Smoked Cheddar Cheese Recipe

Gerookt Cheddar kaas



Serveer als voorgerecht met uw favoriete wijn, na het diner met de haven of met appeltaart en ijs als dessert.

En als u de voorkeur geeft aan een mildere rooksmaak, probeer dan de bisquettes van kersensmaak.

Ingredients

Baksteen van cheddarkaas, de voorkeur gaat uit naar Old of Aged cheddarkaas.

U kunt echter Goudse of Fontina-kaas vervangen voor een verandering van smaak en textuur.

Preparation

Plaats kaas op rekken en laad deze in de Bradley Smoker.

Rookmethode:

Gebruik een milde rooksmaak, zoals appelsmaakbisquetten.

Zet de klep wijd open en zorg er, met alleen de rookgenerator, voor dat de temperatuur niet boven de 40°C komt, anders smelt de kaas.

Open de deur van de Bradley Smoker om de temperatuur weer omlaag te brengen.

Rook ongeveer 40 tot 60 minuten.

Appel
 Hout

Appelbisquetten voor Bradley-rokers

Een licht, fruitig en lichtzoet rookaroma dat past bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en kaas.

Shop Now