Do You Need to Marinate Bacon Before Making It into Jerky?

Moet je marineren Spek Voordat je er Jerky van maakt?

Posted on: January 18, 2023



Als je op zoek bent naar de perfecte, caloriearme, smaakvolle snack boordevol eiwitten, overweeg dan om bacon jerky te maken. Hoewel niet zo populair als zijn neef beef jerky, is deze snack gemakkelijk en leuk om te maken.

Als je op zoek bent naar de perfecte, caloriearme, smaakvolle snack boordevol eiwitten, overweeg dan om bacon jerky te maken. Hoewel niet zo populair als zijn neef beef jerky, is deze snack gemakkelijk en leuk om te maken. Omdat het spek al in plakjes is gesneden en gedeeltelijk is uitgehard, heb je alleen maar tijd en nog een paar stappen nodig om het te maken. Laten we eens kijken hoe u kunt maken wat binnenkort uw favoriete snack zal worden.

Kies de juiste snit

De eerste stap naar lekkernij is het kiezen van spek dat je de beste resultaten oplevert. Kies voor dik gesneden spek als dit de eerste keer is dat je spek schokkerig maakt. Je kunt nog steeds normaal gesneden spek gebruiken, maar het verliest snel vocht en je loopt het risico dat het broos wordt. We streven naar knapperig en toch een beetje taai, dus dik gesneden spek werkt het beste.

Hoe maak je Bacon Jerky?

Kruiden

Bacon heeft geen externe smaken nodig om heerlijk te zijn. De natuurlijke smaak is op zichzelf al voldoende. Hoewel marinades de smaak van je jerky enigszins kunnen verbeteren, is dit niet belangrijk. Hoe het ook zij, het hoge vetgehalte van het spek verhindert mogelijk dat de smaak uit de marinade wordt opgenomen. De betere aanpak is om eenvoudig te wrijven, en zelfs dan niet aan het begin van het kookproces.

Als u een marinade moet gebruiken, gebruik dan de eenvoudigste ingrediënten. Je kunt water en bruine suiker gebruiken om een eenvoudige marinade te maken. De bruine suiker geeft de jerky een mooi glazuur als deze goed wordt opgenomen. Doe de spekreepjes in een zak met ritssluiting en giet de marinade erover. Je kunt ook een paar teentjes knoflook over de spekreepjes strooien. Zet het zakje in de koelkast en laat het spek minimaal twee uur marineren.

Haal de spekreepjes na 2 uur uit de koelkast. Veeg de overtollige marinade af en droog de reepjes grondig. Als je dat niet doet, zullen ze naar schokkerig smaken en niet naar spek.

Bereid de roker voor

Er zijn verschillende manieren om bacon jerky te maken. Je kunt het in de oven, dehydrator of roker doen. Het doel is om het spek te drogen, en de beste plaats om dat te doen is in de roker. We weten ook dat een beetje rook bij alles heerlijk smaakt, dus laten we de roker aansteken. Verwarm uw roker voor op 107 °C (225 °F).

Vergeet niet om wat ruimte tussen de strips vrij te laten. Als je veel spek bakt, heb je mogelijk twee rekken nodig. Het vet in het spek zal tijdens het rookproces druipen, dus je moet voorbereid zijn met een lekbak(ken).

De volgende stap is het selecteren van uw hout. Omdat spek van nature hartig is, zullen houtsoorten als hickory, pecannoot, appel, kers en esdoorn het perfect aanvullen.

Droog de Jerky

Leg je spekreepjes op het rooster en sluit de deur. Het droogproces duurt 4–6 uur. Als je geen marinade hebt gebruikt, kun je het spek na 2 uur uit de roker halen en een simpele rub toevoegen. Enkele van de ingrediënten die goed zouden zijn, zijn bruine suiker, zeezout, uien- of knoflookpoeder en zwarte peper. Breng een dunne laag aan op beide zijden van het spek en breng het terug naar de roker.

Wanneer is Bacon Jerky klaar?

Als je de temperatuur aanhoudt, is de jerky na ongeveer 4 uur klaar. Neem ter bevestiging één strip uit de roker en laat deze 5 minuten rusten. Als het perfect doormidden buigt, is het bijna klaar. Let op: dit is spek, dus het zal wat vocht vasthouden. Overdrijf het niet, anders wordt het broos, en dat is niet waar we naar streven.

Zorg ervoor dat het spek niet uitrekt zoals het zou doen als het ongekookt was. Als het stevig aanvoelt, barst zonder te breken en het er mooi uitziet, kun je het uit de smoker halen. Als u denkt dat hij baat kan hebben bij meer rook, geef hem dan nog eens 15 minuten en controleer opnieuw.

Plaats de klaargemaakte bacon jerky op koelrekken. Gebruik keukenpapier om overtollig vet te verwijderen en laat het even rusten voordat je het serveert.

Hoe bewaar je Bacon Jerky?

Omdat roken een droogmethode op lage temperatuur is, zal je bacon jerky waarschijnlijk wat vet en vet vasthouden. Daarom is de kans groot dat de vetten ranzig worden als je het spek te lang schokkerig houdt. U kunt de houdbaarheid van de jerky echter verlengen door deze op de juiste manier te bewaren.

Gebruik ritssluitingszakjes en bewaar je bacon jerky in de koelkast. Ze moeten 1 à 2 weken goed blijven. Door uw bacon jerky te vacumeren, wordt deze langer houdbaar. Je kunt het minimaal een maand in de koelkast bewaren.

Laatste gedachten

  1. Je hoeft je spek niet echt te marineren voordat je er schokkerig van maakt. De natuurlijke smaak is voldoende.
  2. Voor het beste resultaat gebruik je een roker om je bacon jerky te bereiden.
  3. Dik gesneden spek is het beste om spek schokkerig te maken. Het geeft je precies het juiste niveau van kauwgom.

Bekijk nog een paar artikelen over gerookte jerky:
Beef Jerky maken: tips, trucs en 2 recepten voor uw Bradley
Schokkerige voorbereiding en het creëren van uw eigen mix
Hoe maak je goede Beef Jerky in een elektrische roker

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.