Everything You Need to Know About Wood Costs for Food Smoking

Alles wat je moet weten Houtkosten voor het roken van voedsel

Posted on: January 17, 2023Barbeque heeft een speciale plaats onder vleesliefhebbers vanwege de intense rokerige smaak die het geeft. Het belangrijkste aan barbeque smaak is de essentie die wordt toegevoegd door de rook. Ja, naast de rub en de pekel kan aromatiseerde rook de gegrilde biefstuk absoluut verrukkelijk maken.

Barbecue heeft een speciale plaats onder vleesliefhebbers vanwege de intense rooksmaak die het geeft. Het belangrijkste aan barbecuesmaak is de essentie die door de rook wordt toegevoegd. Ja, naast de rub en de pekel kan gearomatiseerde rook de barbecuesteak absoluut verrukkelijk maken.

Van pellets tot brokken en zelfs zaagsel: er is geen gebrek aan variatie in hout en smaken. Wat de smaken betreft, produceren fruitige houtsoorten zoals kersen, appel, esdoorn en eiken een gearomatiseerde rook om de smaak van voedsel te verbeteren. Deze gids is bedoeld om u te helpen de kosten van het roken van voedsel te begrijpen en hoe u dit vriendelijk voor uw budget kunt maken.

Voordat we ingaan op de werkelijke kosten van roken, eerst twee details die u moet begrijpen, zodat u uw heerlijke recepten kunt bereiden.

Hout dient verschillende doeleinden als het gaat om het roken van voedsel. Het kan de primaire warmtebron zijn, de bron van smaak, of beide. Hier is een artikel waar u meer over kunt leren Eten roken versus koken met hout en welke invloed dit heeft op uw keuze voor een roker.

En zoals eerder vermeld zijn er verschillende houtsoorten en verschillende manieren om die smaken te combineren met specifieke soorten voedsel. Wij hebben een voorbereid complete houtkoppelingsgids met de meest voorkomende fruitsoorten die op de markt verkrijgbaar zijn.

Houtverbruik per type voedselroker

Om te weten hoeveel de houtkosten zullen bedragen, geven wij naast het houtverbruik een overzicht per bedrijfsuur. Er kan een enorm verschil zijn tussen het ene type roker en het andere, vooral als het hout de warmtebron is, of alleen voor het genereren van rook.

Offsetrokers: Zijn het moeilijkst om de kosten van hout te meten, omdat iedereen het vuur op een andere manier kan beheersen. Voor ons gemiddelde hebben we de masterclass van Aaron Franklin over het roken van voedsel gecontroleerd. En hij zegt dat je, om het vuur aan te maken, 8 houtblokken of ongeveer 6,4 kilo hout nodig hebt. En om het brandonderhoud voort te zetten 2 nieuwe houtblokken per uur.

Houtskoolroker: Volgens de meeste blogs en forums die we ter referentie hebben gecontroleerd, moet je 2 tot 3 stukken hout toevoegen aan elke hoop aangestoken houtskool. En terwijl het tot houtskool verbrandt, moet je minstens elk uur meer hout toevoegen om rook te krijgen. Het komt op ongeveer 1 pond per uur.

Pelletgrill/roker: Een pelletgrill gebruikt ongeveer 1/2 pond pellets per uur op de rookstand en 2 en 1/2 pond op de hoogste stand. En het verbruik stijgt naarmate de temperatuur stijgt. Houd er rekening mee dat hoe warmer je wilt, hoe minder rook je zult hebben.

Elektrische roker: Er zijn verschillende soorten elektrische rokers; degenen die op pellets werken, volgen dezelfde gemiddelden als hierboven. En de andere gewone rokers werken op houtsnippers, je hebt 2 kilo houtsnippers nodig die ongeveer 3 uur kunnen branden. Maar voor betere resultaten, omdat je niet wilt dat er alleen maar een assmaak in je eten terechtkomt, moet je het op zijn minst elk uur bijvullen, om deze 0,6 kilo hout per uur te bereiken.

Elektrische roker 2: Nu zullen we het hebben over de Bradley Smoker die werkt met bisquetten of zaagselschijven van geperst hout. Met een geautomatiseerd systeem dat de houtschijf elk precies 20 minuten verbrandt, waardoor schone rook ontstaat bij nieuw hout. Hier heb je dus een verbruik van 0,125 kilo hout per uur, ja precies dat!

