Gerookt Gegrilde perziken met bourbon-gekruide slagroomrecept
Veel mensen beginnen in oktober te zeggen: "Ah .. grillen en rookseizoen is voorbij" ... nou dat is alleen als je het glas half leeg kunt zien in plaats van halfvol! Wij hier aan de westkustgrill en voedselrook het hele jaar door! En er is geen ingrediënt dat mijn grill niet heeft aangeraakt, kan ik je vertellen.
Qua grilling is het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Als u nu op de markt bent om iets nieuws op uw grill te proberen, probeer dan gegrilde perziken! Het is zo lekker. Makkelijk te maken en zeker een watergroeiende dessert te zijn! Voeg wat bourbon gekruide slagroom bovenop toe en je hebt een echt goede traktatie!
Ingredients
3-5 perziken
1 eetl plantaardige olie
1 Kop slagroom
½ theelepel kaneel
¼ theelepel nootmuskaat
2 eetlepels banketbakkerssuiker (poedersuiker)
2 eetlepels bourbon
¼ theelepel vanille-extract
Preparation
Snijd de perziken doormidden, verwijder de pitjes en bestrijk de vleeskant met olie.
Grill de perziken ongeveer 5 minuten of tot ze warm en licht verkoold zijn.
Klop de room, kaneel en nootmuskaat in een keukenmixer tot zachte pieken.
Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot er stijve pieken ontstaan.
Voeg bourbon en vanille toe.
Schep met bourbon gekruide slagroom in het midden van de perziken en serveer onmiddellijk.
Door: Lena Clayton