Pekelen is een eenvoudige maar heerlijke manier om vlees te bereiden, zodat het malser, sappiger en sappiger wordt voordat u het gaat bereiden. Voordat we bij de pekel komen, laten we het hebben over wat het eigenlijk is. Pekelen is in feite het proces waarbij vlees of gevogelte in een oplossing wordt ondergedompeld. De oplossing bestaat meestal uit zout en water, maar kan ook zoutarm zijn, net als dit recept.
Tijdens het pekelen komen het zoute water en het vlees samen om de vloeistof in het vlees op te vangen, zodat deze tijdens het koken niet kan verdampen. Zo ontstaat er een sappig en mals stuk vlees of gevogelte. Sommige mensen verwarren pekelen vaak met marineren, en het is belangrijk om het verschil te begrijpen. Terwijl het pekelen vooral voor vocht zorgt, voegt het gebruik van een marinade smaak toe.
We zullen 2 van onze favoriete en populairste recepten voor zoutarm pekel delen, een die het beste werkt voor kip en een ander recept voor het pekelen van gevogelte en varkensvlees voor alle doeleinden. Dus laten we beginnen.
Kippekel
Voordat je de keuken ingaat en de pekel gaat maken, zijn hier de ingrediënten die je nodig hebt:
- 1 gallon warm water
- 3/4 kopje koosjer zout
- 2/3 kopje suiker
- 3/4 kopje sojasaus
- 1/4 kop olijfolie
Nadat u de ingrediënten heeft verzameld, moet u het volgende doen:
- Begin door het water in een bak te gieten. Zorg ervoor dat de container 2 x de grootte van het watervolume heeft.
- Giet vervolgens het zout, de suiker, de sojasaus en de olijfolie erbij.
- Roer het mengsel totdat de suiker en het zout volledig zijn opgelost.
- Zodra het mengen voltooid is, laat u de pekel rusten en afkoelen tot kamertemperatuur.
- Pak nu je kip en plaats hem in de pekel.
- Dek het af en plaats de container gedurende 2 uur in de koelkast als u borsten zonder vel gebruikt, en 4 uur voor stukken met bot. Als het een hele kip is, laat hem dan een nacht in de koelkast staan.
- 1 gallon pekel is goed genoeg voor 6 pond hele kip of stukjes met bot. Er kan ook maximaal 10 kilo kippenborsten zonder vel en zonder botten in zitten.
Dit is een heel eenvoudig en effectief zoutarm pekelrecept dat u gemakkelijk kunt bereiden om uw kip te pekelen. De voedingswaarde van dit recept is als volgt: Calorieën 182,5, koolhydraten 24,7 g, cholesterol 0 mg, vet 9 g, vezels 0,3 g, eiwit 2 g, verzadigd vet 1,2 g, natrium 13209,3 mg, suiker 22,7 g.
Universele milde pekel voor gevogelte en varkensvlees
Het volgende pekelrecept is een allrounder voor vrijwel alle soorten gevogelte en varkensvlees. Het is mild en pekelt je vlees precies goed, vooral als je het op de grill of in de roker gooit. Deze pekel zorgt voor sappig en mals vlees. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:
- 1/4 kopje koosjer zout
- 2 eetlepels suiker
- 1 kwart water
Zoals je kunt zien, zijn er maar een paar ingrediënten nodig om deze pekel te maken, dus het zou een eenvoudig proces moeten zijn. Hier is het:
- Begin met het mengen van koud water met het zout en de suiker.
- Roer het mengsel totdat het zout en de suiker volledig zijn opgelost.
- Dompel het vlees onder in een niet-reactieve container (bijvoorbeeld plastic).
- Sluit de container af en plaats deze in de koelkast.
- Gebruik 1 liter pekel per pond vlees, zorg ervoor dat de pekel niet groter is dan 2 gallon.
- De pekeltijd bedraagt 1 uur per pond. Zorg er echter voor dat het niet minder dan 30 minuten en niet meer dan 8 uur duurt.
- Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het vlees niet bevroren is.
Het pekelen is eenvoudig en als het klaar is, ben je gegarandeerd van het sappigste vlees ooit. De voedingsinformatie voor deze pekel is als volgt: Calorieën 97,5, natrium 2832,2 mg, koolhydraten 25,2, suiker 25,1.
Er zijn eindeloos veel andere recepten en het is gemakkelijk om uw eigen kip en gevogelte te pekelen. Sommige recepten raden aan om de kip- en pekeloplossing minimaal 8 uur tot maximaal 24 uur in de koelkast te bewaren, en veel recepten vragen je om de kip af te spoelen voordat je hem in de roker gooit. Uiteindelijk komt het allemaal neer op jouw voorkeur.
En als u om wat voor reden dan ook niet kunt beslissen welke pekel u moet kiezen, of als u nog nooit uw vlees of gevogelte heeft gepekeld, dan hebben we u daarom 2 van de beste en lekkerste recepten gegeven om uw pekelreis te beginnen. . We weten zeker dat je ervan zult genieten en nog eens terugkomt voor hetzelfde recept.
Laatste gedachten
Deze twee pekels voegen zout in precies de juiste hoeveelheden rechtstreeks toe aan de kip of ander vlees en bewaren ze gedurende de ideale hoeveelheid tijd in de koelkast. Het eindresultaat is sappig, sappig en mals gevogelte dat al uw verwachtingen zal overtreffen.
Bekijk hier onze volledige catalogus met artikelen over het pekelen en drogen van uw vlees:
Wat is het verschil tussen beitsen, pekelen, marineren en uitharden?
Vlees genezen en roken voor het bewaren van voedsel thuis
Aanwijzingen voor het pekelen en drogen van uw vlees voor het roken van voedsel
Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.