Bradley Blogger: the Philly Foodist interview

Bradley Blogger: The Philly Foodist -interview

Posted on: January 10, 2023



Koppel tekst aan een afbeelding om de nadruk te leggen op het door u gekozen product, collectie of blogpost. Voeg details toe over beschikbaarheid, stijl of geef zelfs een recensie.

Kun je iets vertellen over jezelf/gezin/leefsituatie?

Ik woon samen met mijn levenslange partner Pat en onze vier harige kinderen in een van
de oudste wijken van de Verenigde Staten, direct aan de rand van Zuid-Philadelphia. We hebben een huis van meer dan 200 jaar oud – niet echt groot – maar met vier woonlagen en grote (voor de stad) achter- en zijtuinen.

Het meest gênante verhaal over eten en koken

Een aantal jaren geleden kwam het ‘theeroken’ in zwang. Ik besloot het uit te proberen voor een etentje met mijn vertrouwde bamboestomer. De vis was totaal onaangetast (geen rokerige smaak/helemaal geen smaak!) Maar mijn bamboestomer kreeg uiteindelijk een diepe en aanhoudende theesmaak en -aroma! Het zou veel overtuigender zijn geweest om dat in stukken te snijden en te plateren!

Deze geweldige blog! Hoe en wanneer het begon

Ik ben al heel lang geobsedeerd door de impact die voedsel kan hebben op onze gezondheid, ons gedrag en ons algemeen welzijn. De situatie met een eerlijke verdeling van goed voedsel in Amerika – en de honger in Amerika – zijn voor mij ook drijvende krachten.

Daarom ben ik met de blog begonnen. Ik ben opgegroeid bij mijn grootmoeder en kookte alles ‘vanaf nul’. Het grootste deel van mijn leven heb ik gewinkeld op boerenmarkten en kraampjes. We hebben zoveel geluk dat we in Philadelphia omringd zijn door veel fantastische boeren en producenten!

Eet lokaal en seizoensgebonden

Maar ondanks al deze overvloed zag ik nog steeds dat mensen verwerkt, in de fabriek geproduceerd voedsel – en fastfood – aten als basis van hun dieet. Ik wilde met mensen delen dat het echt niet zo moeilijk is om lokaal en seizoensgebonden te eten. En eet voedsel dat op humane wijze is geteeld en vrij is van chemicaliën.

Wanneer je je met deze kwesties bezighoudt, val je natuurlijk ook in de problemen op het gebied van milieu, duurzaamheid en zelfvoorziening. Naast het kweken, koken en eten, investeer ik er ook in om alles te leren wat ik kan om een succesvolle Urban Homesteader te worden.

Doelen voor de blog

Ik gebruik de blog zeker om te leren, te onderwijzen, informatie te delen en mensen samen te brengen rond kwesties waar we gepassioneerd over zijn. En om plezier te hebben!

Ik moet zeggen, als iemand mij vertelt dat ze naar de boerenmarkten gaan en/of dat ze op humane wijze geproduceerd vlees en gevogelte kopen.

Sterker nog, dat ze meer “scratch cooking” doen en de opname vermijden, ik ben volledig versterkt en weet wat ik wil dat The Philly Foodist bereikt!

Waar de passie voor eten vandaan kwam

Natuurlijk heb ik veel van mijn grootmoeder geleerd. Ze liet me vanaf zeer jonge leeftijd aan haar zijde staan in de keuken, en ik kon zien hoe graag ze mensen te eten gaf.

Dat is ook een van mijn ware geneugten geworden. Ze nam me ook vaak mee uit eten, vanaf toen ik nog heel jong was. Ik heb tijdens mijn bacheloropleiding als kok/frituurkok op korte termijn gewerkt en heb er echt van genoten.

Pat en ik hadden een aantal jaren een klein, succesvol cateringbedrijf. Ook kreeg ik de kans om ruim tien jaar lang veel door de VS te reizen als adviserend psycholoog.

Dit was een geweldige kans om kennis te maken met een breed scala aan verschillende keukens en etnische gerechten. En natuurlijk heb ik mijn hele leven in Philadelphia gewoond. Het is een geweldige eetstad!

Een bijzondere passie voor het roken van voedsel

Allereerst de smaken! Wie kan een omgeving binnenlopen waar goed gerookt wordt en niet voelen dat zijn mond begint te watertanden en al zijn “honger”-toeters en bellen afgaan?

Bovendien biedt roken koks geweldige mogelijkheden voor creativiteit. Ik geniet van het idee om te experimenteren. Kaas roken is bijvoorbeeld iets waar ik heel erg in geïnteresseerd ben en dat ik de komende maanden ga doen.

Het favoriete ding om te roken

Een lastige vraag, zeker! In de huidige, zware winter waar we hier aan de oostkust van de VS van genieten, ben ik dol op borststuk, varkenslende, buikspek en zeker wat South Jersey Bluefish in de roker.

Onlangs ben ik geïnteresseerd in Lamb Ribs. Geweldige smaak! Ik experimenteer ook met wintergroenten: bieten, pompoen en rapen. Met de komst van warmer weer draait het allemaal om worstjes, gevogelte en allerlei soorten zeevruchten. Als ik één item moet kiezen als mijn absolute “favoriet” – dan is het varkensvlees – vooral buikspek.

Waarom Bradley-rokers

De Bradleys zijn prachtig gebouwd en zeer gemakkelijk te gebruiken – zelfs voor de “rookies”, waartoe ik mezelf zeker reken! Bradley biedt nu zoveel opties voor de thuiskok.

Een boodschap om over te brengen aan al die voedselrookfanaten onder ons

Wees niet verlegen! Begin! Koop een Bradley in de maat die voor jou geschikt is. Bradley maakt de magie van roken beschikbaar voor velen van ons die dachten dat we het niet konden. Wees gemakkelijk voor jezelf. Experimenteer en leer waar jij en degenen voor wie je kookt echt van houden, en perfectioneer het vervolgens.

Er komt binnenkort een gloednieuwe blog van de Philly Foodist aan, neem zeker een kijkje!