Gerookt Amandelen Recept
Gerookte amandelen maken een verslavende snacktraktatie. Een geweldige hit op feestjes, ze maken ook een welkome toevoeging als wandelsnacks. Andere noten, zoals cashewnoten, pinda's, hazelnoten of pecannoten kunnen ook worden gerookt, maar zorg ervoor dat je noten roert terwijl je rookt om een gelijkmatig gerookt product te garanderen. Voor suiker gekruide gerookte noten klop een eiwit met een theelepel water tot schuimig. Verwijder noten van roker na 2 uur en gooi het eiwit in, gooi vervolgens in 250 ml (1 C) suiker en 15 ml (1 el) pompoentaartkruid. Ga door met roken voor het laatste uur. Gebruik Hickory of Mesquite Wood voor betere resultaten.
Ingredients
1 kg hele amandelen
500 ml (2 c) koosjer zout
1 op 1½ l (4 tot 5 c) warm water
Preparation
Meng het zout in een grote kom met warm water tot het is opgelost.
Voeg amandelen toe en laat 24 uur weken.
Giet de amandelen af en laat aan de lucht drogen.
Rookmethode:
Plaats een laag kaasdoek op rookrekken.
Verdeel de amandelen gelijkmatig over kaasdoek.
Plaats rekken in de Bradley Smoker.
Plaats een leeg rek bekleed met kaasdoek in de bovenste rekpositie.
Gebruik Hickory-smaakbisquetten en rook/rooster de amandelen op ongeveer 90°C (200°F) gedurende ongeveer 3 uur.
Roer de noten elke tien minuten rond om een gelijkmatige belichting te garanderen.
Bij 1-½ uur wisselen de rekposities af om gelijkmatig roken mogelijk te maken.
Koel en bewaar in luchtdichte containers.
Hickory
Hout
De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.
Shop Now