Do You Really Have To Rest Your Meat Before Eating?

Moet Je Dat Echt Doen? Rust Uw Vlees Voor Het Eten?

Posted on: January 16, 2023Tijdens familie- en bedrijfsbijeenkomsten, zowel thuis als in uw favoriete restaurant, variëren de vleesrecepten. Als je bijvoorbeeld niet bekend bent met een restaurant, heb je bijna geen idee hoe je maaltijd achter de schermen wordt bereid.

Tijdens familie- en bedrijfsbijeenkomsten, zowel thuis als in uw favoriete restaurant, variëren de vleesrecepten. Als je bijvoorbeeld niet bekend bent met een restaurant, heb je vrijwel geen idee hoe achter de schermen je maaltijd wordt bereid. Vooral vlees is het hoofdgerecht dat een vervelende voorbereiding vergt. Als u verantwoordelijk bent voor het koken van vlees, kunt u zich afvragen of het moet rusten voordat u het eet.

Waarom restgerookt vlees?

Het meest voor de hand liggende is dat je het vlees laat rusten, zodat het kan afkoelen nadat het uit de roker is gehaald. Om verschillende redenen raden wij u aan te wachten voordat u het vlees, vooral gerookt vlees, aansnijdt.

Verzegel de sappen

Wanneer het vlees even rust, al is het maar voor een paar minuten, worden de sappen die tijdens het koken zijn samengeperst, opnieuw door het vlees verdeeld. Dit proces maakt vlees, vooral steaks, veel sappiger en smakelijker, waardoor het wachten de moeite waard wordt. De sappen uit het vlees, vooral gerookt vlees, maken het aantrekkelijker en heerlijker om te eten.

Tijdens het koken worden de spiervezels van het vlees stevig en begint het water naar buiten te duwen. Dit vocht zal vervolgens naar het oppervlak van het vlees bewegen, waar een deel van het vocht zal verdampen. Wanneer u uw vlees uit de oven of roker haalt, zal het enige tijd duren voordat het binnenvocht zich door het vlees heeft verspreid. Als je er meteen in snijdt, zal de vloeistof naar buiten stromen, waardoor je vlees erg droog blijft.

Bij gerookt voedsel wordt het laten rusten van uw vlees geadviseerd. Dankzij de nieuwste snufjes van onze food smokers krijgt uw favoriete vlees de heerlijkste smaken, vooral als het uitgerust is na het roken. De dubbele verwarmingselementen, de digitale console en de automatische houtinvoer zorgen voor een uitstekende rookervaring en geweldige resultaten.

Overgedragen koken

Een andere reden om uw vlees na het koken te laten rusten, is wat wij carry-over-koken noemen. Dit gebeurt meestal bij grotere stukken vlees, omdat ze nog een paar minuten doorkoken, zelfs nadat ze uit de roker zijn gehaald. Om deze reden adviseren de meeste recepten u om het vlees een paar minuten voor het verstrijken van de vereiste tijd uit het vlees te halen.

Bij het bereiden van vlees, hetzij door roken, braden of grillen, bedraagt de aanbevolen rusttijd vijf tot tien minuten. Bij het braden van grote stukken of bijvoorbeeld een hele kip kan de rusttijd echter veel langer zijn. Wikkel steaks losjes in folie en plaats ze in een bakje.

Terwijl het vlees wordt gekookt, worden de eiwitcomponenten warm en hard, en het koken gaat door nadat het vlees uit de roker is gehaald. Hoe gaarder het vlees is, des te beter zitten de eiwitten in het vlees. Door het vlees te laten rusten, wordt het ook volledig gaar; daarom zou je moeten overwegen om even te wachten voordat je het serveert.

Receptsuggesties

Gerookte borst

Een van de recepten van Bradley Smokers waarbij je veel moet rusten voordat je het eet, is gerookt borststuk. Ongeveer 13 kilo borststuk, gerookt met olijfolie en op smaak gebracht met zout, peper en knoflook, duurt een hele dag roken. De rusttijd voor dit recept voordat het klaar is om te serveren, bedraagt ongeveer een uur. Voor het maken van een gerookt borststuk in de Bradley Smoker is een zeer geduldige kok nodig om geweldige resultaten te bereiken. Hier is de link voor het recept.

Rosbief

Een ander beroemd recept van Bradley Smokers dat voldoende rust nodig heeft, is gerookt rosbief. Om dit recept te maken, heb je een rosbief van vier pond nodig, bestreken met wat olijfolie, die de kruiden van het vlees zal binden. Gebruik de gordeldierpeper-rundvleesrub in grote hoeveelheden voor je smaak, omdat het een dikke snede is. Leg het vlees er vervolgens op Bradley Rookrek en steek de vleessonde in het braadstuk. Hier is de link voor het recept.

Stel de Bradley Smoker in op 250 graden F. of 121,1 graden C. Wij raden u aan om Bradley mesquitebisquetten ongeveer een uur in de roker. Gebruik vervolgens een gietijzeren pot of grillpistool om het vlees donkerder te maken nadat u het uit de roker heeft gehaald. Gril ten slotte alle kanten van het vlees. Laat het afkoelen en zet het vervolgens 45-55 minuten in de koelkast.

Laatste gedachten

Het roken van vlees is een zeer tijdrovende bezigheid, maar als u hoogwaardige apparatuur gebruikt, zoals de Bradley Smoker, zult u veel plezier beleven aan het proces.

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, bekijk de geweldige artikelen op onze Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.