Introducing our new Bradley Blogger; The Bacon Maven

Blogberichten introduceren onze nieuwe Bradley Blogger; Het spekmaven

Posted on: January 10, 2023



We presenteren met trots ons nieuwe teamlid: Jennifer L.S. Pearsall! Jennifer is een voedselgoeroe, met een sterke liefde voor spek. Dat is waarschijnlijk de reden waarom mensen haar ook kennen als de Bacon Maven. Ze schrijft fantastische kookboeken en heeft haar eigen voedselblog (www.thebaconaffairs.com). Geef onze nieuwe Bradley Blogger een warm welkom!

Met trots presenteren wij ons nieuwe teamlid: Jennifer LS Pearsall! Jennifer is een voedselgoeroe, met een sterke liefde voor spek. Dat is waarschijnlijk de reden waarom mensen haar ook kennen als de Bacon Maven. Ze schrijft fantastische kookboeken en heeft haar eigen foodblog (www.thebaconaffairs.com). Wij heten onze nieuwe Bradley Blogger van harte welkom!

Iets over jezelf/gezin/leefsituatie

Ik ben een alleenstaande dame en woon in het centrum van Wisconsin, het land van bier, snotapen en kaas. Ik heb echter op verschillende plaatsen gewoond. Geboren in New Jersey, ontsnapte ik zonder het 'Joisey'-accent door op de middelbare school naar Californië te verhuizen.

Vervolgens kwam Virginia, waar ik voor het eerst kennismaakte met roken en barbecueën, wat ik erg leuk vond. Het gebeurde via de hele varkens die de hele dag langzaam werden geroosterd tijdens onze duivenjacht op de openingsdag.

Na 25 jaar in Virginia te hebben gewoond, noem ik het nog steeds mijn thuis, maar vandaar ging ik naar Kansas, Nebraska, Texas, en nu ben ik hier in Dairyland.

Ik werk hier al een paar jaar als boekredacteur voor F&W Media. Ik heb twee pups uit de Grote Pyreneeën als gezelschap en veel prachtige landschappen om naar te kijken.

Het meest gênante verhaal over eten en koken

Ha! Ik heb ooit een partij bananenbrood klaargemaakt en ik moet het bakpoeder te veel hebben afgemeten. Uit twee broodpannen sijpelde een uur lang bananenbrooddeeg als lava.

Ik bleef proberen het te redden, in de hoop dat er iets bekends uit zou ontstaan. Maar elke keer als ik de ovendeur opende en het beslag als bananenbroodlava over de zijkanten van de pan zag borrelen, had ik het gevoel dat ik in mijn eigen versie van die scène uit 'I Love Lucy' zat. Daar bakt ze brood en dit enorme brood schuift uit de oven en drukt haar tegen het kastje aan de andere kant van de keuken.

Hoe en waarom deze geweldige website/blog begon

Mijn blog, www.TheBaconAffairs.com, begon als een grap. Ik had een paar vrienden op Facebook die een bericht postten over een kookoplossing voor een wild wild. Het meeste wild is heel erg mager, en spek is een natuurlijke en smakelijke oplossing om te voorkomen dat allerlei soorten wild en gevogelte veranderen in een maaltijd met de consistentie van hockeypuck.

Dit was niet je gebruikelijke post voor hulp bij wild. Volgens mij was het een recept voor sneeuwgans, wat je niet vaak ziet. Dus adviseerde ik om het in sinaasappelsap te laten weken en de vogel in spek te wikkelen.

Bacon kreeg overal de duimen omhoog en al snel plaatste iedereen "Voeg spek toe!" op elke post die ik plaatste, of ik het nu had over koken, mijn honden, de slechte winter die we hadden, of mijn datingproblemen.

Het stak een beetje een vuurtje onder mij aan, en dus begon ik de blog in een opwelling, omdat ik een soort creatieve schrijfuitlaat nodig had, los van mijn werk als redacteur en schrijver in mijn dagelijkse werk.

