Smoked Candied Almond Recipe

Gerookt Gekonfijte amandel Recept



Om dit gerookte gekonfijte amandelrecept te bereiden, heb ik kaneel gebruikt, maar je kunt alle specerijen gebruiken die je leuk vindt. Voor de laatste paar batches heb ik het onderstaande recept gebruikt. Ik geloof dat het oorspronkelijke recept van serieuze aten kwam. Ik heb deze laatste kerst ook gemaakt en cashewnoten gebruikt. Mensen konden er niet genoeg van krijgen.

Wat betreft pekelen, ik alleen pekelamandelen. De andere noten lijken genoeg oliën te hebben om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Ingredients

½ Kopje donkerbruine suiker

2 theelepel koosjer zout

1 theelepel gerookte paprikapoeder (gewone paprika of Hongaarse paprika, als je gerookte amandelen gebruikt)

½ theelepel cayennepeper

½ Theel Old Bay-kruiden

½ Theel vers gemalen zwarte peper

1 Groot eiwit

4 kopjes rauwe amandelen met schil (ongeveer 1¼ pond)

Preparation

Verwarm de oven voor op 300 ° F, plaats het rek in de middelste stand en vet een omrande bakplaat in met olie of anti-aanbakspray. Roer in een middelgrote kom suiker, zout, paprika, cayennepeper, Old Bay en zwarte peper door elkaar.

In een grote kom het eiwit lichtjes schuimig kloppen. Roer de gekruide suiker erdoor tot er een glad beslag ontstaat (het ziet er droog uit, maar wordt losser als je roert).

Vouw de amandelen erdoor tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Verdeel de geglazuurde amandelen in een enkele, gelijkmatige laag op de voorbereide bakplaat en bak tot de noten licht geroosterd zijn, ongeveer 25 minuten. De noten zijn nog steeds plakkerig, maar worden hard als ze afkoelen.

Laat afkoelen en roer de noten om de paar minuten om plakken te voorkomen – maar begin niet te snel met roeren. Eenmaal afgekoeld, breek de resterende klonten af en serveer. Noten kunnen in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur maximaal 1 week worden bewaard.

Wat het pekelen betreft: ik pekel alleen amandelen, de andere noten lijken voldoende olie te bevatten om te voorkomen dat ze uitdrogen.