A Smokin' Easter Celebration!!

Een rook Paasviering !!

Posted on: January 11, 2023Koppel tekst aan een afbeelding om de nadruk te leggen op het door u gekozen product, collectie of blogpost. Voeg details toe over beschikbaarheid, stijl of geef zelfs een recensie.

Pasen komt eraan en als u tijdens het vakantieweekend een familiediner organiseert, is er waarschijnlijk veel menuplanning gaande. Laat uw Bradley Smoker u dit jaar helpen en verander het feest van dit jaar in een rokend paasdiner!

De Bradley-roker kan de oven helpen ontlasten

Naast het maken van heerlijk gerookt vlees, neemt het gebruik van de Bradley Smoker ook een deel van het werk uit de oven. Ik weet zelf dat vakantiediners kunnen veranderen in een stoelendansspel, terwijl ik braadpannen en potten heen en weer schuifel van het fornuis.

Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat alles tegelijkertijd klaar is. Daarom kan het roken van het vlees in de Bradley een deel van die stress verlichten. Maar het makkelijker maken is slechts een bijproduct, want het belangrijkste doel van het roken van vlees is het roken van vlees!

Een welkome aanvulling op elk vakantiediner

Het roken van voedsel voegt een extra laagje smaak en complexiteit toe, wat een welkome aanvulling zou zijn op elk vakantiediner. De grote beslissing is het kiezen van welk vlees je gaat roken, aangezien er zoveel stukken vlees zijn die perfect zouden zijn voor een paasdiner.

Hier zijn een paar keuzes en elk van deze zal je zeker een rokerig paasfeest bezorgen!

Gerookte eend met een honingbalsamico-glazuur

Ingrediënten die je nodig hebt zijn: Een hele eend, twee eetlepels honing, twee eetlepels balsamicoazijn, één eetlepel zout en ½ theelepel cayennepeper.
Kies nu de houtbisquetten voor de roker.

Instructies

Start om te beginnen de roker en stel deze in op 225 F met hout naar keuze. Ik heb pecannoten gebruikt. Door de honing, balsamicoazijn, zout en cayennepeper te mengen, krijg je het glazuur.

Voor een perfect resultaat moet de eend 4 uur worden gerookt, of totdat de interne temperatuur van de borst 165 F bedraagt. Strijk vervolgens na elk uur roken het glazuur op de eend.
Wij raden aan om 15 minuten te laten rusten voordat u gaat snijden.

Gerookte Kalkoen Met Bacon Wrap

Ingrediënten zijn: Twee kalkoenfilets, zonder bot en zonder vel, 4 theelepels van je favoriete BBQ-rub en 12 plakjes spek.
Kies houtbisquetten voor roker.

Instructies

Gebruik het hout naar keuze, start de roker en stel deze in op 250 F (ik gebruikte Whiskey Oak).
Wrijf daarna de kalkoenfilets royaal in met BBQ rub.
Wikkel de plakjes spek rond de kalkoenfilets. Het is oké als de spekjes elkaar maar een klein beetje overlappen.
De rooktijd bedraagt ongeveer 3 uur, of totdat de interne temperatuur van de kalkoenborst 165 F bedraagt.
Vergeet bovendien niet om na elk uur roken het glazuur op de eend te strijken.
Haal de kalkoenfilets uit de smoker en laat ze 5-10 minuten rusten voordat je ze in stukken snijdt.

Gerookte meerval met kruidenmarinade

Ingrediënten zijn: Vier meervalfilets, één kopje olie, ½ kopje rode wijnazijn, sap van één citroen.

Je hebt ook een eetlepel van de volgende kruiden en specerijen nodig: oregano, tijm, basilicum en zout, een theelepel zwarte peper en een theelepel cayennepeper, 3 eetlepels suiker en een knoflookhandschoen, fijngehakt.

Gebruik je favoriete houtbisquetten voor de roker.

Instructies

1. Meng de ingrediënten voor de marinade en plaats de meerval in een ondiepe ovenschaal of kom. Om ervoor te zorgen dat de filets gelijkmatig bedekt zijn, giet u de marinade en draait u ze vervolgens om.
2. Nadat je de schaal met plasticfolie hebt afgedekt, zet je hem een uur in de koelkast.
3. Gebruik je favoriete hout, start de roker en stel deze in op 225 F (ik gebruikte Els).

Nu hoef je ze alleen nog maar op rekken te plaatsen en 2⅓ uur te roken.

Door Steve Cylka