How to Make Beef Jerky: Tips, Tricks & 2 Recipes for your Bradley

Hoe je rundvlees schokkerig maakt: Tips, trucs en 2 recepten voor je Bradley

Posted on: January 12, 2023Lees ons artikel over hoe je schokkerig rundvlees kunt maken: tips, trucs en 2 recepten voor je Bradley! Beef Jerky is een van de meest populaire recepten die Bradley -rokerseigenaren voorbereiden. En vandaag delen we twee recepten waaruit u kunt kiezen.

Lees ons artikel over Beef Jerky maken: tips, trucs en 2 recepten voor je Bradley! Beef Jerky is een van de meest populaire recepten die Bradley Smoker-eigenaren bereiden. En vandaag delen we twee recepten waaruit je kunt kiezen.

In de onderstaande video laten onze vrienden van het kanaal Armadillo Pepper je zien hoe je heerlijke Beef Jerky maakt in de Bradley P10 Professional Smoker.

Heerlijke Beef Jerky gemaakt in de Bradley P10 Professional Smoker

Beef Jerky maken: tips en trucs

Het Bradley Smoker-recept:

De basisverwerkingsinstructies voor het maken van beide producten zijn hetzelfde. Alleen de smaak is anders. Wij raden rundvlees aan, maar je kunt elk soort vlees gebruiken. Varkensvlees, of vlees dat trichinen kan bevatten, moet worden verwarmd tot de interne temperatuur van de P10 minimaal 71 °C bedraagt.

Kies voor mager vlees, zoals rundvlees onderrond of bovenrond, omdat vet vlees dat schokkerig wordt verwerkt snel ranzig wordt. Houd er rekening mee dat er bij het maken van jerky een gewichtsverlies van 40% tot 50% optreedt. Tien pond (4,5 kg) rauw vlees wordt 5 tot 6 pond (2,25 tot 2,75 kg) schokkerig.

De volgende schokkerige kruidenformules zijn geen echte marinades, en ook geen echte pekel. Ze zitten ergens tussenin. Niettemin werken deze geneeswijzen heel goed voor jerky, en je kunt ze als model gebruiken om talloze andere jerky-kruidenformules te maken.

Onze kruideningrediënten:

Kruiden voor 5 LBS. (2,25 KG) gesneden vlees

 • 3 eetl. (45 ml) vleeszout – elke smaak (Gebruik niet meer dan deze hoeveelheid.)
 • 4 theelepel. (20 ml) gemberpoeder
 • 4 theelepel. (20 ml) knoflookpoeder
 • 4 theelepel. (20 ml) peper, zwart
 • 1 theelepel. (5 ml) vloeibare honingmarinade
 • 1 1/2 kop (360 ml) sinaasappelsap
 • 6 eetl. (90 ml) sojasaus
 • 1/2 kopje (960 ml) koud water

Opmerking: Als het vlees meer of minder dan 2,25 kg (5 pond) weegt, moet de hoeveelheid toegepaste pekelmix evenredig zijn aan dat gewicht. Als het gewicht van het vlees bijvoorbeeld 1,15 kg bedraagt, moet elk ingrediënt, inclusief de Bradley Cure, in tweeën worden gesneden.

Bereiding en kruiden

 1. Begin met stukken vlees, in plaats van met vlees dat in steaks of karbonades is gesneden. (Steaks en karbonades worden dwars op de korrel van het vlees gesneden, waardoor ze niet geschikt zijn voor schokkerig.)
 2. Laat het vlees goed afkoelen. Koud vlees is gemakkelijker te snijden en de bacteriegroei wordt vertraagd.
 3. Snijd het vet uit het vlees. Het is onmogelijk om de vetstrepen die in het vlees zijn gemarmerd te verwijderen, maar je moet wel al het vet verwijderen dat je gemakkelijk kunt verwijderen.
 4. Gebruik een lang snijmes of een elektrische vleessnijder om reepjes van 7 mm dik te snijden. De stroken moeten 2,5 tot 5 cm breed zijn. Snijd het vlees met de nerf mee, niet dwars op de nerf. Als je het vlees dwars op de draad snijdt, zal het na het drogen te kwetsbaar zijn. Je kunt bepalen of je het goed hebt gedaan door aan de uiteinden van de strip te trekken. Als het goed is, zal de strip uitrekken; Als dat niet het geval is, zullen de spiervezels scheiden en zal de strip scheuren.
 5. Laat het vlees opnieuw afkoelen terwijl u het kruidenmengsel klaarmaakt.
 6. Direct na deze instructies voor het verwerken van jerky staan er twee jerky-recepten: California Jerky en Wild West Jerky. Selecteer en bereid een van deze kruidenmengsels. Roer het kruidenmengsel goed door totdat alle ingrediënten zijn opgelost. Laat het mengsel goed afkoelen. Voeg de vleesreepjes toe en roer ze af en toe, vooral tijdens de eerste uren van het rijpen. Zet een nacht in de koelkast.
 7. Gebruik op de ochtend van de tweede dag een vergiet (of iets dergelijks) om de uithardingsvloeistof uit het vlees te laten lopen. Niet spoelen!

