Smoked Ribeye Strips and Sweet Pepper Fajitas

gerookt Ribeye-strips en Sweet Pepper Fajitas

Posted on: January 11, 2023



Dankzij Polar Vortex nr. 972 is mijn garage net koud genoeg dat de oude koelkast niet echt functioneert, vooral het vriesgedeelte. Daarom heb ik het weinige voedsel dat ik erin had nauwlettend in de gaten gehouden en geprobeerd het te gebruiken voordat het voor de derde keer ontdooide. En dit brengt me bij dit kleine recept voor gerookte ribeye-reepjes en paprika-fajitas dat ik onlangs heb bedacht.

Gerookte Ribeye Strips en Paprika Fajitas

Bijna iedereen die mij op sociale media volgt, weet dat mijn drie maanden oude koelkast van $ 3000 volledig kapot is gegaan. Zelfs na bijna een half dozijn reparaties. En dankzij het meest ingewikkelde klantenservicesysteem van LG Electronics zit ik nu in mijn vierde week zonder werkende koelkast en vriezer.

Het kon niet erger worden!

Na de vijfde reparatie en de tweede meltdown waarbij alleen de waterdispenser in de deur werkte, redde ik het kleine beetje voedsel dat de dodovogel niet had bevallen, en stopte het in de oude koelkast in de garage.

Je zou denken dat daarmee alles goed zou komen, maar nee. Dankzij Polar Vortex nr. 972 is mijn garage net koud genoeg dat de oude koelkast niet echt functioneert, vooral het vriesgedeelte. Daarom heb ik het weinige voedsel dat ik erin had nauwlettend in de gaten gehouden en geprobeerd het te gebruiken voordat het voor de derde keer ontdooide.

En dit brengt mij bij dit kleine recept dat ik onlangs heb bedacht.

_MG_7327

Cheesesteak-sandwiches

Dit weekend maakte mijn LG-koelkast een permanente duik en werd wat nu een heel grote roestvrijstalen snuisterij is die in mijn keuken staat. Maar voordat ik wist dat het die kant op ging, was ik bij mijn slager langs geweest. Die specifieke zaterdag at hij een dun gesneden ribeye.

Ik dacht meteen aan ‘Philly cheesesteak sandwiches’ en kocht twee pond van het vlees, ongeveer in plakjes gesneden als dik gesneden spek.

Het lukte me om het bevroren te krijgen toen ik zondag ontdekte dat de koelkast weer geroosterd was. De vrijdag daarop haalden we het echter tot 40 graden, en de goederen in de garagevriezer begonnen los te laten. Ik was niet van plan om bijna $ 20 aan ribeye te verspillen, dus hier is wat ik bedacht:

Fajitas van gerookte ribeye en paprika van Bacon Maven

Voor de rook

Twee pond dun gesneden ribeye
Eén klontje boter
Komijn – 2 theelepels
Chilipoeder – 2 theelepels
Zeezout – een theelepel
Eén gallon-formaat Ziploc plastic diepvrieszak
Mini-paprika’s – 4 kopjes

Voor het fornuis en de keuken

Basmati- of jasmijnrijst – 2 kopjes ongekookt
Zeezout – een theelepel
Komijn – een theelepel
Chilipoeder – één theelepel
¼ kopje lichte olijfolie
Twee royale eetlepels geperste knoflook
Boter – ¾ stokje

Instructies

Werk met een pond vlees per keer, scheid de plakjes, net zoals je een pond spek zou doen, en doe ze in een hersluitbare zak.

Smelt de helft van de boter en giet deze samen met de helft van de kruiden in de zak.

Masseer de zak zodat het vlees gelijkmatig met alles bedekt wordt, en spreid het uit over de helft van het schokkerige rek van je roker.

Herhaal dit voor het andere pond en verdeel het behandelde vlees over de andere helft van het rooster.

Ja, je kunt deze netjes ordenen in rijen platte stroken, maar daarvoor heb je waarschijnlijk twee rekken nodig. Als gevolg hiervan wordt uw rooktijd verkort.

Op mijn manier: ik gebruik één rek en mijn nogal onnette methodologie zorgt voor wat meer rooktijd. Het vlees is nog steeds gelijkmatig gerookt, maar het heeft meer karakter, zo je wilt, alles zo door elkaar gegooid.

