5 Foods You Didn't Know You Could Smoke

5 Voedingsmiddelen Je Wist Niet Dat Je Kon Roken.

Posted on: January 17, 2023Gerookt vlees heeft een grote schare fans over de hele wereld. Wie houdt er niet van om een ​​zinderende sappige biefstuk geserveerd te krijgen, gedrenkt in zijn eigen sap? Als u een liefhebber bent van gerookt eten, dan heeft u vast wel elk mogelijk stuk vlees geprobeerd om te ontdekken welke uw favoriet is.

Gerookt vlees heeft een grote schare fans over de hele wereld. Wie houdt er niet van om een zinderende, sappige biefstuk geserveerd te krijgen, gedrenkt in zijn eigen sap? Als u een liefhebber bent van gerookt eten, dan heeft u vast wel elk mogelijk stuk vlees geprobeerd om te ontdekken welke uw favoriet is. Maar goed, laten we je eraan herinneren dat je zeker nog een lijst met voedingsmiddelen hebt die jouw favoriet zijn, toch? Heb je er ooit aan gedacht om ze te roken? De meerderheid van de mensen zou zeggen ‘nee’ of ‘misschien’, ‘ik moet erover nadenken’, ‘dat zal ik wel uitzoeken’, enz. Nou, als je zin hebt in een avontuur met je voedselroker en dat echt wilt, probeer eens iets out-of-the-box bij het roken van voedsel, dit artikel is voor jou. We hebben populaire voedingsmiddelen op een rij gezet die in uw voedselroker kunnen worden bereid en die goddelijk smaken. Blijf lezen.

Het gebruik van de juiste smaak

Vergeet niet dat we het hier over andere voedingsmiddelen dan vlees hebben. Het is dus duidelijk dat wrijven en pekelen niet zullen werken. Fruitig hout zoals esdoorn, appel, kers, eik, etc. is geweldig voor het genereren van gearomatiseerde rook, maar ze hebben ook hun nadelen. Wanneer ze uitbranden, kunnen deze bossen giftige dampen afgeven die het voedsel kunnen bederven of bitter kunnen maken. Om een dergelijke ramp te voorkomen, vervangt u het hout onmiddellijk nadat het is verbrand. Een andere probleemloze optie is om te gebruiken Bradley-bisquetten op uw Bradley Smoker. Dit zijn speciaal samengeperste houtsnippers gemaakt van zaagsel die een precieze tijd branden en automatisch doven voordat ze in as veranderen. Bradley Bisquettes zijn verkrijgbaar in 17 verschillende smaken om aan alle rookbehoeften te voldoen. Je kunt appel-, esdoorn-, pecannoten- en kersenrook maken, evenals andere smaken.

Gebruik de juiste voedselroker

Er is een wereld van verschil tussen het roken van vlees en het roken van ander voedsel. Deze voedingsmiddelen bevatten geen marinades en hebben mogelijk niet de tijd of temperatuur nodig die vlees wel heeft. Wees dus voorzichtig met de voedselroker die u kiest om te voorkomen dat het voedsel verkoolt. Onze aanbeveling hier is de Bradley Smoker. Dit is een geavanceerde roker, ontworpen met eenvoudige digitale bediening voor tijd en temperatuur, en hij heeft zelfs een automatische feeder die zelfstandig kan werken om gearomatiseerde Bradley-bisquetten af te geven. De Bradley Smoker wordt geleverd met dubbele warmte-elementen die zowel warm als koud roken mogelijk maken.

5 voedingsmiddelen die je kunt roken

Nu u op de hoogte bent van de basisvoorwaarden voor het roken van ander voedsel dan vlees, is hier de lijst.

Cherry/druiventomaatjes

Je hebt deze vrucht in zoveel gerechten gebruikt, van stoofschotels tot augurken en zelfs jus. Cherrytomaten hebben hun eigen magie die nog verder wordt versterkt door roken, en hetzelfde geldt voor druiventomaten: de pittige natuurlijke smaak van de tomaten gaat goed samen met de rokerige smaak. Voor deze vrucht kun je rook met appelsmaak gebruiken. Rook ze ongeveer 5 minuten bij 85 °C tot 93 °C op een geperforeerde plaat. Je kunt deze rokerige lekkernijen gebruiken in een salsa, mocktails en eiersalade.

Hardgekookte eieren

Pel de harde buitenste schil van het gekookte ei en bewaar het heel. Opnieuw met ei, je kunt ook rook met appel- of esdoornsmaak gebruiken om die extra pit toe te voegen. Rook het gekookte ei van 93 °C tot 102 °C (200 °F tot 215 °F) op een geraspt rooster gedurende maximaal 1 minuut. Gebruik het gerookte ei om wonderen te creëren in eiersalade, als duivelseieren of in een Cobb- of Niçoise-salade.

Aardappelen

Deze lijst zou onvolledig zijn zonder de veelzijdige aardappel. Van gebakken tot gekookte aardappelen worden in veel recepten gebruikt, dus waarom zou roken een uitzondering zijn? Neem ongeschilde middelgrote tot grote hele aardappelen. Smeer de gesmolten boter aan alle kanten in en bestrooi met een beetje zout. Rook ze nu bij 210 °F tot 225 °F (99 °C tot 107 °C) op een geraspt rek gedurende minstens een uur. Je kunt het daarna ook bakken op 163 °C om het nog malser te maken. Gerookte aardappelen smaken het lekkerst bij vis of vlees. Je kunt ze ook gebruiken in aardappelsalade of soep.

Harde kaas

Wie houdt er niet van kaas? We bedoelen: er is een reden waarom je lacht als je erover hoort, toch? Het goede nieuws is dat je harde kaas zoals Monterey Jack, Cheddar, etc. kunt roken. Rook met appel- of kersensmaak gaat het beste samen met kaas. Rook harde kaas bij 85 ° F tot 100 ° F (29 ° C tot 38 ° C) in een geperforeerde pan op een pan met ijs gedurende een uur of anderhalf uur. Proef de magie in sandwiches, macaroni en kaas, of recepten voor broccoli en bloemkool.

Verschillende soorten noten

Geniet ten slotte van noten met een vleugje rokerige smaak. Hele of gepelde pecannoten en walnoten zijn hier geweldige opties. Over het algemeen past rook met hickory-smaak goed bij noten, maar je kunt creatief zijn. Rook noten bij 210 ° F tot 225 ° F (99 ° C tot 107 ° C) gedurende een paar uur. Je kunt ze serveren met kaas, groenten en salades.

Daarmee eindigt ons artikel over het roken van voedsel hier. We hopen dat deze Bradley-tips en -trucs voor het roken van verschillende soorten voedsel je hebben aangemoedigd om te experimenteren met je voedselroker.

Bekijk dit andere artikel over soorten vlees waarvan je niet wist dat je ze kon roken:
5 soorten vlees waarvan je niet wist dat je ze kon roken

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.