What Is the Texas Crutch Method of Food Smoking?

Wat is de Texas Crutch -methode van voedsel roken?

Posted on: March 11, 2022
Read time: Read Time: 10 minKoppel tekst aan een afbeelding om de nadruk te leggen op het door u gekozen product, collectie of blogpost. Voeg details toe over beschikbaarheid, stijl of geef zelfs een recensie.

Er zijn meerdere manieren om voedsel te roken. Terwijl je op internet rondsnuffelt, vind je duizenden recepten, die elk een andere techniek uitleggen. In dit artikel zullen we ons concentreren op de Texas-krukmethode van roken.

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de Texas-kruk van goede vrienden of online. Maar wat is de Texas-kruk eigenlijk en hoe rook je je vlees met deze methode?

Wat is de Texas-kruk?

Het is een voedselrookmethode waarbij je je vlees tijdens het roken in folie of slagerpapier wikkelt. Dit helpt het rookproces te versnellen en de vleesstallen te doorbreken.

Wat zijn vleeskraampjes?

Rundvlees, gevogelte of zeevruchten hebben elk een unieke bereidingstemperatuur, zodat u weet wanneer het perfect gerookt is. Bepaalde stukken vlees kunnen echter een bepaalde temperatuur bereiken en blijven hangen, wat betekent dat de temperatuur niet stijgt of daalt. Dit is wat een vleeskraam wordt genoemd.

Het is voornamelijk het resultaat van verdampingskoeling. Doordat het vlees tijdens het roken gaat zweten, verdampt het vocht waardoor het afkoelt. Dit knoeit met het rookproces en vertraagt de afbraak van de vleescollageen en de daaropvolgende opbouw van vet en vocht.

Waarom je borst inpakken?

Een vloeibare verpakking, waar je sap, suiker en droge rubs aan toevoegt, smoort het borststuk en helpt het langs de stal te duwen. Dit komt omdat vloeistoffen een beter warmtedragend vermogen hebben dan lucht.

Waarmee moet je liquid wrappen?

Afhankelijk van het soort rundvlees en jouw voorkeurssmaak zijn er verschillende invalshoeken die je hiermee kunt innemen.

Bij stukken rundvlees kunt u bijvoorbeeld runderbouillon gebruiken, wat de smaak verder zal verrijken. Je kunt vruchtensap zoals appelsap of suikers zoals honing en agave gebruiken als het varkensvlees is.

Je kunt ook water gebruiken.

Een Texaanse krukborst roken

Ingrediënten

 • Borststuk van 12 tot 14 pond
 • 2 eetlepels knoflookpoeder
 • 2 eetlepels koosjer zout
 • 2 eetlepels grof gemalen peper

Koken

 1. Maak uw borststuk schoon – verwijder overtollig vlees en vet.
 2. Nadat u klaar bent met het trimmen van uw borststuk, mengt u uw kruiden in een kom. In ons geval voegen we zout, peper en knoflookpoeder toe.
 3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het borststuk en begin met roken totdat het borststuk een interne temperatuur van ongeveer 74 °C heeft bereikt. Dit is waar het vlees begint te haperen.
 4. Haal je borststuk uit de voedselroker en wikkel het in aluminiumfolie of slagerpapier, een proces dat de Texas-kruk wordt genoemd.

Hoe een Texas-kruk uit te voeren

 • Rook uw vlees enige tijd voordat u het inpakt. Dit is afhankelijk van wanneer je het wilt inpakken. Dit kan zijn wanneer het begint te haperen of wanneer u een zichtbare Maillard-reactie waarneemt en de wrijving niet langer plakkerig is.
 • Leg twee stukken slagerpapier of aluminiumfolie neer en leg je vlees in de lengte over het papier.
 • Vouw de randen van het slagerpapier voorzichtig aan beide kanten over de bovenkant van je borststuk, zodat het lijkt op een ingepakte burrito.
 • Gebruik het resterende grote overhangende papier, vouw de flappen aan weerszijden en vouw vervolgens het uiteinde van het slagerpapier over zichzelf heen, zodat het in dikte verdubbelt.
 • Rol je vlees zo op dat de platte kant op het gevouwen slagerpapier ligt en de punt-/presentatiezijde naar boven ligt.
 • Plaats het borststuk terug in de roker en rook het, waarbij u een temperatuur van 107 °C (225 °F) aanhoudt.
 • Rusten, snijden, serveren en genieten.

Slagerpapier versus aluminiumfolie

Bij het uitvoeren van een Texas-kruk kunt u uw borststuk inpakken met slagerpapier of aluminiumfolie. Als u echter vloeistoffen wilt gebruiken, is slagerpapier wellicht niet de beste optie, omdat het mogelijk gaat lekken. We vergelijken de twee en leggen uit wanneer u ze het beste kunt gebruiken.

Slager papier

In tegenstelling tot aluminiumfolie is het slagerpapier poreus. Dit zorgt voor extra rookpenetratie, waardoor de smaak wordt verbeterd. Het helpt ook om vet en water te absorberen, waardoor het vlees langzamer kan koken.

Pluspunten

 • Je krijgt een knapperige bast.

Aluminiumfolie

Dit is het beste voor vloeistofverpakking.

Aluminiumfolie is ondoordringbaar, waardoor vloeistoffen niet kunnen weglekken. Het helpt ook effectief oppervlakteverdamping te elimineren.

Een groot nadeel van het gebruik van aluminiumfolie is echter dat je het risico loopt je schors te verpesten. Omdat er geen gaten zijn waar het opgesloten vocht kan ontsnappen wanneer het begint te condenseren, vormt het druppels die een zachte, papperige bast kunnen achterlaten.

Laatste gedachten

Het roken en koken van voedsel is over het algemeen een leerervaring, en elke dag leren we iets nieuws. De manier waarop u uw vlees kookt wanneer de interne temperatuur niet meer stijgt, kan uw kookervaring verpesten en de smaak beïnvloeden, waardoor u gefrustreerd raakt. Vandaag hebben we geleerd hoe we vlees kunnen roken met behulp van de Texas-krukmethode, waardoor we de vleeskraampjes kunnen verslaan.

Bekijk nog een paar artikelen over het roken van voedsel:
Moet u uw vlees in uw roker in folie verpakken?
Is folie of slagerpapier beter om te roken?

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Website voor het roken van voedsel