Ginger Smoked Pears Recipe

Gember gerookt Peren Recept



Niets beters om uw rooksessie af te maken dan deze gember gerookte peren. Serveer warm, met slagroom lepel eroverheen.

Ingredients

4 Grote rijpe peren

½ Citroen

5 eetlepels boter, op kamertemperatuur

5 Eetlepels bruine suiker

5 eetlepels peperkoekkruimels

2 Eetlepels gehakte gekonfijte gember

½ Theelepel geraspte citroenschil

½ Theelepel gemalen kaneel

1 Eetlepel rum

Slagroom voor erbij

Bradley Smaakbisquetten – Eikenhout

Preparation

Snij elke peer in de lengte doormidden. Kern de perenhelften met behulp van een meloenballer of een kleine lepel. Wrijf de gesneden kanten in met de citroen om bruin worden te voorkomen.

Klop de boter en bruine suiker in een mengkom met een houten lepel. Klop de peperkoekkruimels, de gekonfijte gember, de citroenschil, de kaneel en de rum erdoor. Schep het mengsel in de perenholtes.

Zet uw Bradley Smoker op en verwarm hem voor op 250°F. (Ik rook de peren graag met eikensmaakbisquetten.

Schik de gevulde perenhelften op de draadroosters. Rook de peren tot ze mooi bruin en zacht zijn aan de zijkanten, 1 tot 1½ uur. Serveer de peren warm, met opgeschepte slagroom erover.

Recept van: Steven Raichlen

Foto met dank aan Richard Dallett