How to Smoke Slaw

Hoe te roken Slaw



Dit is gerookte slaw maakt een heerlijk bijgerecht voor getrokken varkenssandwiches, borst, cheesesteak of elk gerecht dat je zou serveren met koolsalade. Het duurt een tijdje, maar de smaak van de kool gerookt met spek, uien, de BBQ -saus en boter zullen indruk op iedereen maken! En als je meer wilt weten over wat ik gebruikte om het getrokken varkensvlees, borst, zalm, gerookte kabels, zijkanten en snacks deze maand te maken.

Ingredients

1 Grote krop rode kool

1 middelgrote witte ui

4 Plakjes dik gerookt spek

1 kopje BBQ-saus, verdeeld

2 eetlepels boter

½ kopje kippenbouillon

Preparation

Gebruik een grote koolkop en snijd voorzichtig de kern eruit. Gebruik een scherp schilmesje of een klein keukenmes om rond het midden te snijden, zodat je een holte van ongeveer 7,5 cm in diameter hebt die ongeveer 2,5 cm vóór de onderkant van de kool reikt.

Wikkel de bodem in met aluminiumfolie, zodat er niets uit druppelt als je de overige ingrediënten toevoegt.

Snijd een middelgrote ui in blokjes.

Kook 4 plakjes gerookt spek in een koekenpan, het is knapperig. Verwijder ze vervolgens en verkruimel ze.

Bewaar 2 eetlepels spekvet.

Bak de in blokjes gesneden ui in het spekvet tot deze glazig wordt. Dat duurt ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het verkruimelde spek weer toe aan de pan.

Roer ½ kopje van je favoriete barbecuesaus erdoor.

Als het allemaal begint te borrelen, giet je het allemaal in de koolholte en vul je het.

Plaats dat in een bakje in de roker gedurende 2 uur op 225ºF/107°C.

Bestrijk het elke 30 minuten met barbecuesaus.

Verhoog na 2 uur de temperatuur tot 350°CºF/176°C.

Neem de kool en wikkel deze van onder naar boven in aluminiumfolie, waarbij je bovenaan een ruimte vrijlaat

Smelt 2 eetlepels boter in een kleine pan.

Giet voorzichtig een ½ kopje kippenbouillon en de gesmolten boter in de koolholte.

Bedek de ovenruimte met wat folie en laat het nog eens 2 uur koken.

Haal de kool eruit en plaats deze in een bakvorm van 9x13 inch.

Verwijder de folie. De kool zal heel mals zijn.

Snijd de kool in stukken met een keukenschaar of mes.

*Serveer het warm of koud.*

*Maak het pittig en voeg 1 theelepel hete saus toe aan de BBQ-saus.*

Recept van: Marc is op de grill