Should I Pierce Raw Meat With Probes and Injectors?

Moet ik rauw vlees doorboren met Sondes en injectoren?

Posted on: January 17, 2023Prik je rauw vlees in voordat je het gaat koken, en zo ja, welk gereedschap gebruik je? Jarenlang is er een debat gaande over de vraag of je vlees moet prikken voordat je het gaat koken, waarbij iedereen zijn redenen geeft waarom je dat wel of niet zou moeten doen.

Prik je rauw vlees in voordat je het gaat koken, en zo ja, welk gereedschap gebruik je? Jarenlang is er een debat gaande over de vraag of je vlees moet prikken voordat je het gaat koken, waarbij iedereen zijn redenen geeft waarom je dat wel of niet zou moeten doen. Hier bij Bradley Smokers zeggen we dat er, zoals bij veel vragen over voedselbereiding, hier geen eenduidig antwoord op bestaat. Bij koken gaat het erom creatief te zijn en verschillende recepten uit te proberen om te zien wat u helpt de gewenste resultaten te bereiken.

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van het prikken van vlees voordat je het gaat roken, en schetsen we een aantal hulpmiddelen die je kunt gebruiken.

Moet je vlees prikken voordat je het rookt?

Er komt veel kijken bij het bereiden van voedsel en er zijn veel stappen die u moet volgen voordat u uw vlees in de voedselroker plaatst, inclusief het marineren.

Door uw vlees in marinades te laten weken, voegt u smaak toe en wordt uw vlees mals. Afhankelijk van hoe dun je de stukken vlees hebt gesneden, kan het zijn dat de marinade niet zo diep doordringt. In dergelijke gevallen zorgt het maken van gaatjes in het vlees ervoor dat alle ingrediënten volledig worden opgenomen en niet op het oppervlak achterblijven. Door te onderzoeken, kunt u ook de temperatuur van het vlees kennen om te gaar koken te voorkomen.

Een ander voordeel dat in verband wordt gebracht met het prikken van gaten in rauw vlees is dat het vlees malser wordt. De gaatjes zorgen ervoor dat de warmte dieper kan doordringen tijdens het koken, waardoor de kooktijd wordt verkort en het vlees mals wordt.

Terwijl sommigen beweren dat het doorprikken van rauw vlees voordat het voedsel wordt gerookt ervoor zorgt dat er sappen ontsnappen, zijn anderen er helemaal voor. Het vochtgehalte en de malsheid van het vlees zijn sterk afhankelijk van de bereidingstijd en temperatuur. Bovendien beschadigt het porren van uw vlees de vezels niet voldoende zodat er extra sappen kunnen lekken.

Hoe gaten in het vlees te prikken

Er zijn meerdere manieren om dit aan te pakken. Het belangrijkste om te overwegen is ervoor te zorgen dat je niet te diep in de biefstuk prikt, waardoor de structuur kapot gaat. Om deze reden is het van cruciaal belang wat u gebruikt om het vlees te doorboren. Enkele van de items die u kunt gebruiken, zijn onder meer sondes en injectoren.

Hoe u uw vlees moet onderzoeken

Houd uw vingers op de sonde, steek deze voorzichtig door het midden van uw vlees en laat deze 15-20 seconden staan, zodat de temperatuur zich kan registreren. Zorg er daarbij voor dat uw sonde niet in contact komt met een ander heet oppervlak dan het vlees. Bovendien mag de sonde geen bot of vet raken. Blijf uw vlees onderzoeken totdat u de gewenste temperatuur bereikt die is aangegeven in uw recept of voedselroker.

Voor betere resultaten moet u de sonde in het dikste deel van het vlees steken en ervoor zorgen dat deze minstens vijf centimeter diep is. Het is ook een goed idee om regelmatig de temperatuur te controleren, zodat u weet wanneer uw vlees geschikt is voor consumptie.

Waar u op moet letten bij het kopen van een vleessonde

  • Nauwkeurigheid – Het primaire doel van a vleesthermometer is om u te begeleiden bij de bereidingstemperatuur, zodat u weet wanneer het vlees klaar is. Als de sonde onnauwkeurig is of inconsistenties vertoont, kan dit uw kookproces in de war brengen.
  • Bereik – De rooktemperatuur varieert afhankelijk van het soort vlees. Wanneer u een sonde koopt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze een breed scala aan meetwaarden heeft.
  • Opnamefuncties.
  • Snelheid.
  • Oplossing.

Hoe vleesinjectoren te gebruiken

In tegenstelling tot sondes die over het algemeen worden gebruikt om de vleestemperatuur te controleren, zijn injectoren spuiten die u vult met marinades, zodat u deze gelijkmatig in het vlees van uw keuze kunt verdelen.

Waarom een vleesinjector gebruiken?

Door uw vlees te marineren vóór het roken, wordt de smaak verbeterd en wordt het vlees malser. Een van de voordelen van het gebruik van een vleesinjector is dat een injector dieper doordringt dan het wrijven van de marinade op het borststuk. Dit betekent dat de marinade aan de oppervlakte en in het vlees wordt opgenomen.

Een vleesinjector zorgt er bovendien voor dat je vlees sappig blijft. Afhankelijk van hoe u uw borststuk lekker vindt of het stuk biefstuk dat u kiest, kan sommige stukken vlees wat droog zijn. Om uw vlees sappig en vochtig te houden, kunt u het injecteren voordat u het rookt.

Hier ziet u hoe u het kunt gebruiken:

Bereid de marinade in een kom, bevestig vervolgens de naald aan uw vleesinjector en zuig de vloeibare marinade in de spuit. Prik voorzichtig in het vlees met de vleesinjector totdat u het bot voelt en druk het vervolgens voorzichtig naar beneden.

Wanneer moet u uw vlees injecteren?

Hoe langer je het vlees laat zitten, hoe beter, omdat de sappen dan meer tijd krijgen om zich te verspreiden. Het hangt echter allemaal af van uw favoriete smaak.

Laatste gedachten

Hoewel het doorprikken van je vlees voordat je gaat roken een aantal voordelen heeft, zijn er ook nadelen. De vraag of u uw vlees moet doorprikken met sondes en injectoren hangt af van wat u wilt bereiken en uw voorkeurssmaak.

Hier vindt u meer artikelen over dit onderwerp:
Kun je pekel in gerookt vlees injecteren?
Tips en trucs voor geïnjecteerd borststuk

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.