Spicy Chicken Sauce

Pittig Kippensaus



Er zijn bepaalde momenten waarop je iets nodig hebt om de kip op de grill op te schoppen ... dit wordt je "bepaalde tijdsaus". Pittige, lieve, kleine kick ... het is alles wat je wilt en meer. Maak je klaar om je leven te vullen met een monddans!

Ingredients

3 eetlepels gochujangpasta

1 theelepel sesamolie

3 eetlepels honing

1 theelepel sojasaus

1 theelepel rijstazijn

Preparation

Combineer alle ingrediënten in een kom. Klop samen. Dat is het!

Het enige dat je moet onthouden is dat dit een afwerkingssaus is. Het is geen marinade. Als je dit op de gloeiend hete grill op de kip zou leggen, zou het verbranden en niet zo lekker smaken.

Onze suggestie is om een paar minuten voordat je de kip gaat eten, deze erop te smeren en in de hitte van de grill te laten uitharden. Probeer het niet te lang op het vuur te laten staan. Je wilt dat de saus op het vlees trekt en niet je heerlijke lekkernij verbrandt.

Recept van: Cory Walby - Testkeuken op zaterdagavond