongeveer hetzelfde als het gebruik van stukken hout die in een winkel zijn gekocht.

Hoe maakt Bradley de gearomatiseerde bisquette?

Dat is een geheim. We zullen u echter vertellen dat de bisquetten gemaakt zijn met uitsluitend natuurlijke producten en dat het hout dat we gebruiken schoon is en niet voor een ander doel is gebruikt voordat we er een bisquette van maakten.

Hoe lang maakt Bradley al rokers en bisquetten?

Sinds 1986 maken we elektrische rokers voor koks in de achtertuin, foodies en de restaurantindustrie. Veel van de beste hotels en restaurants over de hele wereld roken hun eigen voedsel met behulp van een Bradley Smoker. Bezoek onze receptenpagina of de Bradley Smoker YouTube-kanaalvoor meer informatie over de verscheidenheid aan voedingsmiddelen die in een roker kunnen worden gemaakt.

Welk hout past goed bij zeevruchten?

Bepaalde houtsoorten geven een betere smaak bij verschillende voedselgroepen. Er is geen vaste regel, maar probeer hickory of mesquite te gebruiken bij varkensvlees, rundvlees of rood wildvlees. Alle soorten zeevruchten zijn uitstekend met els, esdoorn of onze eigen speciale mix. Fruithout werkt heel goed bij gevogelte en zoetwatervis. Probeer kers eens met wilde eend of kip.

Kunnen Bradley Bisquetten worden gebruikt in andere rokers, BBQ-rokers en grills?

Ja, we hebben bisquetten beschikbaar in al onze smaken die u kunt kopen bij vele winkels in het hele land.

Je kunt ook kopen Bradley-bisquetten hier.

Hoe lang draait de rookgenerator?

Zolang je wilt! Elke bisquette brandt 20 minuten, dus zodra u de toevoerbuis voor de bisquetten hebt gevuld, heeft u 8 uur voordat u deze opnieuw moet vullen.

Hoeveel houtbisquetten worden er per uur gebruikt?

Elke bisquette brandt 20 minuten. Er worden drie bisquetten per uur gebruikt.

Waarom is mijn borststuk droog geworden?

Probeer te bedruipen of een ‘dweilsaus’ te gebruiken om vocht vast te houden.

Onderhoud

Hoe kan ik het vocht in mijn roker onder controle houden?

U kunt de vochtigheid in uw roker controleren met de ventilatieopening aan de bovenkant van de kast.

Sluit de ventilatieopening bovenaan niet helemaal wanneer de rook stroomt. Als we de luchtbeweging beperken door de ventilatieopening te sluiten, kan de lucht nergens ontsnappen. Vocht begint te condenseren en soms zie je dat er bruin water aan de onderkant van de deur lekt. Vochtige, opgesloten lucht probeert de gemakkelijkste uitweg te zoeken terwijl deze blijft uitzetten. Wanneer het terug in de generator begint te stromen, bedekt het de elektronica, schakelaars en sensoren met condens, wat een hele reeks problemen kan veroorzaken.

Waar kan ik vervangende onderdelen voor mijn roker kopen?

Als u een reeks onderdelen wilt kopen, kijk dan onder onze Onderdelen en accessoires pagina of neem contact op met ons klantenserviceteam via de chatfunctie rechtsonder in het scherm of via de contacteer ons pagina.

Hoe registreer ik mijn Bradley Smoker-garantie?

U kunt de garantie voor uw roker registreren via onze Productregistratieformulier.

Probleemoplossen

Waarom bereikt mijn roker niet de volledige temperatuur?

Het is belangrijk op te merken dat onze verwarmingselementen 500 watt zijn en niet zijn ontworpen voor hoge temperaturen. Bradley Smokers zijn gemaakt om lage en langzame kooktemperaturen te behouden. Niettemin volgen hier enkele tips en aandachtspunten over de temperatuur van uw roker.

- Als u uw deur opent, komt de warmte vrij die binnenin is opgeslagen, wat enige tijd nodig heeft om zich weer op te bouwen. Probeer de deur zo weinig mogelijk te openen.
- Verwarm uw roker voor voordat u uw eten erin doet. Sommige Bradley Smoker-gebruikers hebben ontdekt dat het voorverwarmen iets hoger is dan waarop u gaat koken.
- Doe uw vlees op kamertemperatuur in de roker. Dit voorkomt de drastische temperatuurdaling wanneer u een koud stuk vlees rechtstreeks uit de koelkast in de smoker legt.
- Bescherm uw roker tegen de wind en de elementen, en tegen temperaturen onder het vriespunt. De omgevingstemperatuur heeft invloed op de interne temperatuur van uw roker. Hoe kouder het is, hoe langer het duurt om uw roker op te warmen.
Als u een verlengsnoer nodig heeft, zorg er dan voor dat dit stevig is en minder dan 6 meter lang is.
- Kook met de ventilatieopening open, omdat hierdoor een deel van het vocht binnenin vrijkomt. Het is belangrijk op te merken dat u nooit mag koken met de klep meer dan ¼ gesloten.
- Als uw verwarmingselement flikkert tijdens het opwarmen, of niet continu rood is als het warm is, moet u mogelijk een vervangend verwarmingselement aanschaffen.

Als u problemen ondervindt bij het handhaven van de temperatuur in uw roker, neem dan contact met ons op!

Mijn roker geeft geen warmte af, wat is er aan de hand?

Zorg er eerst voor dat u stroom krijgt naar uw roker door ervoor te zorgen dat alle snoeren stevig zijn aangesloten. Ten tweede: neem je korte en lange netsnoer, verbind ze met elkaar om één lang netsnoer te maken en steek ze vanaf de rooktoren (grotere eenheid aan de rechterkant met de rekken) rechtstreeks in het stopcontact. Laat de stekker 5-10 minuten in het stopcontact zitten en controleer of uw verwarmingselement rood oplicht. Als dit niet het geval is, verwijdert u de kortere kabel en sluit u eenvoudigweg de langere kabel rechtstreeks aan op de rooktoren en op het stopcontact. Laat het opnieuw 5-10 minuten staan en controleer of uw verwarmingselement rood gloeit. Als uw verwarmingselement rood oplicht, heeft u mogelijk een probleem met uw startkabel (de kortere voedingskabel). Bel onze klantenservice op 1-866-508-7514 voor verdere hulp. Als uw verwarmingselement niet rood gloeit, is deze mogelijk doorgebrand en kunt u een nieuw verwarmingselement bestellen of hier opnieuw met ons chatten.