Cleaning Your Food Smoker the Right Way to Avoid Damage

Uw voedselroker schoonmaken Juiste manier om schade te voorkomen

Posted on: January 30, 2022
Read time: Read Time: 10 min



Koppel tekst aan een afbeelding om de nadruk te leggen op het door u gekozen product, collectie of blogpost. Voeg details toe over beschikbaarheid, stijl of geef zelfs een recensie.

Als u een bijeenkomst organiseert met vrienden en familie, wilt u misschien de heerlijkste steaks serveren. Je wilt graag waardering krijgen van je gasten omdat je de pitmaster van de avond bent. Zodra het eten op is en het feest voorbij is, sta je met een vieze, vettige voedselroker. Deze situatie klinkt waarschijnlijk bekend voor iedereen die eerder een voedselroker heeft gebruikt.

De beproeving die volgt is vervelend en kan de sfeer na het feest helemaal verpesten. Nou, niet meer! We zijn hier met een eenvoudige, stap-voor-stap schoonmaakgids voor uw Bradley Smoker, die u de dag kan redden en de lastige taak eenvoudig kan maken.

Voordelen van het reinigen van de voedselroker

Beschouw dit als een kleine opsteker voor de luie barbecueliefhebbers die het reinigingsproces na het roken steeds vermijden. Ja, een voedselroker is bedoeld om voedsel met een intens rokerige smaak te bereiden en zal uiteindelijk vies worden. Dit betekent niet dat dit zo moet blijven. Het hebben van een brandschoon voedselroker heeft verschillende voordelen.

Voorkom voedselvergiftiging

Residuen die zich in de loop van de tijd in de voedselroker ophopen, kunnen een ideale plek zijn voor bacteriën om zich te voortplanten. Dit zal uiteindelijk het voedsel verspreiden dat erin gerookt zal worden. Dit kan tot ernstige problemen leiden, zoals voedselbesmetting en voedselvergiftiging. Een clean food smoker is de beste manier om op een gezonde manier van gerookt voedsel te genieten.

Verleng de levensduur van de voedselroker

Een schone voedselroker presteert efficiënter dan een vuile. Het vereist op de lange termijn minder onderhoud en gaat langer mee dan een vieze, vette roker.

Krijg de smaak die u wenst

Soms kunnen delen van gerookt voedsel aan de binnenwanden van de roker blijven plakken. Hierdoor blijft de restsmaak van het eerder gerookte voedsel behouden en wordt deze overgedragen op het voedsel dat daarna wordt gerookt. Om te voorkomen dat uw worsten met hickory-smaak verkleuren naar eikensmaak, dient u de voedselroker na gebruik schoon te maken.

Maakt een visuele oproep

Met een schone voedselroker die ook visueel aantrekkelijk is, kunt u indruk maken op uw gasten. Ze zullen weten dat ze gaan genieten van een maaltijd van een eersteklas roker, en dat u uw kookkunsten serieus neemt.

Stappen om uw Bradley-roker schoon te maken

Er zijn drie basiscategorieën van het proces, die elk stappen bevatten: het losmaken van de onderdelen, het reinigen van de binnenkant en vervolgens het reinigen van de bisquettebrander.

#1. Verwijder en reinig de afneembare onderdelen

Bradley Smoker wordt geleverd met afneembare voedsel rekken en een zijpaneel. Voor het gemak van schoonmaken wordt de waterpan ook apart meegeleverd. U kunt elk onderdeel losmaken om al het vuil te verwijderen en het in een sopje schoon te maken. Als je wilt, kun je de onderdelen in de vaatwasser doen, zodat ze meteen schoon zijn.

#2. Reinig de bisquettebrander

Ons Bradley-bisquetten zijn samengesteld uit houtzaagsel met een uniforme dikte en branden gedurende een precieze tijd om schone rook te verdrijven. Het beste van het gebruik van Bradley-bisquetten is dat ze uitdoven voordat ze in as veranderen, waardoor het schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt.

#3. Maak de binnenmuren schoon

De binnenwanden van de voedselroker zijn vaak donker van rook, vuil en vet. Het kan ook delen van gerookt voedsel bevatten. Het beste moment om met deze stap te beginnen is wanneer de roker nog warm is. Laat de roker, vlak nadat u klaar bent met roken, een tijdje rusten, maar laat hem niet volledig afkoelen. Als de smoker warm is, komen vuil en vet gemakkelijker los, waardoor het gemakkelijker wordt afgeschraapt.

#4. Ga naar de onderkant

Al het vet van het druipende voedsel zal zich ophopen op de bodem van de voedselroker. Ook al kan er na slechts één keer roken een hoop rommel in zitten, het is eigenlijk vrij eenvoudig schoon te maken. Gebruik gewoon een grillschraper en een schrobborstel met zeepsop.

#5. Maak de afdichtingen van de deur schoon

De Bradley Smoker heeft magnetische deuren om sneller koken en gebruikersveiligheid te garanderen. Er kan zich een dikke laag vet ophopen op de afdichtingen van de deur en het binnenste gedeelte ervan. De rook droogt het uit, waardoor het moeilijker te verwijderen is. Door deze plekken schoon te maken, blijft de deur soepel openen en sluiten.

#6. Desinfecteer de voedselroker

Soms kunnen er schimmels of maden in de voedselroker groeien als deze lange tijd vuil en ongebruikt blijft. Dit is iets dat een sopje of een schuursponsje niet helemaal aankan. Beschouw dit als een waarschuwing! Het desinfecteren van de roker is de beste manier om dit ernstige probleem aan te pakken.

Om dit aan te pakken, plaatst u een magnetronbestendige kom met water in de voedselroker en zet u deze een uur lang op de maximale temperatuur. Hierdoor verbrandt de schimmel en worden de maden gedood. Je kunt het vervolgens wegvegen met een sopje.

#7. Zet hem weer in elkaar en steek hem aan

Eindelijk is uw voedselroker klaar voor gastronomisch roken. monteer alle onderdelen die eerder zijn losgemaakt en steek hem aan.

Voedselrokers verliezen bij elke rookbeurt hun glans, wat normaal is. Zelfs na een grondige reiniging blijven er gebruikssporen aanwezig. Dit laat alleen maar zien wat een ervaren roker je aan het worden bent. Zorg ervoor dat elk gebruik van uw Bradley Smoker een schone en gezonde rookervaring oplevert!

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, bekijk de geweldige artikelen op onze Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.