Smoked Butternut Squash Risotto with Crispy Sage Butter

Gerookte Pompoen Risotto met knapperige salieboter

Sandra Tate

Whist nog steeds lijden post festiviteit 'I-can't-face-any-meer-vlees' syndroom heb ik besloten om te proberen een troostende, kleurrijke alternatief.

Ingredients

Middelgrote pompoen

Olijfolie

Zout en peper

750 ml kippen- of groentebouillon

Grote sjalot

Groot teentje knoflook

50 g boter

275 g arboriorisottorijst

Glas witte wijn

75 g vers geraspte Parmezaanse kaas

Handvol gescheurde verse salieblaadjes

Preparation

Rokende pompoen

Ik ben ervan overtuigd dat een beetje rook een groot verschil maakt en dat als je wat groenten 20-40 minuten in de Bradley Smoker doet zonder kastwarmte, ze voldoende rooksmaak krijgen om nuance aan een gerecht toe te voegen zonder het te overheersen.

Voor de mijne halveerde ik a middelgrote pompoen (van boven naar beneden) en schepte de zaden eruit,

Ik plaats hem voor de goede orde in de kast met wat bosjes knoflook en een paar rode ramiro-pepers - ik heb een deel van de knoflook gebruikt, maar de rest bewaard voor andere gelegenheden.

Als je een meer uitgesproken rooksmaak wilt, rook dan in ieder geval langer, of snijd de pompoenhelften voor in plakjes van 1 cm dik en strooi ze losjes over een Bradley-rooster.

Ik heb appelhoutbisquetten gebruikt Pompoenrisotto met knapperige salieboter -

(Voor 4 personen)

Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de pompoen in plakken van 1 cm dik en verspreid over een ovenschaal, besprenkel ermee olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Rooster ongeveer 25 minuten en is zeer mals. 30 minuten, draai één keer tijdens de kooktijd - de pompoen moet licht kleurend en zeer zacht zijn, zet opzij.

Warmte 750 ml kippen- of groentebouillon in een sauspan.

Terwijl de pompoen aan het roosteren is, schilt u hem en snijdt u hem in dunne plakjes een grote sjalot.

Verpletter een groot teentje knoflook met een theelepel zout en pureer tot een pasta met de zijkant van een groot mes.

Smelten 50 g boter Voeg in een grote koekenpan de knoflook, sjalot, zwarte peper en a. toe snufje saffraandraadjes (kook op laag vuur gedurende 4 minuten tot ze zacht zijn maar niet kleuren.

Voeg nu toe 275 g arboriorisottorijst in de pan en draai om met boter.

Zet nu het vuur hoger en giet een glas witte wijn Voeg de bouillon toe zodra de rijst is opgenomen, gietlepel per keer (vanaf dit punt duurt het 15-20 minuten om te koken).

Zodra het bijna gaar is, vouwt u het in 75 g vers geraspte Parmezaanse kaasProef en voeg indien nodig ertszout toe en laat het een paar minuten staan.

Smelt snel en voeg in een kleine koekenpan een handvol gescheurde verse salieblaadjesen verwijder zodra de bladeren donkerder worden.

Verdeel de risotto over 4 voorverwarmde pastakommen, leg er gerookte pompoen op, heet uit de oven, en schep er salieboter overheen.

Serveer onmiddellijk met Parmezaanse kaas en rasp beschikbaar.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now