Directions on How to Rest Smoked Ribs

Routebeschrijving over Hoe Rest Gerookte Ribs

Posted on: January 17, 2023Er zijn meerdere manieren om te koken ribben, met inbegrip van roken. Ondanks het feit dat het een van de oudste voedsel koken technieken, gerookt voedsel blijft winnen over de harten van velen met voedsel-roken gemeenschappen over.

Er zijn meerdere manieren om ribben te bereiden, inclusief roken. Ondanks dat het een van de oudste kooktechnieken is, blijft gerookt voedsel de harten veroveren van velen met voedselrokende gemeenschappen over de hele wereld. Technologische vooruitgang heeft ook bijgedragen aan de stijgende populariteit van het roken van voedsel, omdat mensen nu sneller en gemakkelijker veel betere resultaten kunnen behalen. We zullen kijken hoe je gerookte ribben kunt maken en hoe je ze kunt laten rusten voor een sappig botfeest.

Hoe ribben te roken

Het roken van je ribben duurt in totaal ongeveer zes uur en gebeurt in drie stappen. Eerst roken we onze blote ribben gedurende drie uur, verpakken we in folie en roken we twee uur, daarna sausen we en roken we een uur, een methode die in de volksmond bekend staat als de 3-2-1-techniek. Afhankelijk van hoe u van uw ribben houdt, kunt u de kooktijd echter aanpassen.

Ingrediënten

 • Varkensribben
 • Droge rub voor ribben
 • appelsap
 • Gele mosterd
 • bruine suiker
 • Plasticfolie
 • Barbecuesaus
 • Aluminium folie
 • Honing
 • Appelhout chips

Ribben roken:

Verwarm uw voedselroker voor op 107 °C (225 °F) en plaats uw voorbereide ribben gedurende drie uur op de roker.

Spuit gedurende de drie uur het appelsapmengsel met tussenpozen van 30 minuten op uw ribben.

Zodra de drie uur voorbij zijn, haalt u uw ribben voorzichtig uit de voedselroker en legt u ze op aluminiumfolie.

Giet het mengsel van barbecuesaus en appelsap op de folie met de ribben en sluit het zorgvuldig af om lekkage te voorkomen.

Plaats uw ribben nog eens twee uur terug in de voedselroker.

Haal de ribben uit de roker en bestrijk ze aan alle kanten met het barbecuesausmengsel.

Leg de varkensribbetjes een uur terug op de smoker, met de botkant naar beneden, en laat ze dan rusten.

Voordat we bekijken waarom het essentieel is om je vlees te laten rusten en hoe lang, volgen hier enkele Bradley-tips en -trucs voor het roken van je ribben.

Het roken van ribben kan overweldigend zijn, vooral omdat je niet wilt dat ze te gaar worden, maar toch een vorkzachte textuur wilt behouden. Bij het inpakken van uw ribben zijn enkele andere factoren waarmee u rekening moet houden de kleur van uw ribben en de rooktemperatuur. Dit zal u helpen te weten hoe lang het nodig is om uw ribben in te pakken, zodat u sappige ribben krijgt die van het bot vallen.

Iets anders waar u bij het roken van uw ribben rekening mee moet houden, is hoe u ze op smaak brengt en ervoor zorgt dat u niet te snel dweilt. We raden aan om eerst de achterkant te kruiden, omdat de kruiden dan volledig kunnen worden opgenomen voordat de ribben worden omgedraaid.

Hoe weet je wanneer je ribben klaar zijn?

Varkensribbetjes worden gerookt tussen 225 ° F en 242 ° F (107 ° C tot 117 ° C). Om te weten of je ribben klaar zijn, steek je je ribben erin thermometer tussen de twee grootste ribben, waarbij u ervoor zorgt dat het niet in contact komt met een ander heet oppervlak (inclusief het bot) anders dan de ribben, omdat dit de nauwkeurigheid beïnvloedt.

Wanneer er een temperatuur van 91 °C wordt aangegeven, zijn je ribben klaar. De interne temperatuur van het vlees zal tijdens de rustperiode blijven stijgen, waardoor je een eindtemperatuur krijgt van 225 °F (107 °C), waarna de ribben de perfecte consistentie hebben bereikt.

Waarom je ribben laten rusten?

Door het vlees te laten rusten nadat het uit de voedselroker is gehaald, wordt de sappen perfect herverdeeld. Het geeft de eiwitvezels ook de tijd om te ontspannen en het vocht dat tijdens het roken naar buiten is gekomen, opnieuw te absorberen.

Hoe lang moet je je ribben laten rusten?

Hoewel het wordt aanbevolen om ze 10-15 minuten te laten rusten, wordt de hoeveelheid tijd die u uw ribben laat rusten bepaald door verschillende factoren, waaronder hoe u het eten graag geserveerd krijgt en de grootte van uw stukken vlees. Je moet ze echter niet te lang laten rusten, omdat je ribben dan gaan afkoelen.

Hoe gerookte ribben te laten rusten

 • Als u klaar bent met het roken van uw ribben, haalt u het vlees van de voedselroker en legt u het op een warm bord.
 • Bedek de ribben met folie om een beetje warmte vast te houden.

Zorg ervoor dat u de folie niet te strak wikkelt, omdat de ribben in de folieverpakking kunnen stomen, waardoor de bast kapot gaat.

 • Laat het een tijdje zitten. Dit kan tussen de 10 en 20 minuten of langer duren, afhankelijk van de dikte van de ribben en de beoogde resultaten. Als je ribben in grotere stukken zijn gesneden, moet je ze wat langer laten rusten.
 • Verwijder de folie en snijd in plakjes. Serveer zoals jij het lekker vindt.

Laatste gedachten

Perfect gerookte ribben bereiden is een kunst die verschillende technieken vereist, en elke stap is cruciaal. Hoewel veel mensen ervoor kiezen hun vlees niet te laten rusten, kan het de hele ervaring veranderen als u uw ribben een tijdje laat rusten voordat u ze erin gaat graven, waardoor u een mals, smakelijk en ongelooflijk sappig stuk vlees krijgt.

Bekijk ook deze andere artikelen over gerookte ribben:
5 methoden om ribben sneller te roken zonder concessies te doen aan de kwaliteit
Ribs Roundup: de beste tips en recepten voor rokerige, zachte ribben
Rookribben voor beginners
Hoe je 3-2-1 gerookte ribben maakt en waarom je het zou moeten doen

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, bekijk de geweldige artikelen op onze Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.