Smoked pizza

Gerookt Kaas pizza Recept



Hier leert u hoe u het pizzabeeg kunt maken en hoe u uw favoriete toppings kunt toevoegen. Gebruik een koude rokerbevestiging om kaas te roken of bezoek onze Blog voor koude rookkaas voor meer informatie.

Ingredients

1¼ theelepel actieve droge gist

½ kopje licht warm water

1½ theelepel suiker

1 eetlepel olijfolie - plus een beetje extra

½ theelepel koosjer zout

1½ kopjes bloem voor alle doeleinden - plus een beetje extra

½ kopje tomatensaus

1-2 kopjes pizza-toppings die je lekker vindt (pepperoni, uien, spek, paprika, champignons, enz...)

1 kopje geraspte gerookte kaas

Om uw eigen kaas te roken, rookt u eenvoudigweg uw harde kaas naar keuze (Cheddar, Gouda, Edam, Havarti, enz...) gedurende 1-2 uur met uw koude rookopzetstuk met milde bisquetten zoals els, esdoorn of pecannoot.

Preparation

Los suiker en zout op in warm water.

Strooi gist erover.

Laat staan tot het schuimt, ongeveer 5 minuten.

Voeg olie toe aan het mengsel.

Roer het deeg door elkaar terwijl je langzaam de bloem toevoegt en meng tot er een deegbal ontstaat.

Leg het deeg op een schoon, met bloem bestoven oppervlak en kneed het met de hand tot een gladde bal ontstaat.

Doe het deeg in een geoliede kom en bestrijk de bovenkant met olie. Dek de kom af met een schone theedoek en zet op een warme plaats opzij om in volume te verdubbelen. Het duurt ongeveer een uur.

Kneed het deeg voorzichtig en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm.

Bestrijk met tomatensaus, toppings en je gerookte kaas.

Bestrijk de korst van de pizza met olijfolie en bak op 200°C gedurende 12 tot 15 minuten, tot de korst goudbruin is.

Els
 hout

Elzenbisquetten voor Bradley-rokers

Els wordt vaak gebruikt voor gerookte zalm vanwege de mildere smaak. Dankzij de lichte, zoete en muskusachtige smaak is het echter een zachte rooksmaak die perfect past bij vrijwel elk gerecht.

Shop Now