alt="smoked beer can turkey recipe"

Gerookt bier kan Kalkoen ReceptOf je nu een speciale gelegenheid viert, koken voor een groep of een bevroren vogel hebt die gekookt moet worden, je kunt niet fout gaan met een gerookte kalkoen.

Deze nobele vogels verdienen gerechtigheid - voedsel roken gerechtigheid. Roken creëert een zachtere en smaakvolle schaal dan een, die is gebakken of oven geroosterd. En wanneer je de hartige rooksmaak combineert met de complexe smaakstoffen van een goed recept, zul je eindigen met een gerecht dat zo onweerstaanbaar is, zul je elke laatste minuscule vlees van de botten plukken.

Ingredients

De pekel:

3 kopjes koosjer zout

1 kopje bruine suiker

2 Citroenen - gesneden en geperst

2 sinaasappels - gesneden en geperst

1 kopje appelciderazijn

1 Fles appelsap

5 Laurierblaadjes - verkruimeld

Palm vol tijm

Palm vol peper

4 eetlepels honing

De droge rub:

½ kopje bruine suiker

2 eetlepels vers gemalen peper

2 eetlepels knoflookpoeder

2 eetlepels gemalen tijm

1 eetl gemalen salie

1 eetlepel gemalen chilipoeder

Meng de ingrediënten met koud water tot het zout en de suiker zijn opgelost. Dompel de hele kalkoen onder in pekel en laat 24 uur in de koelkast staan.

Preparation

Eén uur vóór het koken:

Verwarm uw Bradley Smoker voor op ongeveer 225°F. Voor het beste resultaat raden wij aan om Bradley-fruithoutbisquetten te gebruiken.

Haal de kalkoen uit de pekel en spoel hem af met koud water. Dep droog met keukenpapier en laat even aan de lucht drogen.

Wrijf vervolgens olijfolie op de buitenkant van de kalkoen. Breng vervolgens de rub royaal aan tussen de huid en het vlees, in de holte en buiten de kalkoenhuid.

Open een blikje met je favoriete bier, schenk een groot, koud glas in en geniet ervan! Neem nu het lege blik en knip het bovenste gedeelte af met een stevige schaar. Vul het vervolgens voor de helft met kippenbouillon. Voeg een paar laurierblaadjes, verse salie, 1 gesneden en geperste citroen en vers gemalen peper toe.

Rookmethode:

Plaats het blik in de roker en laat de kalkoen voorzichtig op het blik zakken, zodat het blik volledig in de holte van de kalkoen zit. Dit is een manier om de kalkoen vochtig te houden, door tijdens het koken stoom in de ovenruimte te plaatsen. De kalkoen moet stabiel zijn. Zorg ervoor dat hij op zichzelf kan staan. U kunt metalen ribbenrekken gebruiken om het te helpen stabiliseren.

Het koken duurt 6 tot 8 uur, of totdat de binnentemperatuur van de kalkoen 165 ° F bereikt. Controleer zeker de dijen.

Haal het uit de roker, laat staan en eet! Genieten!