A Beginner's Guide to Food Smoking

Blogbericht een beginners gids om te roken

Posted on: January 12, 2023



Dus je bent net bij Bradley Smoker Family geworden. Gefeliciteerd! Nu je roker hebt samengesteld en in de achtertuin, laten we roken! Maar hoe te beginnen?

Dus je bent zojuist lid geworden van de Bradley Smoker-familie. Gefeliciteerd! Nu je je roker in elkaar hebt gezet en in de achtertuin staat, gaan we roken! Maar hoe te beginnen?

Hier zijn enkele nuttige tips om te beginnen met roken:

Kies het juiste product

Allereerst: kies het juiste voedsel om te roken. Als de meeste mensen aan gerookt voedsel denken, denken ze aan spek, kippenvleugels, pulled pork, ribben, enz... maar er is meer dan alleen vlees om te roken.

Denk aan gerookte kazen, noten, groenten of zelfs fruit. Er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat om het roken van voedsel, maar je kunt niet alles roken (hoe hard ik het ook probeer!).

Om de rooksmaak aan het voedsel te laten hechten, moet het vocht bevatten. Als u bijvoorbeeld noten rookt, moet u deze eerst in water laten weken voordat u ze rookt, zodat de rook zich ergens aan kan hechten.

Tijdens een lang rookproces is het belangrijk om je vlees vooraf te pekelen, zodat het niet uitdroogt.

Wanneer u de kaas, het vlees, het fruit of wat u ook wilt roken kiest, kies dan voor ingrediënten van hoge kwaliteit. Geen enkele techniek, saus of smaakmaker kan smeltkaasplakken in oude Engelse Cheddar veranderen.

Kies waar mogelijk grasgevoerd vlees van hoge kwaliteit. De kwaliteit van het eindresultaat is de extra dollars zeker waard.

Aanmaakhout voor uw roken

Net zoals het belangrijk is om te kiezen wat je gaat roken, is het ook van cruciaal belang dat je de juiste bisquetten kiest om mee te roken. Uitchecken deze blog over alle bisquetten die Bradley te bieden heeft voor enkele tips voor het kiezen van de juiste.

Smaak, smaak, smaak

Het voedsel dat je rookt en het hout dat je gebruikt, voegen uiteraard allemaal smaak toe aan het eindgerecht, maar er zijn een paar andere manieren om wat pit en specerijen toe te voegen, voordat je naar de roker gaat.

Overweeg om uw vlees (zoals vermeld onder nr. 1) vooraf te pekelen om extra smaak te geven en vocht vast te houden gedurende een lange rooktijd, of voor voedsel dat gemakkelijk uitdroogt, zoals gevogelte.

Of je kunt altijd een rub gebruiken of je vlees vooraf marineren, zodat het een geheel eigen smaak krijgt.

Hoe lang? Hoe heet?

Ideaal roken is laag en langzaam. Als u de temperatuur laag houdt, wordt uw vlees sappiger en malser, terwijl de rook de tijd krijgt om te absorberen.

Hoe lang u rookt, hangt af van het product. Met vlees moet men de veilige binnenkant bereiken temperaturen.

Naast de afweging of je kip of rundvlees rookt, moet je ook rekening houden met het eindproduct. Als je gewoon een hele kipfilet rookt, rook deze dan tot een interne temperatuur van 165°F is bereikt. Haal het vervolgens onmiddellijk uit de roker.

Als je echter zoiets als pulled chicken wilt maken, moet je langer op een lagere temperatuur roken, zelfs boven de veilige binnentemperatuur.

Bij elk recept dat u gebruikt, krijgt u een leidraad voor de rooktijden en -temperaturen. Uiteindelijk zult u de juiste tijden en temperaturen onder de knie krijgen.

Andere tips en trucs

  • Soms is geen warmte de beste temperatuur. Bij het roken van rauw spek, droge worst of kaas wil je het product niet koken (of smelten!). In deze gevallen wil je je smoker dus op een lage stand houden, of een cold smoker opzetstuk plaatsen. Bekijk nog meer tips op koud roken wanneer u klaar bent om uit te breiden.
  • Als je vlees heet rookt, is er een duidelijk teken dat je hierin bent geslaagd: de rookring! Let bij het snijden van uw vlees op een roze ring (die ontstaat door de vorming van salpeterzuur; een product van eiwitten doordrenkt met rook) net onder het oppervlak van het vlees.
  • Bij ribben en borststuk is het soms aan te raden om het vlees halverwege de rookperiode in folie te bedekken om het vlees mals te maken en van binnen op te warmen. Maak het vervolgens onbedekt af om een korstachtige buitenkant te krijgen.
  • Bedruipen met een “dweilsaus” is een geweldige manier om smaak toe te voegen aan een gerecht dat lange tijd zal roken.

Experiment!

Met een beetje kennis en ervaring over hoe het proces werkt, zou je moeten experimenteren met nieuwe smaken en recepten.

Niet alles zal echter werken. Gerookte sinaasappelen…geen succes. Nu weet ik het zeker, maar sommige dingen zullen dat wel zijn. gerookt ijs, kan en is heerlijk! Je zult er helemaal wijs en rokersbewust van worden. Veel rookplezier!