Kosten van hout voor het roken van voedsel

Mensen besteden uren aan onderzoek naar de smaak die bij bepaald vlees past, terwijl het echte werk ligt in het begrijpen van het soort hout dat nodig is om het perfect gerookt te krijgen. Laten we dus eens kijken naar de kosten van deze houtsoorten, samen met de technieken voor optimaal gebruik ervan. We gebruiken hier de kosten in Amerikaanse dollars die te vinden zijn op de websites van Amazon, Walmart en grote winkels om de kosten in ponden tijdens het roken te vergelijken.

Houtblokken: Mag niet meer dan 45 cm lang zijn en is het meest geschikt voor commerciële voedselrokers met een grote offset. Een doos met houtblokken van 10 pond kost ongeveer tussen de $ 25 en $ 30.

($3 per pond)

Houten brokken: Moet maximaal 10 cm groot zijn en is geschikt voor kleine offset-voedselrokers. Een doos met stukken hout van 15 tot 20 pond kan ongeveer $ 30 kosten.

($ 1,5 per pond)

Houtsnippers: Mag niet meer dan een halve inch groot zijn en is het meest geschikt voor conventionele elektrische voedselrokers. Een doos houtsnippers van 10 pond kan tussen de $ 10 en $ 30 kosten.

($3 per pond)

Houtzaagsel: Moet in grove poedervorm zijn, vaak gebruikt bij draagbare voedselrokers. Een doos zaagsel van 4 pond kan tussen de $ 5 en $ 20 kosten, afhankelijk van de houtsoort.

($ 5 per pond)

Houten schijven: Gecomprimeerde zaagselchips (ook wel Bisquetten genoemd) zijn buitengewoon goed voor moderne elektrische voedselrokers. Een pakje schijven kan variëren van €13,99 (24 stuks/1 pond) tot €57,99 (120 stuks/5 pond), afhankelijk van de houtsoort.

($ 11,59 per pond)

Houten pellets: Gecomprimeerd zaagsel dat lijkt op de vorm van kiezelstenen of kippenvoer. Pellets worden gebruikt in voedselrookboxen onder het rooster of in rookgeneratoren. Een zak pellets van 20 pond kan tussen de $ 20 en $ 40 kosten.

($ 2,00 per pond)

De exploitatiekosten per uur

Nu kunnen we de exploitatiekosten per uur bereiken! En dit is wat we krijgen:

Offsetrokers: Heeft 1,6 pond per uur nodig, kost $ 3 per pond. Kosten € 4,80 per uur

Houtskoolroker: Heeft 1 pond per uur nodig, kost $ 1,5 per pond. Kosten € 1,50 per uur

Pelletgrill/roker: Heeft 0,5 lb tot 2,5 lb per uur nodig, kost $ 2 per pond. Kost gemiddeld $3 per uur

Belangrijk om hiervoor het gemiddelde te vermelden, omdat het houtverbruik tijdens het kookproces varieert als je de temperatuur hoger of lager wilt hebben, of als je meer of minder rook wilt tijdens het koken.

Elektrische roker: Heeft 0,6 pond per uur nodig, kost $ 3 per pond. Kosten $ 1,8 per uur

Bradley-roker: Heeft 0,125 pond per uur nodig, kost $ 11,59 per pond. Kosten $ 1,44 per uur

Nu een tabel om het gemakkelijker te visualiseren:

ROKERTYPE Houtverbruik Kosten per pond Kosten per uur
Offset roker 1,6 pond/uur $ 3,0 per pond $ 4,8 per uur
Houtskoolroker 1,0 pond/uur $ 1,5 per pond $ 1,5 per uur
Pelletgrill/roker 1,5 pond/uur $ 2,0 per pond $ 3,0 per uur
Elektrische roker 0,6 pond/uur $ 3,0 per pond $ 1,8 per uur
Bradley-roker 0,125 pond/uur $ 11,59 per pond $ 1,44 per uur

Conclusie

Laat u niet misleiden door de grootte van het houtpakket, want een zak pellets van 20 kg kost u $ 3,00 per uur koken. Terwijl een doos koekjes of zaagselschijven van slechts 2,5 kg je $ 1,44 per uur koken kost.

We hopen dat deze vergelijking u kan helpen beslissen welke roker het beste bij u past en de beste resultaten oplevert. Om je verder te helpen in het proces om pitmaster te worden, hebben we een gratis e-book gemaakt:

Leer de tips & tricks van het barbecueën, van het kiezen van de beste grill- en smoker tot de beste stukken vlees om mee te beginnen. Lees ook de technieken en geheimen van de pitmaster om tot de perfecte smaak te komen.

+ 20 gratis recepten en rookhout-koppelingsschema!

En bonusgids voor interne temperatuur!

<< Download gratis e-boek >>