How to Fix Bradley Bisquettes Not Burning Completely

Hoe te Bradley Bisquettes Fix Niet Volledig Branden

Posted on: January 12, 2023



In deze gids voor probleemoplossing lossen we het probleem op waarbij de Bradley-bisquetten niet volledig branden in de pijp tijdens uw volgende barbecue in de achtertuin!

In deze gids voor probleemoplossing lossen we het probleem op waarbij de Bradley-bisquetten niet volledig branden in de pijp tijdens uw volgende barbecue in de achtertuin!

Deze handleiding is perfect voor de Bradley-modellen: BS611, BS815XLT, BTDS76P, BTDS108P, BS916

Redenen voor dit probleem

Er zijn verschillende redenen waardoor bisquetten niet volledig verbranden. De meest voorkomende oorzaken zijn het vochtgehalte van de bisquetten, een koudere kast dan normaal, zoals het gebruik van de koude rookmethode en/of koudere luchttemperaturen, en/of een vuil verwarmingskussen.

Bovendien kunnen regenachtige omstandigheden het vochtgehalte van de bisquetten hebben verhoogd. Hoe hoger het vochtgehalte, hoe slechter ze zullen verbranden. Bewaar ze tijdens opslag in een vochtbestendige container.

Bijvoorbeeld tijdens het rookproces van zalm of worst.

Pro-tip: U kunt vacuümverzegelde containers voor bisquetten gebruiken als langetermijnoplossing voor regenachtige omstandigheden.

Soorten hout

Andere factoren zijn de houtsoort die u gebruikt, aangezien sommige soorten beter lijken te branden dan andere. Soms krijgen klanten een partij bisquetten die meer gecomprimeerd zijn dan andere.

Bijvoorbeeld één partij bisquetten die licht aanvoelen en flakey zijn. Terwijl andere dichter lijken (harder samengedrukt) en niet zo veel of helemaal niet schilferen. De dichtere branden niet zo volledig! Bij Bradley's zijn we trots op de consistente kwaliteit die u kunt proeven.

Als Als u kwaliteitsproblemen ondervindt met uw bisquetten, aarzel dan niet om dit te doen neem hier contact met ons op

Een minder vaak voorkomend probleem is dat uw bisquettebrander mogelijk defect is. Als u een infraroodthermometer heeft, controleer dan de temperatuur van het branderoppervlak nadat dit is opgewarmd. Het zou zich moeten registreren 400°F - 550°F.

De technische aspecten

De bisquettebrander presteert het beste op 120 volt. Het kan zijn dat het elektriciteitsnet minder levert. Vermijd het gebruik van verlengsnoeren, tenzij deze 14-12 ga zijn. koorden. Er kan stroom verloren gaan als kleinere snoeren worden gebruikt.

Zorg er ook voor dat uw bisquettebrander schoon is en dat uw bisquette volledig contact maakt wanneer deze erop wordt geduwd. Volledig contact met de verwarming zorgt voor de beste warmteoverdracht.

De bisquettebrander werkt of niet. Er zit niets tussenin. Naarmate het systeem warmer wordt, kan het ook zijn dat de allereerste 1-2 pucks niet volledig verbranden. Nadat hij de maximale bedrijfstemperatuur heeft bereikt, zorgt hij voor de volledige rook die je nodig hebt.

Bisquetten zijn ontworpen voor een gewicht van 16-17 gram. Soms zijn de bisquetten, afhankelijk van de houtdichtheid (hardhout zoals appel of mesquite), iets zwaarder, 18-20 gram.

Normaal gesproken krijgt u altijd uw rook ter waarde van 16 gram!

We hopen dat deze tips u zullen helpen bij het oplossen van het probleem dat Bradley-bisquetten niet volledig branden!

Wij wensen u een prettige rookervaring. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om deze te stellen neem hier contact met ons op