Does Smoking Meat Add Sodium?

Doet Roken van vlees Natrium toevoegen?

Posted on: January 16, 2023Zout is altijd een primaire ingrediënt in het voedsel roken voor leeftijden. Zout werd gebruikt om vlees te genezen toen mensen roken als een proces om voedsel te behouden. Het genezen van vlees verhinderde de groei van bacteriën, het verhogen van de houdbaarheid.

Zout is al eeuwenlang een belangrijk ingrediënt bij het roken van voedsel. Zout werd gebruikt om vlees te genezen toen mensen roken gebruikten als een proces om voedsel te conserveren. Het drogen van vlees verhinderde de groei van bacteriën, waardoor de houdbaarheid ervan werd verlengd. Koud roken was meestal het proces dat werd gebruikt om vlees te conserveren. Het kookte het vlees niet volledig, maar maakte het oppervlak van de vleesloze vatbaar voor besmetting. Met de moderniseringsgolf is het roken van voedsel drastisch geëvolueerd. Mensen gebruiken nu koelkasten om voedsel te bewaren en zijn niet meer afhankelijk van het roken van vlees, behalve voor de smaak.

Dit was het moment waarop heet roken populairder werd onder barbecueliefhebbers. Het proces omvat hitte en rook waardoor het vlees bijna gaar wordt in plaats van ongekookt te blijven, zoals bij koud roken. Zo ontstaat mals, sappig vlees waar iedereen van gaat kwijlen. Hoewel zout niet langer een ingrediënt is om vlees te conserveren, wordt het nu gebruikt om de smaak van het vlees te verbeteren. Het natriumgehalte van gerookt vlees is nu afkomstig van de pekel of rub die wordt gebruikt om het vlees te marineren en niet van het kookproces.

Nadelige effecten van natrium

Verhoogde natriumspiegels in het lichaam kunnen hoge bloeddruk veroorzaken. Dit is vooral onveilig voor ouderen bij wie de hormonen uit balans raken. Hoge bloeddruk kan verder verschillende andere chronische ziekten veroorzaken, zoals hartproblemen en zelfs beroertes. Dit is de reden waarom barbecueliefhebbers hun natriuminname onder controle moeten houden.

Hoe natrium te vermijden bij het roken van voedsel

Met moderne rokers hoeven mensen zich geen zorgen te maken over het drogen van hun vlees om het voedsel te bewaren. Deze geavanceerde voedselrokers zoals de Bradley Smoker kunnen vrijwel alles roken wat erin zit. Bradley Smokers worden geleverd met digitale bedieningselementen om de temperatuur en kooktijd aan te passen, waardoor u zonder veel moeite de perfecte rookervaring krijgt. Dit is waar wrijven en pekelen niet noodzakelijkerwijs een rol spelen. Moderne rokers kunnen vlees perfect roken zonder enige vorm van curing. Natuurlijk moet je hier een compromis sluiten over de smaak van het gerookte vlees, omdat zout smaak aan het vlees toevoegt die anders zou ontbreken. Dit betekent echter niet dat het onvervangbaar is.

Alternatieven voor natrium bij het roken van voedsel

We begrijpen dat liefhebbers van gerookt voedsel de door zout veroorzaakte smaak grotendeels kunnen missen als ze besluiten hun natriuminname te verminderen. Dit probleem kan worden opgelost met verschillende opties die zowel organische als anorganische smaken bevatten. Bekijk ze hieronder:

Selderij zaden: Wanneer ze worden geroosterd en tot een fijn poeder worden gemalen, worden deze zaden gebruikt als vervanging voor zout in vleeswrijvingen. Ze bootsen misschien niet de exacte smaak van zout na, maar ze zullen zeker niet teleurstellen bij een gerookte biefstuk.

Op kalium gebaseerde vervangers: Een paar op kalium gebaseerde zouten fungeren ook als natriumvervanger bij het roken van voedsel. Natuurlijk alleen als u geen nadelige reactie krijgt op verhoogde kaliumspiegels.

Karnemelk: Je kunt dit wonderingrediënt gebruiken als pekel om vlees op smaak te brengen. Het maakt het vlees mals en voegt ook smaak toe. De extra voordelen van karnemelk zijn dat het voedzaam is en geen bijwerkingen heeft, maar zorg ervoor dat u op zoek gaat naar een merk karnemelk zonder natrium erin.

Natuurlijke marinades: Sommige natuurlijke kruiden en vruchtensappen kunnen uitstekende marinades zijn bij het roken van vlees. Ze versterken niet alleen de smaak, maar maken het vlees ook sappiger. Probeer knoflook, ui, sinaasappelsap, olijfolie en citroen als je besluit om zonder zout te gaan.

Alcohol: Hoewel het een milde smaak toevoegt, is alcohol ook een geweldige vleesvermalser. Stout of whisky past bijvoorbeeld het beste bij varkensvlees of rundvlees. Lichter gekleurde alcoholen zoals gin en tequila kunnen een aanvulling zijn op gevogelte of zeevruchten. Wijn fungeert ook als marinade voor bijna alle soorten vlees.

Zoutvrije kruiden: Veel kruidenmerken zijn begonnen met het op de markt brengen van een reeks zoutvrije marinades en smaakmakers die vooral goed werken bij het roken. Maar zorg ervoor dat u het etiket met voedingsfeiten op de achterkant van elke verpakking controleert voordat u het koopt, om er zeker van te zijn dat u geen vermomde natrium binnenkrijgt.

Bradley-bisquetten: Dit zijn veruit het beste alternatief voor zout om vlees op smaak te brengen. De Bisquetten zijn zaagselpucks van aromatisch hout, speciaal gemaakt om gearomatiseerde rook te produceren. Bradley-bisquetten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals pecannoot, eiken, kers, appel, esdoorn, enz., en werken het beste met de Bradley Smoker.

Controleer uw vleesopties: Vlees zoals kalkoen of kip heeft zout nodig om tijdens het roken de gewenste smaak te krijgen. Dit is misschien niet het geval bij ander vlees dat van nature rijk van smaak is. Roep de hulp in van uw slager en laat hem uw zorgen weten voordat u dat specifieke stuk vlees koopt om te roken.

Daarmee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel over natrium en het roken van vlees. We hopen dat deze tips en trucs van Bradley over het terugdringen van het gebruik van zout in marinades en de alternatieven nuttig voor u zijn geweest.

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley-roker, bekijk de geweldige artikelen op onze Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.