Bradley Smoked Red Pepper, Tomato & Chilli Dip

Bradley Gerookte rode peper, tomaat en chili Dompel

Sandra Tate

Eindelijk hebben we zonneschijn en warmte, en wat is een betere manier om de BBQ te starten dan sommige heerlijke dips? Voor levendige kleur en smaak is deze moeilijk te verslaan.

Ingredients

3 grote rode ramiro-paprika's

4 grote rijpe tomaten

1 rode chilipeper

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook, gepeld en geplet

sap van ½ citroen

1 eetl gehakte peterselie

zout peper

Preparation

Voor een intensere smaak gril je de paprika's en chilipepers voordat je ze gaat roken. Dit betekent dat je ze zwart grilt. Als je niet zo hard grilt, komen de velletjes niet los.

Als u er niet in slaagt om de huid volledig met plastic te bedekken, zullen de huiden ook niet loslaten. Dit weet ik uit bittere ervaring en ik heb de methode hieronder uitvoerig uitgelegd.

Terwijl de groenten roken, heb ik ook wat zeezout gerookt om dit op smaak te brengen en voor later gebruik - bewaar in een aparte, geëtiketteerde pot.

Methode:

Start de Bradley Smoker met slechts 2-3 eikenhouten bisquetten in de stapel.

Verwarm ondertussen de grill voor. Leg de paprika's en de chilipepers op een braadslede en gril tot het vel zwart wordt. Draai ze af en toe totdat het hele oppervlak zwart is en de paprika's inzakken. Doe het onmiddellijk in een plastic zak, maak het losjes vast en laat het afkoelen genoeg om te hanteren. Verwijder nu de schil (deze komt gemakkelijk los) en splits vervolgens het zachte vruchtvlees om de zaden en de kern te verwijderen en gooi deze weg. Nadat je op dezelfde manier de schil van de chilipeper hebt verwijderd, wil je misschien de zaadjes, of in ieder geval een deel ervan, laten zitten, zodat het gerecht goed op temperatuur kan komen. Doe het vruchtvlees van de chilipeper en paprika in een ondiepe kom.

Maak een kleine incisie door de schil van de tomaten aan de boven- en onderkant. Doe het in een kom en verbrand het met kokend water. Giet de tomaten na 3 minuten af en verwijder het vel, dat inmiddels loslaat. Snijd ze allemaal doormidden, duw de zaadjes eruit met je duimen en gooi ze weg. Voeg de tomatenhelften toe aan de rode paprika's en chili, besprenkel met wat olijfolie en zet ze op een plank in de Bradley Smoker. Rook maximaal een uur (ik heb de mijne 30 minuten gerookt, maar dan houd ik van een subtiele rokerigheid).

Doe de gerookte paprika, tomaten en chilipeper in een kleine keukenmachine en voeg de knoflook toe, samen met het citroensap, zout, peper en de resterende olijfolie. Verwerk tot een dikke pasta, voeg gehakte peterselie toe en controleer de smaak, pas indien nodig aan. Laat de dip een paar uur zacht worden voordat je hem serveert bij hete pitabroodjes en andere mezze-gerechten.

Eik
 Hout

Eikenhouten bisquetten voor Bradley-rokers

Het meest veelzijdige hout van allemaal is eiken. Past bijzonder goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en wild.

Shop Now