Seasoning your Bradley Smoker

Kruiden Uw Bradley -roker

Posted on: January 11, 2023Dus je hebt zojuist een Bradley -roker gekocht! Welkom in de prachtige wereld van roken. Als je de handleiding hebt doorgemaakt, heb je misschien gemerkt dat er melding wordt gemaakt van 'het kruiden van de roker' voordat je je eerste stuk vlees daadwerkelijk rookt.

U heeft dus zojuist een Bradley Smoker gekocht! Welkom in de wondere wereld van het roken. Als je de handleiding hebt doorgenomen, is het je misschien opgevallen dat er sprake is van 'het op smaak brengen van de roker' voordat je daadwerkelijk je eerste stuk vlees rookt.

Uw roker moet gekruid zijn!

Misschien ben jij, net als ik, gefrustreerd geweest. Er ligt een ribbenrek, een varkenshaas of een borststuk in de koelkast, klaar om in de roker te gaan, maar nu kom je erachter dat de roker gekruid moet worden. Kom op! Maak je geen zorgen, het kruiden van de smoker duurt niet lang en binnen een paar uur is hij klaar voor al het roken dat je hem kunt geven.

Leer hoe u het moet doen

De Bradley Smoker is een gloednieuw product en de binnenmuren moeten volledig schoon zijn. Daarom zal het kruiden van de roker de wanden en het interieur van de roker bedekken met een dunne laag rookopbouw. Dit produceert een afgesloten rookomgeving die een verbeterde rooksmaak geeft aan wat u ook rookt. Na verloop van tijd zal de rookophoping op de muren toenemen. Als gevolg daarvan zal het van glanzend aluminium veranderen in een verkoolde zwarte coating. Dit is een welkome ontwikkeling, omdat het niet alleen laat zien dat je een ervaren roker bent, maar ik ben er ook van overtuigd dat vlees een superieure rooksmaak zal hebben.

Dus, hoe breng ik de roker op smaak? Het is eigenlijk vrij eenvoudig.

1. Zorg ervoor dat u de smoker volgens de handleiding in elkaar heeft gezet.
2. Vul de metalen kom met water en plaats deze in de roker, waar de bisquetten van de brander vallen.

3. Plaats alle smokerrekken op hun plaats in de smoker.
4. Zet de bovenste ventilatieopening ongeveer half open.

5. Plaats ongeveer 8 houtbisquetten in de voorraadbak. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor hout je gebruikt.
6. Zet de roker aan en stel deze in op een temperatuur van 250 F.

7. Sluit de deur en laat de roker 2 – 2 1/2 uur draaien.

Dat is het.

Zo eenvoudig is het kruiden van de smoker. Nadat u de Bradley Smoker 2 – 2 1/2 uur heeft laten draaien, is hij klaar voor gebruik. De muren, het interieur en de rekken zijn allemaal gekruid.

Nu is het tijd voor je eerste rookbeurt. Wat zal het zijn? Ribben? Borst? Zalm? O, de mogelijkheden!

Door Steve Cylka