Home-Smoked Chipotle Chiles Recipe

Thuis gerookt Chipotle Chiles ReceptIk heb dit thuisgerookte Chipotle Chiles-recept twee keer geprobeerd met behulp van mijn Bradley-roker en nu is het een koelkast nietje. Gebruik je voorkeurshout, maar ik hou van een combinatie van eiken en mesquite. Opmerkingen: u kunt groene jalapenos gebruiken, maar rode zijn mooier en hebben een diepere, zoetere smaak. Laat je eigen groeien, of selecteer chili die rood beginnen te worden, omdat ze uiteindelijk zullen rijpen. Degenen die zonder rood in hun schillen zijn geplukt, blijven altijd groen. Maakt ongeveer 3 kopjes.

Ingredients

1 ¼ pond rode rijpe jalapeno-chilipepers, met stengels

½ kopje gedroogde rode chilipuree uit New Mexico of commerciële chilipasta, zoals Santa Cruz

⅓ Kopje water

2 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels ciderazijn

1 eetlepel verpakte donkerbruine suiker

1 Teentje verse knoflook, gepeld en geplet

¼ theelepel zout

Preparation

Bereid uw roker voor volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Gebruik eiken- of mesquitebisquetten om een constante temperatuur van 275 tot 300° te bereiken.

Plaats de chilipepers direct op het rookrek, of gebruik een ondiepe wegwerpfoliepan.

Plaats hem aan het koelere uiteinde van de rookkamer of op het bovenste rek, als uw roker er een heeft.

Doe het deksel omlaag en rook de chilipepers gedurende 2,5 uur, of tot ze zacht, bruin en lichtjes verschrompeld zijn.

Haal de chipotles uit de smoker. Combineer ze in een middelgrote, niet-reactieve pan met chilipuree, water, tomatenpuree, azijn, bruine suiker, knoflook en zout.

Zet op middelhoog vuur en breng aan de kook. Kook, een of twee keer roerend, tot de saus erg dik is, ongeveer 15 minuten. Koel tot kamertemperatuur.

Breng de chipotles over naar een afgedekte opslagcontainer en laat ze minimaal 24 uur in de koelkast staan voordat u ze gebruikt. Ze kunnen maximaal 2 weken in de koelkast worden bewaard of maximaal 2 maanden worden ingevroren.

Voor gedroogde Chipotle-pepers:

Nadat je de chilipepers uit de roker hebt gehaald, plaats je ze op een rooster en laat je ze, losjes afgedekt, op kamertemperatuur staan tot ze knapperig, licht en droog zijn, gedurende één tot twee weken, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Luchtdicht bewaren bij kamertemperatuur.

Mesquite
 Hout

Mesquitebisquetten voor Bradley-rokers

Als het sterkste rookhout past het perfect bij rijk vlees zoals biefstuk, eend en lamsvlees met zijn sterkere, iets zoetere en delicatere smaak dan hickory.

Shop Now