How to Smoke a Cheap Steak into a Juicy, Tender Cut

Hoe je een goedkope biefstuk in een Sappig, zacht gesneden

Posted on: January 09, 2023
Read time: Read Time: 10 minKoppel tekst aan een afbeelding om de nadruk te leggen op het door u gekozen product, collectie of blogpost. Voeg details toe over beschikbaarheid, stijl of geef zelfs een recensie.

In de wereld van vandaag, waar de kosten van levensonderhoud blijven stijgen, probeert iedereen een extra dollar te besparen door de uitgaven te minimaliseren. Dit betekent vaak dat je voor meer betaalbare opties moet gaan, van maaltijden tot kleding en andere benodigdheden. U hoeft zich echter geen zorgen te maken dat uw kookervaring en de smaak van uw eten verpest worden. In dit artikel bekijken we hoe je een goedkope biefstuk kunt roken tot een sappig, mals stuk vlees.

Hoe graag we ook van biefstuk houden en ervan genieten, we kunnen het ons gewoon niet veroorloven dat elke snee een ribeye of een lendestuk is. Op sommige dagen eindigen we met een zij- of roksteak, en we hebben geen idee hoe we de magie kunnen bewerken en ons goedkope stuk vlees kunnen omzetten in een heerlijkere maaltijd. Dus wat doen we met de goedkope stukken rundvlees?

Hoe je goedkope biefstuk rookt tot een sappige, malse snit

In tegenstelling tot sommige van de beste steaks zijn goedkopere steaks minder mals, een van de redenen waarom velen ervoor terugdeinzen om ze te koken. Het kan echter gemakkelijk worden ingewisseld en toch een smakelijke maaltijd hebben.

Enkele van de beste, goedkopere stukken zijn onder meer chuck steak, petite mals, bovenste entrecote, flank, entrecote en de dop van de bovenste ronde.

Voorbereiding

De manier waarop u uw biefstuk bereidt, van het snijden tot het kruiden, heeft invloed op de smaak en smaak van uw rundvlees, dus elk proces is uiterst belangrijk.

We zullen enkele methoden bekijken die u kunt gebruiken om uw goedkope steak te bereiden voordat u deze rookt.

1. Veroudering

Veroudering helpt het vlees mals te maken, omdat het bindweefsel in de spieren begint af te breken, waardoor je een veel wenselijkere textuur krijgt. Ouder vlees heeft ook een verbeterde smaak.

Een van de manieren waarop je dit kunt omzeilen is door een namaakmarinade te gebruiken. Dit is het proces van het rijpen van vlees door het water gedeeltelijk uit de biefstuk te verwijderen en al het andere achter te laten.

Ingrediënten voor een faux-aging marinade:

 • 3 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel Worcestershiresaus
 • 1 theelepel MSG
 • 3 eetlepels vissaus
 • 1 eetlepel blauwe kaas
 • 1 eetlepel geroosterde knoflook, fijngehakt
 •  ½ theelepel ansjovispasta

Het proces:

 • Meng alle ingrediënten in een kom grondig.
 • Verdeel de marinade over een paar zakken, doe de steaks erin en vacumeer.

2. Zout toevoegen

Je kunt er ook voor kiezen om zout aan je steak toe te voegen en deze rondom te strooien.

Zout staat erom bekend dat het de spiervezels dwingt zich te scheiden, waardoor de natuurlijke sappen uit het vlees worden onttrokken. Hierdoor ontstaat een pekel, die vervolgens opnieuw wordt geabsorbeerd, waardoor de heerlijke vlezige smaak van het vlees naar voren komt. Zout helpt ook de eiwitten mals te maken, waardoor uw biefstuk minder taai wordt.

De sleutel hier is om ervoor te zorgen dat elk onderdeel bedekt is met zout en niet slechts een kleine hoeveelheid. Bedek je vlees volledig met zout en plaats de biefstuk ongeveer een uur in de koelkast. Spoel hem daarna af.

3. Het scoren van de snede

Het inkerven van vlees is handig, vooral bij het toevoegen van marinade, omdat hierdoor alles kan worden opgenomen. Wanneer u een goedkope biefstuk bereidt, maakt het inkerven van uw rundvlees het ook mals, waardoor u goed kunt koken omdat u de spiervezels hebt gebroken, waardoor het vlees ontspant.

4. De vacuümtechniek (ook wel sous vide genoemd)

Hier verwarm je gewoon het hele stuk vlees in een gecontroleerde omgeving voordat je het dichtschroeit.

Hoe je het moet aanpakken:

Verwarm water tot een temperatuur van ongeveer 57 °C en dompel uw steak ongeveer een uur in de boiler. Hierdoor wordt de temperatuur van het vlees op de gewenste gaarheid gebracht, waardoor het mals wordt.

Rokende biefstuk

Wat je nodig zult hebben:

 • Voedsel roker
 • Biefstuk
 • Zout
 • Peper (je kunt andere kruiden toevoegen)

Routebeschrijving:

 • Verwarm uw voedselroker voor op een temperatuur van 107 °C (225 °F).
 • Plaats uw biefstuk in een kom en strooi het zout, de peper en andere kruiden over het vlees.
 • Doe uw biefstuk in de voedselroker en kook tot hij gaar is. Zorg ervoor dat u Bradley Bisquetten gebruikt voor de beste smaak.
 • Haal de biefstuk uit de roker, laat hem 10-15 minuten rusten en serveer.

Hoe lang moet je je steak roken?

Bij het bepalen van de kooktijd van uw steak spelen verschillende factoren een rol. Ze omvatten de snit en dikte, de consistentie van de temperatuur van de roker en het soort biefstuk.

Als u uw rundvlees in dikkere stukken heeft gesneden, raden wij u aan het meer tijd te geven om ervoor te zorgen dat het goed gaar is. Om giswerk te voorkomen, is het belangrijk dat je ook een nauwkeurige thermometer hebt, zodat je weet wanneer de biefstuk gaar is.

Laatste gedachten

Terwijl de rundvleesprijzen blijven stijgen en het steeds moeilijker wordt om de beste stukken biefstuk te bemachtigen, kun je nog steeds een geweldige rookervaring hebben. Afhankelijk van hoe lekker je het vlees graag hebt, kun je de bovenstaande recepten ook aanpassen.

Bekijk hier nog enkele steakartikelen:
5 Steak gaarheid Interne temperaturen en tijden
De manier waarop je biefstuk mals moet maken
Zo maak je de perfecte New York Strip Steak

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Website voor het roken van voedsel