What Is a Pork Cushion?

Wat is een Varkenskussen?

Posted on: January 18, 2023Het hebben van informatie en kennis over verschillende soorten vlees komt altijd van pas. Nog fijner is het als je iemand bent die vaak kookt of graag geniet van een goed uitgekozen stuk vlees. Varkensvlees is een van de meest geliefde vleessoorten die er zijn.

Het hebben van informatie en kennis over verschillende soorten vlees komt altijd van pas. Nog lekkerder is het als je iemand bent die vaak kookt of graag geniet van een goed uitgekozen stuk vlees. Varkensvlees is een van de meest geliefde vleessoorten die er zijn. Mensen geven er de voorkeur aan vanwege de veelzijdigheid en hoe populair het is. Varkensvlees kan echter in veel verschillende delen voorkomen. Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren wat betreft het soort varkensvlees dat ze het liefst hebben en hoe ze het graag eten.

De meest voorkomende stukken die mensen kennen zijn karbonades, buikspek en varkensribbetjes. Maar een andere snit is niet zo gebruikelijk: het varkenskussen. Dit komt van de picknickschouder van varkensvlees. Het is mager en zonder botten. Een varkenskussen kan erg mals zijn als het op de juiste manier wordt gekookt. Als je nieuwsgierig bent naar hoe een varkenskussen zich onderscheidt van andere stukken varkensvlees en wat het precies anders maakt, kun je het het beste vergelijken met een gewoon stuk varkensvlees.

Boston Kont Vs. Varkensvlees kussen

De reden waarom deze twee vaak worden vergeleken, is vanwege de overeenkomsten die ze delen. Het is vrij gemakkelijk om de twee te verwarren. Een varkenskussen komt meestal van de picknickschouder, terwijl een varkenskont precies daarboven zit. Bovendien is het vlees in een varkenskussen veel magerder dan een varkenskont. De reden ligt in de plaats waar dit vlees op het dier wordt aangetroffen. Het varkenskussen ligt veel dichter bij de voorpoot van het varken, waardoor het minder vet en meer spiermassa bevat.

Bij het vergelijken kan ook rekening worden gehouden met de vorm van deze twee sneden. Een varkenskussen heeft een driehoekige vorm, terwijl een varkenskont een langwerpige vorm heeft. Afgezien daarvan kunnen beide stukken op vergelijkbare manieren worden gekookt en gerookt. Opties als stoven, braden of roken hebben allemaal de voorkeur en zijn bij velen geliefd. Ze zijn allebei buitengewoon lekker en smaakvol. Hoewel velen beweren welke snit beter is, geloven wij dat je ten volle van beide moet genieten.

Nu we begrijpen waar het varkenskussen vandaan komt en wat het anders maakt dan een varkenskont, gaan we eens kijken naar enkele bekende manieren om een varkenskussen te bereiden. Er zijn veel recepten om uit te proberen, aangezien dit stuk varkensvlees zeer veelzijdig is.

Gerookt varkensvleeskussen

Als je af en toe van gerookt vlees houdt, zal het roken van een varkenskussen ervoor zorgen dat je terugkomt voor meer. Het proces van het roken van een varkenskont en een varkenskussen lijkt sterk op elkaar. Maar de bereidings- en kooktijd kunnen variëren. Geduldig zijn is belangrijk, omdat deze bezuinigingen hun eigen zoete tijd in beslag nemen. Maar het zal de moeite waard zijn. De eerste stap is het voorbereiden van de rub voor het varkenskussen. De rub speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de smaak van dit verrukkelijke stuk vlees.

Om de perfecte rub te maken, zorg je ervoor dat je deze paar essentiële ingrediënten hebt: zout, peper, gehakte knoflook, paprika, salie, oregano, droge mosterd en cayennepeper. Deze mix zal de smaak naar een hoger niveau tillen en u helpen het ideale kussen van gerookt varkensvlees te bereiken.

Chilipoeder of wat chilivlokken toevoegen om het een lekkere kick te geven is ook een optie. Nadat de ingrediënten zijn gemengd, wrijft u het vlees royaal rond en bedekt u het goed. Zodra het vlees klaar is, verpak het in plasticfolie en laat het 8 tot 24 uur in de koelkast staan.

Door het vlees zo lang mogelijk te laten marineren, komen alle heerlijke smaken van de kruiden en specerijen beter tot hun recht. Zodra het wachten voorbij is, is het vlees klaar om de roker in te gaan. Maar zorg er eerst voor dat het varkensvlees minimaal een uur op kamertemperatuur heeft gerust. Zodra deze stap is uitgevoerd, verwarmt u de roker en plaatst u het vlees op een constante hitte. Een professionele tip hier zou zijn om ervoor te zorgen dat je het op de dikkere en vettere kant legt. De rooktijd is afhankelijk van de hoeveelheid vlees. De vuistregel is om 1,5 uur per pond vlees te koken.

Het moet worden gerookt bij een temperatuur tussen 85 °C en 91 °C bij een constante temperatuur. Om ongelukken te voorkomen, is een strikte controle op het vlees vereist. Het soort roker dat je gebruikt speelt hierbij een belangrijke rol. Een elektrische roker van goede kwaliteit kan uw gedoe aanzienlijk verminderen. Verderop: als het vlees eenmaal goed is gerookt, moet het meer dan 30 minuten rusten voordat je erin graaft en geniet van je vlezige aangelegenheid. Op dit punt zal het vlees hemels ruiken, en je zult in de verleiding komen om het meteen te verslinden.

Bekijk nog een paar artikelen over gerookt varkensvlees:
Hoe je het sappigste buikspek rookt
Kun je gerookte ribben invriezen?
Babyback versus spareribs: wat u moet weten over varkensribbetjes

Genieten van een van de beste stukken varkensvlees is een ervaring op zich. Als je geïnteresseerd bent in meer recepten, ga dan naar de Bradley Smokers-blog Vandaag.