Nou, dit is spannend! Ik ben een van de nieuwe bloggers voor Bradley Smokers en ik zou niet gelukkiger kunnen zijn. Ik herinner me nog de dag, een aantal jaren geleden, toen ik mijn eerste Bradley Smoker kocht.
Het was de 4 Rack Digital smoker en, wauw, heeft dit ooit kookmogelijkheden voor mij geopend. Hoewel ik dol ben op de klassieke BBQ, word ik verleid door creatief te zijn en nieuwe dingen te proberen om te roken. Ik kijk ernaar uit om enkele van deze creaties met jullie te delen!
Zo simpel is het: alles is beter met spek
Kippendijen zonder botten en zonder vel zijn perfect om te vullen. Ze creëren heerlijke kleine bundels die al in porties zijn! Nog beter als je ze in spek wikkelt, want het is spek, en alles is beter met spek.
Maar serieus, het spek zorgt voor het nodige vet om de kippendij lekker vochtig te houden. Hoewel er veel verschillende vullingsopties zijn om uit te kiezen, vindt u hier drie vullingsrecepten die uitstekend werken en tegelijkertijd smaak bieden.
Probeer een van deze, of wees creatief en maak je eigen vulling. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Gerookte gevulde kippendijen
Ingrediënten zijn: acht kippendijen zonder bot, zonder vel, vier dikke plakjes of acht dunne plakjes spek, BBQ-saus en touwtje. Kies daarnaast gewoon een van de onderstaande vullingsuggesties.
Instructies
1. Verwarm de Bradley Smoker tot 250 F, met behulp van houtbisquetten naar keuze (hickory, appel, Jim Beam, ze werken allemaal goed met dit recept).
2. Als je dik spek gebruikt, snijd dan elk plakje doormidden. Anders: als u dunne/normale plakjes gebruikt, laat ze dan heel.
3. Leg op een snijplank een reepje spek en daarop een kippendij. Slechts een bescheiden hoeveelheid vulling in het midden van de kippendij is voldoende. Wikkel ten slotte de kippendij en het spek om de vulling en bind het vast met een touwtje.
4. Rook met hout naar keuze (hickory), bij 250 F gedurende 2 tot 2½ uur. De interne temperatuur van het vlees moet 165 F zijn.
5. Bestrijk ze met barbecuesaus voordat je ze serveert.
Champignon vulling
Om deze vulling te bereiden, heb je twee eetlepels boter, 250 ml champignons, fijngehakt, een ui en twee teentjes knoflook, fijngehakt, en ½ kopje gehakte peterselie nodig.
en zout en peper naar smaak.
Instructies
Bereid de vulling door de boter in een pan te smelten. Voeg vervolgens uien, champignons en knoflook toe. Kook tot de uien gaar zijn. Voeg daarna peterselie, zout en peper toe en kook nog een paar minuten. Haal de champignonvulling van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Chorizo en Monterey Jack vulling
Deze andere vuloptie bestaat uit een eetlepel olijfolie, ½ pond chorizovlees, een jalapenopeper, zonder zaadjes en fijngehakt, ¼ rode ui en een teentje knoflook, in blokjes gesneden, en een kopje Monterey Jack-kaas, geraspt.
Instructies
1. Verhit de olie in een koekenpan en voeg vervolgens de knoflook, chorizo, ui en jalapeno toe. Kook tot de groenten gaar zijn en de chorizo gaar is, ongeveer 6-8 minuten.
2. Breng op kamertemperatuur en roer de Monterey Jack-kaas erdoor.
Zongedroogde tomaat en mozzarella vulling
Ingrediënten zijn vier tot zes zongedroogde tomaten, fijngehakt, twee eetlepels peterselie, één teentje knoflook en drie sjalotten, fijngehakt, 1/2 theelepel zout en één kopje mozzarellakaas, geraspt
Instructies
Meng gewoon alle ingrediënten tot ze goed gecombineerd zijn.
Genieten!!!