Gerookt Briewiel Recept
Simpel als dat. Rook gewoon een wiel van Brie voor 1:30 en serveer het vervolgens met je favoriete topping.
Ingredients
Wiel van briekaas
Gewenste toppings zoals gekarameliseerde uien, veenbessen, honing, esdoorn, pistachenoten, etc…
Preparation
Koudrookbriewiel voor 1½ uur met hickorybisquetten.
Wikkel het in kaasdoek en plaats het in een luchtdichte verpakking, bewaar het een nacht in de koelkast om de smaak te absorberen.
Plaats de brie in een ovenschaal en bedek met de gewenste topping (ik gebruikte een scheutje ahornsiroop, gekarameliseerde uien en amandelen).
Bak op 350 ° F gedurende 5-10 minuten, afhankelijk van de grootte van het wiel (bak tot het sijpelt, maar niet volledig gesmolten).
Serveer met appelschijfjes, crackers, korstjes, enz...
Hickory
Hout
De sterke en zoete smaak van hickorybisquetten maakt het een van de meest populaire houtsoorten om te roken, en past vooral goed bij gevogelte, rundvlees, varkensvlees, wild, watervogels, noten en kaas.
Shop Now