FATHER'S DAY SPECIAL: How to make Bacon

VADER ' S DAG SPECIA:L Hoe wordt Bacon gemaakt

Posted on: January 11, 2023Dit weekend is Vaderdag en het is het perfecte moment om iets nieuws te proberen in de Bradley -roker.

Dit weekend is het Vaderdag en het perfecte moment om iets nieuws te proberen in de Bradley Smoker. Iedereen houdt van spek, maar wist je dat het mogelijk is om spek thuis te genezen en te roken? Het is niet alleen mogelijk, maar het is ook verrassend eenvoudig met de Bradley Smoker. De smaak is niet van deze wereld en is het perfecte cadeau voor elke vader: een vers gerookt stuk spek!

Heet gerookt

Dit spek is warm gerookt, wat anders is dan het spek dat doorgaans verkrijgbaar is in de supermarkt, dat koud gerookt is. Heet gerookt spek is sneller te maken en is eigenlijk volledig gaar. De smaak heeft een diepere rooksmaak en sist sneller in de koekenpan.

Het mengen van de Cure-kruiden

Er zijn 3 ingrediënten voor het mengsel dat het buikspek bedekt en laat uitharden. De hoeveelheid varieert afhankelijk van het gewicht van het buikspek.
• Kosher zout – 0,35 ounces per 1 pond buikspek
• Bruine suiker – 0,25 ounces per 1 pond buikspek

Cure #1 (Praagpoeder #1) – 1 theelepel voor elke 5 pond buikspek

Weeg het buikspek en meet vervolgens in een aparte kom de benodigde hoeveelheid zout, bruine suiker en pekel af. Gebruik een vork om ervoor te zorgen dat het mengsel goed gemengd is. Zet de kom opzij totdat je hem nodig hebt.

Als u meer dan één buikspek rookt, meet dan dit mengsel voor elk buikspek apart af. Dit is erg belangrijk!

Bereid het buikspek voor

Dit buikspek is ongeveer 4 pond groot. Probeer ervoor te zorgen dat je een buikspek krijgt met rechte, gelijkmatige afmetingen.

Snijd de vleeskant van de buik af om eventuele losse stukjes vet te verwijderen en controleer of er een laagje vliezen aanwezig is. Door het membraan te verwijderen kan de kuur beter in het vlees doordringen.

Gebruik een vork om het pekelmengsel (koosjer zout, bruine suiker en pekel nr. 1) op de vleeskant van de buik te strooien. Probeer de hele vleeskant te bedekken en zorg ervoor dat je het volledige mengsel gebruikt dat je hebt afgemeten, gebaseerd op het gewicht van elk buikspek.

Schuif het buikspek in een diepvrieszak of een voedselveilige vacumeerzak. Verwijder zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit deze af.

Hier zijn 4 buikspekjes, allemaal klaargemaakt met het kuurmengsel en in zakken gedaan.

Zet de buikspekjes in de koelkast zodat ze 4 dagen kunnen uitharden. Draai ze elke 24 uur om, zodat de uitharding elke kant kan bedekken.

Het duurt vier dagen in de koelkast om uit te harden

Na 4 dagen in de koelkast zijn de buikjes uitgehard en klaar om afgespoeld te worden. Haal ze uit de zakken en spoel ze elk een paar minuten grondig af onder koud water.

Leg de buikspekjes op een rooster en zet ze ongeveer 8 uur, of een hele nacht, in de koelkast. Dit droogt de varkensbuikjes en zorgt ervoor dat de rook in het vlees wordt opgenomen.

Zodra het drogen is voltooid, maak je ze klaar om in de roker te gaan. Haak ze vast met de Bradley Smokers Worsthaken die hier verkrijgbaar zijn. Ze zijn perfect om in het gezouten buikspek te haken.
Rook die varkensbuikjes!

Veel houtkeuzes om spek te roken

Stel de roker in op een bereik van 200-225 F. Zolang het binnen dat bereik blijft, zal het spek geweldig zijn. De temperatuur kan in eerste instantie dalen als de buikspek aan de roker wordt toegevoegd, maar deze zou vrij snel terug moeten stuiteren.

Wat de houtkeuze betreft, er zijn veel verschillende keuzes bij het roken van spek. Je kunt appel, kers, esdoorn, hickory, eik, pecannoot en meer gebruiken.

Gebruik een digitale thermometer om de temperatuur te controleren

Hang de buikjes in de smoker en zorg ervoor dat ze elkaar of de zijkanten van de smoker niet raken. Er is geen vaste tijd voor het roken, omdat de gaarheid van het spek wordt bepaald door de interne temperatuur van het buikspek.

Zodra ze een interne temperatuur van 150-155 F hebben bereikt, zijn ze klaar om uit de roker te worden gehaald. Gebruik een digitale thermometer om de temperatuur van het spek te controleren.

Zo zien de varkensbuiken eruit nadat ze 155 F hebben bereikt. Merk op dat het iets meer dan 4 uur duurde om op temperatuur te komen en met 4 varkensbuiken in de roker!

Haal de spekjes eruit en laat ze ongeveer een uurtje rusten. Dit verlaagt de temperatuur en maakt het gemakkelijker om de huid/schil van de buik te verwijderen.

Draai het spek om, zodat de huidzijde bovenaan ligt. Snij rond het vel, zodat je grip kunt krijgen en trek het vel omhoog, zodat het loskomt van de rest van het buikspek. Gebruik indien nodig een mes om het weg te snijden.
Het spek is klaar! Als je een vleessnijmachine hebt, kun je het spek het beste 1-2 uur in de vriezer leggen. Dit verstevigt het vet voor gladdere plakjes.

Verpak ze in bakpapier of vacumeer ze in zakken en gooi ze in de vriezer. Bacon maken is zo eenvoudig!!

Genieten!! En een fijne vaderdag!!

Door Steve Cylka