How to Hot Smoke Fish

Hoe je rookt Vis

Posted on: January 12, 2023Koppel tekst aan een afbeelding om de nadruk te leggen op het door u gekozen product, collectie of blogpost. Voeg details toe over beschikbaarheid, stijl of geef zelfs een recensie.

Roken is een van de oudste manieren om vis te conserveren. En het wordt nog steeds gebruikt, zelfs met de moderne komst van koeling. De combinatie van zout en rook voorkomt niet alleen dat vis bederft, maar zorgt ook voor een rijke smaak. Zout kan worden aangebracht via een pekel- of droogbehandeling. Omdat we vandaag de dag geen vis meer pekelen en roken om hem een paar weken in de voorraadkast te bewaren, hoeven we geen zware kuur te gebruiken.

Heet roken van vis kan een beetje lastig zijn, omdat vis de neiging heeft uit te drogen. Dit is de reden waarom het monitoren van de temperatuur en tijd tijdens het roken van cruciaal belang is.

Tips om u te helpen de techniek van het heet roken van vis onder de knie te krijgen

  • Wanneer u uw vis klaarmaakt om te roken, wilt u hem het liefst in een zo groot mogelijk stuk laten. Als je een hele vis hebt, is alleen het strippen en verwijderen van de kop voldoende.
  • Als u visfilets koopt, laat dan de zijkanten intact. Laat in beide gevallen de huid zitten. Voeg zout toe door het in een droge pekel te verpakken of in een pekel te weken (natte pekel) gedurende 8-12 uur, afhankelijk van de dikte van de vis. Hier heeft u de mogelijkheid om andere smaakmakers of smaken aan de vis toe te voegen. Denk hierbij aan het toevoegen van ingrediënten als ahornsiroop, tijm, sinaasappelschil of chili aan je kuur.

Vergeet niet om laag te beginnen bij het roken van vis

  • Spoel de pekel van uw vis en laat hem op een koele plaats drogen, tot er een vliesje ontstaat (1-3 uur). Het oppervlak van de vis ziet er glanzend uit. Deze fase is belangrijk omdat het vlies ervoor zorgt dat de rook zich gelijkmatig aan het oppervlak van de vis hecht.
  • Begin uw roker laag, doe de vis in de roker (met de huid naar beneden) en verhoog de temperatuur langzaam tot 200 ° F, gebruik mildere bisquette-smaken om de vis aan te vullen. Het te snel verhogen van de temperatuur van de vis zal resulteren in een droog eindproduct, waarbij al het vet in de vis naar buiten is geduwd en witte vlekken op het oppervlak vormen. Els, Esdoorn En Pacifische mix zijn allemaal uitstekende houtbisquetten voor vis.
  • Zorg ervoor dat er gedurende de gehele rooktijd water in uw waterbakje zit, zodat er vocht in de roker blijft circuleren.
  • De rooktijd varieert afhankelijk van de vis die u rookt. Hartige vissen, zoals makreel of Zalm kan meer rokerigheid verdragen. Terwijl lichte, delicate vissen zoals lengkabeljauw of heilbot snel overweldigd door de rooksmaak. Denk ook na over de bisquetten die u gebruikt, verkort de rooktijd als u een bisquette met een sterke smaak gebruikt, of verhoog de rooktijd bij mildere smaken. De grootte van de vis is uiteraard ook een factor in de rooktijd.

Gebruik ahorn- of berkensiroop voor het bedruipen

  • Ik vind dat het bedruipen van je vis tijdens het rookproces helpt om de temperatuur van het oppervlak van de vis te verlagen. Bovendien zorgt het ervoor dat het vet (dat de smaak en het vocht is) niet uit de vis sijpelt. Bedruipen met ahorn- of berkensiroop zijn populaire ideeën voor zalm en witte vis. Dus waarom probeer je niet eens te bedruipen met een saus van citrusvruchten en kruiden?

Bradley-rokers kunnen het verschil maken

U zult merken dat Bradley Smokers het warmroken van vis eenvoudig en stressvrij maken. De controle die je hebt over de luchtstroom en temperatuur maakt echt een verschil als het gaat om de soms lastige taak van het heet roken van vis. Probeer het eens en laat ons weten hoe het voor u werkt!