De doelen voor deze blog

De blog is echt een eigen leven gaan leiden. Hoe meer spek ik aan allerlei gerechten toevoegde, hoe meer ik besefte hoe veelzijdig het was. Afgezien van de heerlijkheid van spek waar iedereen van houdt, heeft het bijna dat umami-element, wat diepte en rijkdom toevoegt, zelfs als de werkelijke smaak van spek niet zo duidelijk is.

Wat betreft een doel: vorig jaar kwam ik een collega van mij tegen op onze jaarlijkse beurs. Hij is uitgever bij een andere uitgeverij en hij had de blogposts gezien en gevraagd of ik er een boek van kon maken.

“The Big Book of Bacon”, uitgebracht door Skyhorse Publications, verschijnt in de zomer of herfst van 2014, en onlangs hebben ze mij gecontracteerd voor een tweede boek, dit keer waarin het hele varken wordt gebruikt!

Waar de passie voor eten vandaan kwam

Mijn moeder in de eerste plaats, hoewel alle vrouwen in mijn familie goede koks zijn. Mijn moeder is de koningin van de restjes en ze maakt spaghettisaus die een Siciliaan zou laten huilen van vreugde, ook al zit er geen druppel Italiaans bloed in ons.

Ik heb mijn hele jeugd als 4-H-lid gebakken, ingeblikt en gekookt voor provinciale beurzen. Maar wat mijn vaardigheden echt heeft uitgebreid, was een project dat ik ongeveer tien jaar geleden met een oude middelbare schoolvriend aannam.

Ik had een artikel gelezen over hoe de meeste thuiskoks eigenlijk maar ongeveer dezelfde vijftien maaltijden keer op keer maken. Dit zijn je favoriete troostmaaltijden waarvoor je geen kookboek nodig hebt.

Schuldig als aangeklaagd!

Ik dacht na over wat ik kookte: schuldig zoals beschuldigd. Wat me echt opviel, was dat ik, met meer dan honderd kookboeken op mijn plank op dat moment – het zijn er nu iets meer dan 200 – geen excuus had om op die manier te koken.

Ik vertelde het aan mijn beste vriendin en we besloten kookboekenavonden te organiseren, waarbij we twee zaterdagavonden per maand een thema kozen. De uitdaging was dat we kookboeken en recepten hadden waar we nog niet eerder mee hadden gekookt.

En we waren er geniaal in. We hadden één diner dat meer dan zes uur duurde, met alle passende aperitieven, wijnen en meer. We hebben zelfs even aan de catering gedacht, zo goed waren we, maar besloten dat dat de lol eraf zou halen.

Over het roken van voedsel

Gerookt vlees heeft een rijkdom die geen enkele andere kookmethode u kan bieden. Bovendien, omdat zoveel van wat je proeft een reuksensatie is naast wat je op je smaakpapillen krijgt. Er is gewoon meer aan de eetervaring met gerookt voedsel.

Favoriete ding om te roken

Het is verreweg een heel varken of Boston-peuken (als een heel varken niet praktisch is), gedaan met Virginia-azijnsauzen of Carolina-mosterdsauzen. Ik heb echter ook borst- en lamsschouder gemaakt waar je bijna voor zou sterven.

Het eerste waar je aan denkt als je ‘Bradley Smokers’ hoort

Makkelijk. Stel het in en vergeet het. Ook aan de binnenkant zijn ze buitengewoon goed ontworpen, wat het aantal rekken en haken betreft. Ongeveer het enige dat je niet in de mijne kunt krijgen, is een heel varken!

Een boodschap om over te brengen aan al die voedselrookfanaten onder ons

Meng het! Mix je rubs, mix je vlees en realiseer je dat je met de smoker zoveel meer kunt doen dan alleen maar grote stukken vlees. Doe gehaktballetjes, gehaktbrood, groenten, fruit en bijgerechten. Ik zag onlangs iemand op Facebook posten dat hij of zij kaas aan het roken was. Reken maar dat die nu ook op mijn lijstje staat!

Jennifer LS Pearsall (de Bacon Maven)