Smoky Crispy Chicken Thighs

Rokerig knapperig Kippendijen

Posted on: January 11, 2023Dus het is zaterdagmiddag en ik ga over de wekelijkse klusjes. En waarom deze klusjes niet combineren met iets dat ik heel graag doe: koken en eten (ok en drink). Dus, in plaats van naar KFC te gaan, heb ik mijn gerookte knapperige kippendijenrecept bereid.

Het is dus zaterdagmiddag en ik bespreek de klusjes die mijn vrouw mij duidelijk heeft opgedragen voordat ze vertrok om een leuke middag met haar vriendinnen door te brengen. Ja, dat heb je goed, ik heb deze week aan het kortste eind getrokken.

Perfect voor een zaterdagmiddag

Nog een zaterdag besteden aan het repareren van de dakgoot, het weghalen van de houtblokken van ons terrein, het ophalen van de kinderen uit de praktijk is niet mijn idee van plezier. Voor mezelf een lekker groot glas bier bestellen in de bar was aantrekkelijker.

Nou, laten we realistisch worden. Wie probeer ik voor de gek te houden? Hoewel optie één eigenlijk gunstiger zou zijn voor de mensen om mij heen, is bier drinken veel leuker dan het gras maaien.

Maar toen drong het tot me door: waarom zou ik deze klusjes niet combineren met iets wat ik heel graag doe: koken en eten (oké en drinken).

Dus in plaats van naar KFC te gaan, wat mijn gebruikelijke zaterdagmiddagroutine is voordat ik me nuttig ga maken, volgde ik dit recept:

Ingrediënten

Naast de twee pond kippendijen, die met of zonder bot kunnen zijn, en 0,25 pond spek, heb je nodig twee eetlepels chili, twee eetlepels knoflookzout, één lente-ui gehakt, één kopje Panko Kruimels één ei en twee eetlepels Bradley Ahornsiroop.

Routebeschrijving

Rook de kippendijen op esdoornhout gedurende een uur koud. Meng in een kom het spek, de chilipeper, de lente-ui en de panko-kruimels in een blender, tot een consistent mengsel ontstaat.
Meng het losgeklopte ei met twee eetlepels Bradley Maple Syrup en dompel de koudgerookte kippendijen in het mengsel en bestrijk ze met het spek-Panko-mengsel.
Nadat de oventemperatuur 400 F heeft bereikt, kook je ongeveer 30 minuten of tot het klaar is. Rook ze ten slotte ongeveer 1,5 uur.

Wat een heerlijk recept om uit te proberen! Het geeft de dijen een extra kick en de rokerige smaak maakt het helemaal af.
Serveert 2

Genieten!