Here's the Best Way to Tenderize Your Smoked Steaks

Here's the Best Way to Tenderize Your Smoked Steaks

Posted on: January 18, 2023There are only a few other pleasures in life that can top the goodness of a juicy, tender steak. Whether enjoying by yourself or having your friends and family over for some tasty steak, you want to make sure that they are the most tender steaks anyone’s ever had.

Er zijn maar een paar andere genoegens in het leven die de heerlijkheid van een sappige, malse biefstuk kunnen overtreffen. Of u nu alleen geniet of uw vrienden en familie uitnodigt voor een smakelijke steak, u wilt er zeker van zijn dat dit de malsste steaks zijn die iemand ooit heeft gehad. Bovendien maakt het hebben van je eigen roker in je achtertuin de zaken zoveel beter, waardoor het over het algemeen een leuke ervaring wordt.

Voordat u echter de keuken induikt en een biefstuk pakt om in de roker te gooien, zijn er een paar dingen die u moet weten om u te helpen de malsste steaks ooit te bereiden.

Kies de juiste snit

Het is niet eenvoudig om de juiste snit te kiezen. Er is een verscheidenheid aan verschillende soorten vlees, variërend van roksteak, stripsteak, ossenhaas, porterhouse, flapsteak en andere. Indien beschikbaar is de filet mignon een van de meest malse stukken die je kunt vinden, maar er zijn er nog meer, dus het komt neer op jouw voorkeur.

Marmering is de tweede factor waarmee u rekening moet houden bij het kopen van de malsste steaks. Marmering is het vetgehalte in een stuk biefstuk dat smelt als je het kookt. Het voorkomt dat de biefstuk uitdroogt en voegt een ongelooflijke, sappige smaak toe.

Marinade vooraf

Hoewel velen geloven dat marinades smaak toevoegen (wat ze zonder twijfel doen), helpen ze ook om je biefstuk malser te maken. Het enige wat u hoeft te doen is de ingrediënten voor de marinade in een kom te mengen en het vlees vervolgens in de oplossing onder te dompelen.

Dek de kom af en zet hem minimaal 24 uur in de koelkast. Dit geeft de marinade voldoende tijd om de biefstuk sappig en mals te maken.

De marinade helpt ook om een ongelooflijke smaak aan het vlees toe te voegen en het mals te maken. Als je het niet zeker weet: er zijn duizenden verschillende marinaderecepten, variërend van zoet tot pittig, dus kies wat voor jou het beste werkt!

Houd de temperatuur laag

Temperatuur is een andere cruciale factor die de malsheid van uw steak beïnvloedt. Te heet en het vlees kan uitdrogen. In wezen zorgt de hitte ervoor dat het vocht in het vlees verdampt, waardoor het droog blijft.

Om de malsste resultaten van uw steak te verkrijgen, moet u een lage en constante temperatuur in uw smoker handhaven. Normaal gesproken kan dit voor de meeste soorten vlees variëren van 220 ° F (104 ° C) tot 250 ° F (121 ° C). Wacht tot je roker deze temperaturen heeft bereikt voordat je je vlees toevoegt.

Houd tijdens het koken een oogje in het zeil en zorg ervoor dat de temperaturen binnen de aanbevolen drempel blijven.

Wacht voordat u het afsnijdt

Het kan behoorlijk verleidelijk zijn om de biefstuk meteen te snijden zodra deze uit de roker komt. Door de sappen en het aroma is het ontzettend moeilijk om te wachten, maar je kunt het beste minimaal 5 minuten wachten voordat je het aansnijdt.

Dit komt omdat de sappen in het vlees moeten bezinken en opnieuw moeten worden opgenomen. Als je het vlees meteen insnijdt, stromen de sappen eruit, waardoor je biefstuk droog blijft. Voor maximale malsheid laat u het vlees daarom minimaal 5 minuten op kamertemperatuur staan voordat u het aansnijdt. Het is het wachten waard en je krijgt een sappige en malse biefstuk.

Andere manieren van mals maken

Naast deze tips en trucs kun je ook andere methoden gebruiken om je vlees nog malser te maken. Hier is hoe:

Chemische malsmakers: chemische vermalsers zijn onder meer zout, peper, papaja en ananas. Onze voorkeur gaat uit naar zout omdat het de eiwitten helpt afbreken en de textuur verbetert. Hier leest u hoe u vlees chemisch mals kunt maken:

  • Begin met het gieten van 1/8 kopje koosjer zout op een bord en spreid het uit.
  • Giet vervolgens 1/8 kopje koosjer zout over de biefstuk.
  • Wrijf nu voorzichtig het zout in de biefstuk.
  • Als je klaar bent, plaats je de biefstuk in de koelkast. De regel is dat 2,5 cm dikte een uur in de koelkast moet staan. Dus, afhankelijk van hoe dik je stuk biefstuk is, hoelang gaat het in de koelkast.
  • Dat is alles! Als je klaar bent, plaats je het in de roker en kook je!

Zure malsmakers: wijn, azijn of citrusvruchten zijn allemaal zure malsmakers. Deze vloeistoffen hebben een hoog zuurgehalte en verzachten de vleesspier. Ze voegen ook een geweldige smaak toe. Zo kunt u uw vlees mals maken met zure malsmakers:

  • Begin door met een vork overal in het vlees te prikken.
  • Plaats het vervolgens in een schaal en laat het zitten in wat voor vloeibare, zure malsmaker je ook kiest.
  • Je moet het vlees een uur of twee in de mals laten staan voordat je het in de roker doet.
  • Dat is alles! Eenmaal voltooid, is het klaar om gerookt te worden.

Bekijk hier nog enkele steakartikelen:
5 Steak gaarheid Interne temperaturen en tijden
De manier waarop je biefstuk mals moet maken
Zo maak je de perfecte New York Strip Steak

Dit waren enkele manieren waarop u uw biefstuk mals kunt maken en de malsheid en sappige smaak naar een hoger niveau kunt tillen. Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.