Dus je hebt het roken van voedsel onder de knie. Als je vrienden op bezoek hebt, begin je niet langer elke maaltijd met 'Ik heb deze roker pas een paar maanden geleden gekocht' of 'Dit is de eerste keer dat ik dit recept gebruik, dus ik weet niet of het werkt...'
Vervolgens presenteer je trots je gerookte eetkunst (ja, het is kunst) aan familie, vrienden, buren, collega's en iedereen die maar een neus heeft voor je gerookte creaties.
Creëer uw eigen recepten of wijzig bestaande
Nu bent u klaar om uw eigen recepten te maken of bestaande recepten aan te passen. Als u er alleen op uit gaat, is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen welke bisquetten u in uw roker moet gebruiken.
Bradley maakt het ons eenvoudig met hun gebruiksvriendelijke bisquetten, aangeboden in een grote verscheidenheid aan houtsmaken. Maar welke Bradley Bisquette-houtsmaak moet je gebruiken?
Hier is een eenvoudig te gebruiken houtsmaakgids, speciaal afgestemd op Bradley Smoker-bisquetten en fans van voedselroken!
Bisket |
Smaak | Voedingsmiddelen die werken... |
Perfecte paren Geprobeerd, getest en waar |
Els |
Mild, muskusachtig en licht zoet |
Vis, zeevruchten, varkensvlees en gevogelte |
Zalm |
Appel |
Mild, licht zoet en fruitig |
Varkensvlees en gevogelte |
Ham |
Kers |
Mild-medium, zoet en fruitig |
Rundvlees, lamsvlees, gevogelte en kaas |
Wildgevogelte zoals fazant |
Hickory |
Sterk en rijk |
Varkensvlees, rundvlees en wild |
Spek of Pepperoni |
Jim Beam |
Sterk, rijk en op smaak gebracht met bourbon |
Varkensvlees, rundvlees en wild |
Ribben |
Esdoorn |
Mild, zoet en aards |
Zeevruchten, vis, varkensvlees, gevogelte, kaas en groenten |
Kip of Ham |
Mesquite |
Sterk, licht zoet en stevig |
Rundvlees & wild |
Ribben Gebruik het voor kleinere sneden, omdat mesquite gemakkelijk overweldigend kan zijn |
Eik |
Middelsterk en rijk |
Rundvlees, varkensvlees, kalkoen en wild |
Borst Eiken is geweldig voor de lange rook, gebruik bij grotere sneden |
Pacifische mix |
Mild en schoon |
Zeevruchten, vis, gevogelte, kaas en groenten |
Witte vis of zeevruchten |
Pecannoot |
Sterk, zoet en boterachtig |
Varkensvlees, gevogelte, rundvlees en wild |
Varkensgebraad of karbonades |
Speciale mix |
Zeer zacht |
Zeevruchten, vis, gevogelte, varkensvlees, kaas en groenten |
Elk gerecht waar je een vleugje rook in wilt en meer niet |
Whisky Eik |
Middelsterk, vol en rijk |
Rundvlees, varkensvlees, kalkoen en wild |
Wild zwijn |
Maar vergeet niet dat dit slechts richtlijnen zijn en zeer flexibel zijn. Experimenteer maar!
Beschouw het gerecht als geheel, niet alleen het eiwit
Er zijn echter enkele dingen waarmee u rekening moet houden. Je moet het gerecht als geheel beschouwen, en niet alleen het eiwit of de groente die je gebruikt. Als u bijvoorbeeld van plan bent een pittige en pittige kipschotel te maken, wilt u misschien uw rookgedrag op een sterker hout zetten dan anders zou worden voorgesteld.
Hierdoor zal de rokerige smaak door de kruiden heen naar voren komen. Anders, als je een groot stuk wildvlees wilt roken zonder nog meer kruiden voor de oude trouwe zout- en pepercombinatie, gebruik dan een mildere houtsoort. Als resultaat zullen de natuurlijke smaken van het vlees centraal staan.
Persoonlijke voorkeuren zijn belangrijk
Houd ook uw persoonlijke voorkeuren in gedachten. Als je houtsoorten zoals mesquite of hickory overweldigend of bitter vindt, overweeg dan om ze alleen te gebruiken voor goed gekruide en smaakvolle stukken vlees, zoals wild of rundvlees.
Je kunt ook overwegen om halverwege het rookproces het hout te vervangen door iets milder. Of u kunt de rooktijd verkorten door het in de oven af te werken. Als je aan de andere kant van het spectrum zit en je houdt van een zware rooksmaak, dan is een houtsoort als Alder voor jou niet geschikt voor welk varkensvleesgerecht dan ook. Ga gewoon voor iets sterkers.
Veel rookplezier!