Get to know Steve Cylka, and his love for food smoking!

Leren kennen Steve Cylka, en zijn liefde voor eten roken!

Posted on: January 10, 2023



Koppel tekst aan een afbeelding om de nadruk te leggen op het door u gekozen product, collectie of blogpost. Voeg details toe over beschikbaarheid, stijl of geef zelfs een recensie.

Kun je iets vertellen over jezelf/gezin/leefsituatie?

Ik ben vijftien jaar predikant geweest en een paar jaar geleden besloten we iets te veranderen. Mijn vrouw ging weer lesgeven en ik begon fulltime met de foodblog en receptenontwikkeling.

We wonen in Toronto en hebben drie kinderen. We leiden een gelukkig leven, gevuld met hockey, voetbal, danslessen, piano- en drumlessen. Tussendoor streven we ernaar om wat zinvolle tijd met het gezin rond de tafel te zitten, terwijl we lekker eten eten, dat waarschijnlijk gerookt is!

Het meest gênante verhaal over eten en koken

Wauw – ik heb er een paar! Er was een keer dat we met een groep mensen kwamen eten en ik wat ribben aan het grillen was (voordat ik een Bradley had!). Ik heb ze aan de zijkant van de grill geplaatst voor indirect grillen, tenminste dat dacht ik. Toen ik terugging, waren de ribben volledig verkoold en totaal oneetbaar. De maaltijd veranderde al snel in een vegetarisch diner.

Dus je hebt deze geweldige blog. Vertel ons hoe en waarom je hiermee bent begonnen

Ik kook al jaren graag en vind het altijd leuk om nieuwe recepten te bedenken. Er waren vrienden en familieleden die om mijn recepten vroegen, dus besloot ik een blog te starten en de recepten te posten.

Het was toen nog maar een hobby en de foto's van het eten waren afschuwelijk. Haha. Maar na verloop van tijd werd ik verliefd op bloggen over eten en het delen van mijn creaties met de lezers. Het was geweldig om te zien hoe het zich ontwikkelde en het lezerspubliek groeide. Bovendien ontwikkel ik graag partnerschappen met bedrijven als Bradley Smokers.

Het doel van de blog

Ik herinnerde me dat ik, toen ik voor het eerst begon met roken, veel tijd besteedde aan het zoeken op internet naar tips, kruidenrub- en marinaderecepten, rooktemperaturen, tijden en meer. Er is veel informatie beschikbaar en soms kan het zelfs overweldigend lijken voor mensen die pas beginnen met roken.

Een informatiecentrum dat informatie verstrekt aan de nieuwe roker

Ik wil dat deze blog een informatiecentrum wordt dat veel informatie biedt voor de nieuwe roker. Daarnaast zijn er veel ervaren rokers die veel ervaring hebben en ik hoop dat deze blog ook voor hen relevant is. Modernistisch koken verandert de manier waarop we voedsel bereiden en zelfs roken evolueert. Ik wil onderzoeken hoe we roken kunnen integreren in voedingsmiddelen waarvan we traditioneel misschien niet denken dat ze roken. Het moet leuk zijn!

Een passie voor eten

Toen ik jong was, ging mijn gezin op vakantie naar New Orleans en Biloxi. Tijdens die reis heb ik zoveel nieuwe eetervaringen gehad, dingen als oesters, langoesten, gumbo, jambalaya en andere Cajun/Creoolse gerechten.

Ik herinner me dat toen we thuis waren, er momenten waren dat mijn vader in de keuken stond en een aantal van de gerechten kookte die ik tijdens de reis at. Voorheen had ik er nooit veel om gegeven, maar na onze vakantie merkte ik dat ik vaker over zijn schouder keek om te leren hoe ik een aantal van die memorabele gerechten kon maken.

Een bijzondere passie voor het roken van voedsel

Ik denk dat het de combinatie is van de smaken en de malsheid van het vlees. Het roken geeft een heerlijke smaak aan het vlees, aangevuld met kruidenrubs en diverse BBQ-sauzen. Naast de smaak wordt het roken vaak bij lage temperaturen en gedurende een lange periode gedaan, wat resulteert in mals vlees dat van het bot valt. Ik vind het ook geweldig hoe rook een nieuw smaakprofiel aan een gerecht kan toevoegen. Ik herinner me de eerste keer dat ik wat tomaten rookte om romige tomatensoep te maken – de rooksmaak transformeerde die soep volledig. Het was zo heerlijk!

Het favoriete ding om te roken

Varkensvlees! Dat is waarschijnlijk breder dan u vroeg, maar ik kan het moeilijk verder beperken. Ik ben dol op het roken van vrijwel alles wat met varkensvlees te maken heeft, inclusief ribben, varkenshaas (pulled pork – oh ja!), ossenhaas en zelfs gemalen varkensvlees voor lekkere gerookte vetten. Een goede tweede is zalm. Jalapeno-poppers zijn ook geweldig. Oh ja, ook kippenvleugels. Oké, ik denk dat ik nu moet stoppen.

Waarom Bradley-rokers

Ik ben dol op de Bradley Smoker vanwege hun gebruiksgemak. Ze hebben echt een 'instellen en vergeten'-functionaliteit die uitstekend geschikt is voor low en slow cooking.

Ik rook veel varkensbouten en borststukjes die uren en uren roken vergen. Het is verbazingwekkend dat ik met de Bradley de temperatuur kan instellen, de rooktoren kan vullen met veel houtbisquetten en dat ze automatisch vooruit gaan. Ik doe dit de hele tijd als ik 's nachts lang rook. Ik kan gaan slapen met de volledige zekerheid dat de Bradley Smoker goed werkt, waardoor de temperatuur stabiel blijft en de rook blijft stromen. Naast het gebruiksgemak ben ik erg onder de indruk van het feit dat de Bradley Smoker keer op keer consistent geweldige resultaten kan produceren, van alles, inclusief vlees, vis, kaas, noten en meer!

Een boodschap om over te brengen aan al die voedselrookfanaten onder ons

Blijf roken! Roken blijft over de hele wereld groeien en eenheden zoals Bradley Smokers maken het toegankelijker dan ooit!

Bezoek mijn website: www.theblackpeppercorn.com