Smoked jalapeno bbq sauce

Gerookt Hickory Jalapeño BBQ -sausrecept



Gewoon heerlijk! U kunt deze gerookte Jalapeno BBQ -saus in de koelkast voor twee weken bewaren.

Ingredients

2 kopjes ketchup

1 kopje water

⅓ Kopje azijn

¾ kopje donkerbruine suiker

3 eetlepels limoensap

1 theelepel zout

1 theelepel paprikapoeder

½ theelepel komijn

½ theelepel gemalen koriander

½ theelepel zwarte peper

2 teentjes knoflook

½ Rode ui, geschild en grof gesneden

4-6 Jalapeño-pepers, zonder klokhuis en grof gehakt

Preparation

Zet de roker op 250ºC met behulp van Hickory-houtbisquetten.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot de saus een gladde consistentie heeft.

Giet de saus in een aluminium lasagnepan of een andere container die in de roker kan. Plaats op een rookrek.

Doe de saus in de roker en kook gedurende 3 uur, waarbij u de saus na elk uur roert.

Roer na het roken een beetje water erdoor als de saus dikker is dan gewenst.

Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 2 weken.

Hickory
 Hout

Hickory-bisquetten voor Bradley-rokers

De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.

Shop Now