Zorg ervoor dat uw laag vlees gelijkmatig verdeeld is en zo is gerangschikt dat al het vlees wat rook krijgt. Je wilt niet dat er een balletje vlees bedekt wordt dat nooit een klap van de rook krijgt.

Paprika's gered van het ongeval

Voor de paprika's waren ze opnieuw het slachtoffer van het grote koelkastdebacle. Als gevolg hiervan was de tas die ik in de koelkast in de garage had, iets te vaak heen en weer geslingerd tussen precies goed koud en ijskoud.

De meeste waren nog vers en bruikbaar, maar veel langer, en dat merendeel zou de weg gaan van zijn bevroren broeders. Ik heb niets met ze gedaan, maar de stengelkoppen eraf gesneden.

Daarna verdeelde ik ze gelijkmatig over de geventileerde bodemplaat van een William-Sonoma bierblikjeskoker voor kippen. Het is ongeveer zo groot als een middelgrote sauteerpan, en met kleine, rollende dingen zoals deze minipaprika's. Hierdoor kunt u ze probleemloos in en uit de roker halen.

Zeldzaam of medium-well, de smaak was uitstekend!

Vlees en paprika gingen samen met mesquite de roker in. Ik stelde hem in op 235, maar op een dag van 20 graden bleef hij op ongeveer 225. Ik bluste om het uur nog wat meer rook, en het vlees kwam er heel goed uit.

Ik heb de roker twee uur laten draaien, maar ik had het vlees na 90 minuten moeten trekken. Voor mij een beetje overdreven.

Als je de voorkeur geeft aan medium tot medium-goed vlees, zou je best tevreden zijn geweest. Ik geef de voorkeur aan de mijne die zeldzamer is, maar ik heb hier niets van gezweet omdat ik nog niet klaar was met het samenstellen van de maaltijd.

Zeldzaam of medium-goed, de smaak was uitstekend, het is gewoon een kwestie van textuur.

Het laatste halfuur stond de roker aan, ik was druk bezig in de keuken. Begin de rijst in de rijstkoker en voeg het zeezout, de komijn en het chilipoeder toe aan het water in de rijstkoker. Mijn rijstkoker werkt vrij snel, maar ik nam de 15 minuten die hij bezig was om de knoflook te karameliseren.

Tijd om wat knoflook te karameliseren

In een grote All-Clad saucier verwarmde ik de olijfolie op middelhoog vuur en voegde de knoflook toe, zodra de olie warm was. Met af en toe roeren, maar zonder stijging van de temperatuur van de brander, transformeert deze lage en langzame aanpak knoflook absoluut van zijn bijna bittere rauwe staat naar iets nootachtig en zoets.

Ik heb het op zeer lage temperaturen gedaan en tot 30 minuten gedaan voor slechts een paar eetlepels knoflook. Met zo'n goed resultaat kun je het op een goed sneetje brood smeren en wil je nooit meer iets anders.

Tortilla's, zure room, groene uien en natuurlijk een biertje als aanvulling

Net voordat ik het vlees en de paprika's uit de roker haalde, pakte ik een grote braadpan en smolt het halve stokje boter op middelmatige temperatuur.

Nadat de boter was gesmolten, voegde ik snel het gerookte vlees toe, snel roerend. Nadat ik het vuur had verlaagd, deed ik de deksel erop.

De volgende stappen:

Combineer de gerookte zoete minipaprika's en de gekarameliseerde knoflook, roer snel om te coaten en roer dan het grootste deel van de gekookte rijst erdoor.

Ik liet de brander iets minder dan medium staan, sloeg ook het deksel op de pan en liet zowel de paprika als het vlees een beetje bezinken, zo'n 15 minuten of zo, onder af en toe roeren.

Ten slotte voegde ik de rijst en de paprika's aan het vlees toe, roerde om te combineren en deed vervolgens opnieuw een deksel op de pan gedurende nog eens 10 minuten, zodat de smaken goed samenkwamen.

Een stapel warme tortilla's, een beetje zure room met wat gesneden groene uien en een biertje dat ik koud had gemaakt door het in de sneeuw in de achtertuin te steken – alles wat ik nodig had om de laatste hand te leggen aan dit zeer smaakvolle diner.

Uiteindelijk gaf ik mezelf een schouderklopje en zei tegen mezelf: 'Koelkast? Ik heb geen stinkende koelkast nodig!'

Door The Bacon Maven