Gerookt Bananen Recept
Geniet van een heerlijk en gezond dessert met dit gerookte bananenrecept! Honing, citroensap, kaneel en amandelen voegen een uitbarsting van smaak toe aan deze gerookte bananenhelften die perfect zijn wanneer ze worden gegarneerd met vanille -ijs, zweeproom of vanille yoghurt.
Ingredients
4 bananen, ongeschild, in de lengte doormidden gesneden
20 ml (4 theelepels) vloeibare honing
20 ml (4 theelepels) citroensap
5 ml (1 theelepel) gemalen kaneel
60 ml (4 eetlepels) gesneden amandelen
Kokende olie
Preparation
Rookmethode:
Verwarm de Bradley Smoker voor op 100°C (200°F).
Plaats de ongeschilde bananenhelften op roosters in de roker en gebruik de kersensmaakbisquetten om ongeveer 30 minuten te roken/koken.
Haal de bananen uit de roker.
Verwijder de schil van de bananen en leg ze op een geoliede bakplaat.
Verdeel 3 ml (½ theelepel) honing en citroensap op elke banaanhelft, samen met 1 ml (⅛ theelepel) kaneel en 8 ml (½ eetlepel) amandelen.
Plaats ze ongeveer 5 minuten onder de grill van uw conventionele oven, tot ze goudbruin zijn.
Serveren:
Serveer warm met optioneel vanille-ijs, slagroom of vanille-yoghurt als topping.