Meat Smoking Times & Temperatures Guide

Vlees Roken Tijden & temperaturen Handleiding

Posted on: January 10, 2023Hier bij Bradley vragen mensen ons de hele tijd hoe lang we verschillende stukken vlees kunnen koken. Eén ding is erg belangrijk om te overwegen! Wanneer het roken van voedsel is, is het roken van de tijd niet zo belangrijk als voedseltemperatuur.

Hier bij Bradley vragen mensen ons voortdurend hoe lang we verschillende stukken vlees moeten bereiden. Eén ding is heel belangrijk om te overwegen! Bij het roken van voedsel is de rooktijd niet zo belangrijk als de temperatuur van het voedsel.

De gaarheid wordt beïnvloed door de kooktemperatuur, de vleesdikte, het vleestype en andere variabelen. Daarom is het onmogelijk om precies te bepalen hoe lang het duurt voordat een borststuk van 2,5 kg of een hele vogel van 12 kg de gewenste interne temperatuur bereikt. Nou ja, misschien in een perfecte wereld.

De rooktijd zal variëren

We hebben de volgende gids gemaakt om u een algemeen idee te geven van hoe lang het duurt voordat uw vlees gaar is en wat de uiteindelijke interne temperatuur zou moeten zijn. Houd er rekening mee dat de rooktijd slechts een schatting is. Het zullen variëren.

We raden u ten zeerste aan een recept te volgen om te voorkomen dat u te weinig of te veel rookt. Daarnaast gebruik je een goede kwaliteit digitale vleesthermometer om de interne vleestemperatuur te bewaken.

De opgegeven eindtemperaturen vertegenwoordigen veilige interne vleestemperaturen. Het kan zijn dat u bepaalde soorten vlees wat langer wilt bereiden. Een goed voorbeeld is varkenskont of runderborst. Om de temperatuur van het vlees te verhogen, moet je, als het recept dit vereist, uitgaan van 85°C voor een goed borststuk.

Ook is het voor bepaalde soorten vlees, zoals kippendijen en kalkoenpoten, verstandig om de interne temperatuur op meer dan één plek te controleren om er zeker van te zijn dat het vlees volledig gaar is.

*Tender is een woord dat wordt gebruikt om de gaarheid van ribben te beschrijven. Het kan eenvoudig worden gemeten door elk uiteinde van het rek vast te pakken en in tegengestelde richtingen te trekken. Als het vlees “mals” is, scheurt het gemakkelijk uit elkaar.

Bradley-roker is een wereldwijd voedselrookbedrijf dat gespecialiseerd is in voedselrookproducten, bisquetten en recepten! Bovenstaande afbeeldingen zijn niet van ons.