How to Make Smoked Cream Cheese

Hoe te maken Gerookte roomkaas

Posted on: January 17, 2023



De COVID-19-pandemie heeft nieuwe voedseltrends geïntroduceerd. Omdat mensen het grootste deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, hebben velen deze tijd benut om te experimenteren en hun kookervaringen te verbeteren, waardoor nieuwe recepten naar voren zijn gekomen. Dankzij sociale platforms zoals TikTok en Instagram is het gemakkelijker geworden om een ​​aantal van deze recepten in handen te krijgen.

De COVID-19-pandemie heeft nieuwe voedseltrends geïntroduceerd. Omdat mensen het grootste deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, hebben velen deze tijd benut om te experimenteren en hun kookervaringen te verbeteren, waardoor nieuwe recepten naar voren zijn gekomen. Dankzij sociale platforms zoals TikTok en Instagram is het gemakkelijker geworden om een aantal van deze recepten in handen te krijgen.

Instagram kan worden gezien als de bron van gerookte roomkaas. Wat begon als een enkele post trok al snel de aandacht van voedselgemeenschappen, waarbij velen op de trend sprongen. Sommige mensen noemen gerookte roomkaas zelfs de nieuwgebakken feta. We zullen nu kijken hoe we de legendarische maaltijd kunnen bereiden.

Wat is gerookte roomkaas?

Gerookte roomkaas is een blokje roomkaas bedekt met verschillende kruiden en vervolgens gerookt. Door het roken krijgt het een extra rokerige smaak, waardoor het lekkerder wordt.

Hoe gerookte roomkaas te maken

Hoewel velen er misschien voor terugdeinzen om gerookte kaas te maken, omdat ze bang zijn dat de kaas in een plas modder smelt, is het roken van roomkaas supereenvoudig. Het gaat meer om techniek dan alleen om een specifiek recept, waardoor je de vrijheid hebt om het recept aan te passen en te creëren wat perfect bij je smaakpapillen past.

Wat heb je nodig om gerookte roomkaas te maken:

  • Acht ons blok roomkaas
  • Een kwaliteitsvoedselroker
  • Aluminiumfolie
  • Kruiden – afhankelijk van wat je wilt bereiken, kun je verschillende kruiden toevoegen. Voor het beste resultaat raden we aan een mix van kruiden te kiezen die niet te zout is, omdat dit de uiteindelijke smaak aanzienlijk kan beïnvloeden.
  • Olijfolie

Routebeschrijving:

  1. Plaats uw roomkaas voorzichtig in een schoon vel aluminiumfolie.
  2. Neem je olijfolie en bestrijk de roomkaas ermee totdat het hele blok bedekt is.
  3. Voeg de kruiden toe.
  4. Verwarm uw voedselroker voor op een temperatuur van 121 °C (250 °F)
  5. Plaats uw roomkaas op uw voedselroker en laat deze ongeveer twee tot drie uur roken.
  6. Laat het afkoelen en serveer.

Gerookte roomkaas serveren

Gerookte roomkaas kan worden geserveerd met verschillende bijgerechten, waaronder crackers, pitabroodjes, maïschips en appelschijfjes.

Hoe je het moet aanpakken:

Nadat u de roomkaas uit uw voedselroker heeft gehaald, laat u deze ongeveer 10-20 minuten rusten voordat u hem serveert. Dit helpt de rokerige smaak te verzachten, waardoor de kaas lekkerder wordt. Zorg er echter voor dat de kaas niet te lang rust.

U kunt nu ingaan als u zeker weet dat u eindelijk heeft wat u zoekt. Gerookte roomkaas kan ook geserveerd worden met groenten als selderij of wortel of als bagelpasta met sandwiches.

We zijn nu klaar met het maken van onze roomkaas en deze wordt geserveerd, wat ons tot de volgende vraag brengt: wat doen jullie met je restjes? Misschien heb je te veel roomkaas gerookt en heb je nog wat over dat je nog kunt gebruiken voor ontbijt, lunch of diner. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want u kunt uw overgebleven kaas vers en lekker houden.

Gerookte roomkaas bewaren

Verpak de overgebleven gerookte roomkaas voorzichtig en plaats deze in de koelkast.

Als u de roomkaas voor langere tijd wilt bewaren, laat uw roomkaas dan ongeveer 24-48 uur in de koelkast staan voordat u hem eruit haalt en vacumeert. Omdat vacumeermachines werken door alle lucht uit de opbergzak te persen, verlengt u de houdbaarheid van uw gerookte roomkaas.

Een andere methode die u kunt gebruiken zijn plastic diepvrieszakjes. Gebruik in plaats van vacumeermachines plastic diepvrieszakken en dompel de zak onder in water, behalve de bovenste afdichting. Hierdoor kun je het grootste deel van de lucht eruit halen.

Bradley-tips en -trucs

Hier zijn enkele tips die u moet overwegen voor een heerlijkere gerookte roomkaas:

  • Om te voorkomen dat je roomkaas smelt, rook je hem laag en langzaam, zodat je een perfecte temperatuur behoudt.
  • Zorg ervoor dat de kruiden aan beide kanten van de kaas zitten.
  • Vermijd het gebruik van zoute kruidenmengsels, omdat uw kaas mogelijk te zout is om ervan te genieten.

Zoals we samenvatten:

Net als bij elke andere kooktechniek beperkt het roken van roomkaas je niet tot één recept. Het bovenstaande is slechts een van de vele manieren waarop u gerookte roomkaas kunt maken met uw voedselroker. Afhankelijk van wat u wilt bereiken, kunt u het ook naar uw voorkeur aanpassen.

Bekijk deze andere artikelen:
Beroemde saussoorten gecombineerd met heerlijke recepten
Top 5 gerookte dips die je kunt maken tijdens je volgende BBQ

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.