Grilled tomatillo salsa and chips

Gerookt Gegrilde salsa's Recept



Ik hou ervan om salsa te maken. Vooral wanneer de winter begint te beginnen, denk ik dat het me doet denken aan die lang voorbije zomerdagen toen ik mijn Bradley -roker bijna elke dag had laten rennen. Je kunt salsa's van bijna alles maken. Het grillen van de ingrediënten geeft het eerst een geweldige rokerige draai aan de verse smaken die bijna iedereen indruk zullen maken. Probeer een van deze salsa's en ik weet zeker dat je het ermee eens zult zijn!

Ingredients

Gegrilde Salsa Verde:

6 Tomatillo's

1 Jalapenopeper

2 eetlepels verse koriander, grof gehakt

¼ Witte ui, gehakt

¼ theelepel zout

Gegrilde maïssalsa:

2 Korenaren

¼ Ui, gehakt

2 Tomaten; gezaaid en in blokjes gesneden

1 Jalapenopeper; gehakt (en zonder zaadjes als je een mildere salsa wilt)

Sap en schil van 1 limoen

¼ kopje verse koriander; gehakt

Zout peper

Preparation

Gegrilde Salsa Verde:

Verwijder de schil van de tomatillos en plaats deze op de voorverwarmde grill.

Grill de tomatillos tot ze verkoold zijn (ongeveer 5 minuten, halverwege keren).

Combineer tomatillos, jalapeno en koriander in de keukenmachine tot een grove puree.

Roer de witte ui en het zout erdoor en serveer!

Gegrilde maïssalsa:

Laat de schil op de maïs liggen en gril op de voorverwarmde grill tot ze goed verkoold is.

Verwijder de schil en de zijde en plaats de maïs nog 3-5 minuten op de grill, waarbij de maïs zelf lichtjes verkoolt.

Snijd de maïs van de kolf.

Doe de maïskorrels en de overige ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper.

Genieten!!

Door Lena Clayton