Beef jerky tijdens de voorbereiding op de oven, close-up

De Jerky drogen en roken

 1. Hang de strips op, plaats ze op rookrekken of leg ze in rookmanden van draadgaas. (Gaasmanden hebben de voorkeur; door de stroken op te hangen, kan meer van het product worden verwerkt, maar het gebruik van manden maakt de verwerking eenvoudiger en sneller.) U hebt geen thermometer nodig voor rundvlees, varkensvlees of andere soorten vlees. vlees, als u de voorgestelde hoge temperaturen en lange verwerkingstijden volgt. U kunt een gewone roker gebruiken met een warmtebron erin. Om het drogen te vergemakkelijken, moet de rookschoorsteenklep volledig open zijn.
 2. Droog bij 60°C (140°F) zonder rook totdat het oppervlak droog is. Dit zal minimaal een uur duren. Als de strips op draadgaas zitten, draai ze dan na 30 tot 45 minuten om om plakken te voorkomen.
 3. Verhoog de temperatuur tot 71°C en rook gedurende 2 of 3 uur.
 4. Verhoog de temperatuur tot 80°C (voor gevogelte: verhoog de temperatuur tot 85°C) en blijf drogen zonder rook, tot het klaar is. Deze laatste droog- en kookstap duurt ongeveer drie uur. Wanneer de jerky klaar is, zal deze ongeveer de helft van de dikte van de rauwe jerky hebben en zal het lijken alsof hij ongeveer 50% van zijn gewicht heeft verloren. De jerky zal niet breken als hij wordt gebogen, maar een paar spiervezels zullen rafelen. Als de jerky wordt gedroogd totdat hij breekt als hij wordt gebogen, zal hij langer houdbaar zijn, maar zal hij niet zo lekker zijn. Laat de jerky afkoelen tot kamertemperatuur en vries hem in of zet hem in de koelkast.

Pro-tip: Als de zoutsmaak te mild is, voeg dan de volgende keer dat u dit product maakt ongeveer 1 theelepel zout toe aan de ingrediëntenlijst. Als de zoutsmaak te sterk is, verminder dan de hoeveelheid Bradley Cure met ongeveer 1 theelepel.

Tijdstempels

Bonus Pro-tip: Jerky kan aan de rookrekken blijven plakken, en als je klaar bent, kun je veel vlees verliezen. Om dat te voorkomen kun je gebruik maken van Bradley Smoker magische mattenPlaats hem bovenop uw rekken voor een eenvoudig schoon te maken en plakvrije ervaring.

Vind hier alle details uit de video:

Het rundvlees snijden 0:29

Het maken van de Jerky Marinade & Cure 1:46 (Hij gebruikt Mandarin Teriyaki Jerky Cure en kruiden) We hebben hierboven onze eigen kruiden en instructies toegevoegd)

Het drogen van de plakjes rundvlees 4:43

Bradley Professional P10 Rookoverzicht 5:10

De plakjes rundvlees in de Bradley doen 8:49

Hoe bepaal je wanneer de Beef Jerky klaar is? 11:29

 Beef Jerky Smaaktest 12:16

Daar is hij dan, ons artikel over het maken van beef jerky: tips, trucs en 2 recepten voor je Bradley. Bezoek onze sectie met tips en trucs voor meer!

Veel rookplezier!