preparing smoked garlic recipe

Gerookt Knoflook Recept



Ik eet veel knoflook en een van mijn favoriete manieren om knoflook te bereiden is door het te roosteren. Maar als ik een gerecht wil geven als aardappelpuree, of mijn favoriete soeprecept een beetje extra yumfactor, voeg ik gerookte knoflook toe.

Ingredients

1 Bol knoflook

½ Olijfolie

Snufje zout

Preparation

Snijd de bovenkant van de knoflookbol af, zodat de bovenkant van elk teentje knoflook zichtbaar wordt.

Wrijf de bol in met olijfolie en bestrooi hem met zout.

Doe de knoflook in de voorverwarmde roker op 150-165°F en rook ongeveer 1 uur.

Haal de knoflook uit de roker en wikkel de bol in aluminiumfolie.

Plaats de bol met knoflook nog ongeveer 1 uur in de roker tot de teentjes zacht zijn (ik rook graag knoflook terwijl ik andere dingen rook op lagere temperaturen, zoals worstjes of vis, aangezien de meeste smaken van bisquetten goed werken).

Haal de knoflook uit de roker en voeg kruidnagels toe aan je favoriete recepten. Bewaar de resterende knoflook maximaal 1 week in de koelkast.