Smoking for a Crowd

Roken voor een Menigte

Posted on: January 12, 2023Dus nu je je op je gemak voelt bij je rookvaardigheden en klaar bent om te profiteren van het opwarming weer, is het tijd voor een achtertuinfeest met je roker als de ster!

Achtertuin gerookt voedselfeest

Dus nu je je op je gemak voelt met je rookvaardigheden en klaar bent om te profiteren van het warme weer, is het tijd voor een feestje in de achtertuin met je roker als ster! Hier zijn een paar tips voor een succesvol en vooral stressvrij feest:

Begin gisteren

Als u de avond ervoor wat hapjes of hapjes klaarmaakt, heeft u de dag van het evenement één ding minder te doen. Bovendien geeft het uw gasten (en uzelf) iets te knabbelen vóór het diner, terwijl u de hoofdgerechten afwerkt en iedereen gezellig bijkletst met een drankje.

Enkele gemakkelijke en heerlijke ideeën zijn verse salsa's of dips met brood en crackers, een bord met gerookte en niet-gerookte kazen, antipasto-achtige schotels, enz. Dit zijn allemaal dingen die van tevoren kunnen worden bereid en veilig kunnen worden weggelaten voor de gasten. om zichzelf te helpen. Bekijk enkele van deze Bradley Smoker-voorgerechtrecepten!

Mesquite gerookte amandelen

Gerookte stukjes en hapjes

Gerookte Cheddar Kaas

Gegrilde Salsa Verde

Timing is de sleutel

Voor het avondeten zorg ik er graag voor dat alles in één keer klaar is, dus het plannen van je kooktijden is essentieel. In de regel heb ik één langzaam gekookt voorgerecht en één dat in minder tijd gaar is (zeg 1-2 uur). Zo is er, als er toch iets misgaat, één warm gerecht klaar en kan het tweede gerecht iets later geserveerd worden.

Omdat je het druk zult hebben met bedruipen, je horloge controleren, gastheer spelen en socialiseren, probeer je kanten simpel te houden. Er is niets mis met een salade als bijgerecht, en het is weer een ding minder om in de gaten te houden.

U kunt ook overwegen om groenten voor te grillen en ze vervolgens op te warmen in de oven, rookoven of grill voordat u ze serveert. Geroosterde aardappelen of een ouderwetse aardappelsalade zijn uitstekende, heerlijke en gemakkelijke bijgerechten. Eenvoudige kanten zullen je timing op de lange termijn helpen verbeteren!

Wees creatief, niet gek

Wees creatief met je smaakcombinaties en verbaas je gasten, maar laat je alsjeblieft niet gek maken. Nog nooit geprobeerd crème brulée te maken in je smoker? Dit is waarschijnlijk niet het moment om dat uit te proberen. Nog nooit geprobeerd BBQ-saus op bananenbasis te maken? Probeer dat eens als je voor jezelf kookt. Maak van je vrienden geen proefkonijnen. Maak dingen waar u vertrouwen in heeft, recepten waarvan u weet dat u er werk van kunt maken en recepten waarvan u weet dat u onder druk kunt werken.

Variatie is het kruid van het leven

Houd er bij het kiezen van wat u gaat eten voor het avondeten rekening mee dat niet iedereen van specerijen, rundvlees of gerookt voedsel houdt. Bedenk hoeveel gasten je hebt. Als het een klein feestje is, waarom rook je dan niet voor iedereen zijn eigen kipfilet of Cornish wildkip? Niettemin, als er twintig vreemde mensen op verschillende tijdstippen komen, is het misschien het beste om iets als kippenvleugels of ribben te doen. Kies een voorgerecht dat eenvoudig is en niet te lang gerookt wordt, zoals:

Gekruide Berbere gerookte kippenvleugels

Appelhouten gerookte kippendrumsticks

In Esdoorn Gerookte Bacon Verpakte Kip

En kies een ander hartiger rokergerecht, zoals:

 Gerookte harissa en mandarijn varkenshaas

Gerookte vijfkruiden korte ribben

Gewreven Spareribs

Zorg ervoor dat je algemene menu iets milds, iets pittigs, iets rokerigs en iets niet-gerookt bevat. Met wat afwisseling kunt u uw diverse vaardigheden laten zien en weet u zeker dat u iets heeft dat alle gasten tevreden stelt.

Zoetekauw?

Niets maakt een geweldige maaltijd zo compleet als iets zoets. Maak het gemakkelijk en maak het licht! Hier zijn enkele geweldige dessertrecepten om uw feest af te ronden:

Donkere chocolade gerookte amandelschors

Rokerige Vanille Rijstpudding

Gegrilde perziken met Bourbon-gekruide slagroom