Jim Beam rookte Zwarte bonen en maïs
Een gezonde en geweldige smakende maaltijd om vier te serveren. Het whisky eiken hout verbetert de smaak en de geur.
Ingredients
1 pond spek, in kleine stukjes gesneden
2 uien, in blokjes gesneden
4-6 jalapeno-pepers, zonder klokhuis en in fijne blokjes gesneden
2 blikjes zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
2 blikjes maïs, uitgelekt
1 1/2 kopje bruine suiker
2 1/2 kopjes ketchup
2 eetlepels Worcestershiresaus
1/4 kopje Jim Beam-bourbon
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel mosterdpoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel zwarte peper
Preparation
Bak het spek in een koekenpan op middelhoog vuur tot het gaar is en begint te knapperig worden. Giet ongeveer de helft van het vet af en voeg de uien en jalapenopeper toe. Kook, vaak roerend, tot de uien en paprika zacht zijn. Opzij zetten.
Zet de roker op 250-275 F met behulp van Jim Beam houtbisquetten.
Meng de overige ingrediënten in een grote kom en roer het mengsel van spek, ui en jalapenopeper erdoor. Verdeel het mengsel over een grote aluminium lasagnepan of een andere bakplaat die in de roker kan.
Plaats de lasagnepan op een rookrek en plaats het rek in de Bradley-roker. Rook ongeveer 3 uur. De saus moet iets dikker worden en een heerlijk aroma afgeven. Roer een of twee keer tijdens het rookproces.
Whisky
Eik
Speciaal gemaakt om een aparte smaak aan elk gerecht toe te voegen. Past goed bij rood vlees, varkensvlees, vis (vooral zalm) en zwaar wild.
Shop Now